Alıntı:
B.DUMANLI Nickli Üyeden Alıntı
Bir kac gün önce bir arkadasin paylastigi fotografa bakilacak olursa zemin su ile kapli bu zemindeki suyu yok etme calismalari bayagi zaman alir,birde projesi belirlenmis bir stadyumun yapildiginda icten nasil görünecegine dair kamuoyuyla paylasilan bir tek kare resim yok,iste isin en ilginc yani aslinda bu...
|
...........Gardaş o resim yağmur yağdığı günlerde çekilen bir resim..Hafta sonu inşaat alanına gitme fırsatım oldu...Hala kazık çakma işini devam ettiriyorlar..Yalnız işin son aşamaya geldiğini öğrendim;ben oradayken stat zeminine özel bir toprak döküyorlardı....Bu toprak bildiğimiz topraktan çok farklı ;demir madenlerinden çıkan bir toprak olduğunu öğrendim..Bu toprağın Yüklenici firma tarafından Divriğiden Demir Madeninden getirildiğini düşünüyorum..Çünkü bu getirilen toprak çok sert ve yumuşak zemine serildi mi beton gibi olan bir toprakmış....Şu anda kazık çakılan büyük tribünde işler neredeyse bitmiş arkadaşlar;çünkü Hürdoğan ın da manşetten verdiği gibi Temel 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan törenle atılacak..Tören sonrası iş makinaları diğer 3 tribünde kazık çakmaya devam ederken temel atılan tribünde inşaat başlayacak ve tribün yükselecek..Biraz Önce Vizyon tv. de açıklama yapan Nail Bey diğer tribünlerdeki kazık çakma işinin bitmesinin de 3 ay kadar sürebileceğini İnşaatın şefinden öğrendiğini söyledi..Ben de görevlilerden tribün inşaatında 500 kadar işçinin çalışacağını öğrendim...Hafta sonu sadece kazık çakma işi değil başka işlerde yapılıyordu;kepçe ve greyderler yapılacak olan stadın çevresindeki tepeleri yerle bir ediyorlar alanları düzeltiyorlar;otopark alanları için yer yapıyorlardı...İnşaat alanında şu anda sayamadığım çok sayıda kamyon ve iş makinası harıl harıl çalışıyor...Bitiş tarihi 2014 Ekimi diyorlar ama ben kazık çakma işi daha erken bitirilirse 2014 yazında stadın teslim edileceğini düşünüyorum..