Cevap: Nihayet Temel Atılıyor
Nasıl ki Sivasspor Tesislerinin temel atma törenine yıllar önce gittiysem Bizim için önemli olan bu temel atma törenine de gittim;amacım yeni stat projesi hakkında G. ve Spor Bakanından bilinmeyenleri öğrenmekti...Ama malesef hayal kırıklığına uğradım;çünkü internette ,gazetelerde yazan bilgilerin dışında bakanımız bizim merak ettiğimiz şeylerle ilgili hiçbir özel bilgi vermedi..Bizim Stat esrarengizliğini hala korumakta;stadın içinin neye benzediği,tribünlerdeki koltuk sayısı,sosyal alanların ne olduğu,kafe,lokanta,loca sayısı v.b bilgiler tam olarak yine ortada yok..İnternetten takip ettiğim kadarıyla inşaatı başlayan,temeli atılıp harfiyat çalışması yapılan statlar;Bursa,Konya,Mersin,Mal atya,Sivas,Eskişehir,Adana,Ant alya,Yeni Büyükşehir Stadı(Başakşehir'de yapılıyor),G.Antep Arena,Trabzon ,Yeni Turgutlu Stadı ..Bu statların neredeyse tamamında inşaat alanının dışına Stat Projesinin Resimleri asılmış durumda(isteyen internetten bakıp arama yapabilir)bir tek stadın inşaat alanının önüne resimleri asılmayan tek stat kaldı;o da Sivas Arena...Niye asılmadığı,projenin tam kapasitesi,içinde tam olarak neler olduğu hala belli olmayan da tek stat konumunda...Başka söz söylemeye gerek var mı bilmiyorum...
|