Cevap: Stad inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyo
Yeni statyum inşaatı devam ediyor..Bayramdan sonra çalışmalar hızlanır deniyordu ama malesef çok yavaş gidiyor..Şu anda 3. katta çalışmalar yoğunlaşmış durumda;bu katta beton dökme hemen hemen bitmiş gibi...Kale arkasında yavaş da olsa beton dökme çalışmaları var...Bugün inşaatta çalışan bazı görevlilerle kısa süreli bir sohbet imkanı buldum;onlar da işlerin yavaş gittiğini söylediler..Ayrıca inşaatta çalışan sayısının az da olsa artırıldığını;daha önce 130 kişi çalışırken bir kaç gün önce 30 işçinin daha işe başladığını ama yine çalışan sayısının yetersiz olduğunu söylediler..Başka bir görevli kişi de bu yıl şu anda inşaatı süren tribünde 5. kata kadar çıkılmasının gündemde olduğunu;diğer inşaatına başlanmayan tribünlerde ise yıl sonuna kadar 1-2 kat çıkılabileceğini açıkca söylediler.....İnşaat alanından çektiğim bir kaç resmi daha sonra paylaşacağım...Dün Wowturkey sitesine başka bir şehirden arkadaş statyum ihalesi ile ilgili sonuç bilgilerini paylaşmış..Bu belge de dikkatimi çeken ise inşaatın bitim süresinin TOKİ ile Yüklenici firmaların yaptığı anlaşmaya göre Ekim ayı olarak gösterilmesi..Yani TOki ve Can-Yıldırım İnşaat firmaları Statyum İnşaatının Bitim Süresini:EKİM 2014 olarak belirlemişler..Halbuki temel atma sırasında inşaatın bitim süresi Şubat 2015 diye pazarlık yapılarak Bakan tarafından belirtilmişti..Ama EKAP İhaleri resmi belgesine göre bu süre Ekim 2013..Size şimdi bu belgeyi paylaşıyorum:İhale kayıt numarası : 2012/53977
1) İhalenin
a) Tarihi : 18.06.2012
b) Türü : Yapım işi
c) Usulü : Açık
d) Yaklaşık Maliyeti : 99.306.900,85 TRY
2) İhale konusu yapım işinin
a) Adı : SİVAS 25.000 SEYİRCİ KAPASİTELİ STADYUM İNŞAATI İŞİ
b) Yapılacağı yer : SİVAS
c) Süresi : 800
3) Teklifler
a) Doküman Satın Alan Sayısı : 13
b) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı : 0
c) Toplam Teklif Sayısı : 10
d) Toplam Geçerli Teklif Sayısı : 7
e) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması : Uygulanmıştır / % 15
4) Sözleşmenin
a) Tarihi : 09.08.2012
b) Bedeli : 82.138.000,00 TRY
c) Süresi : 13.08.2012 - 21.10.2014
d) Yüklenicisi : CAN İNŞAAT SAN.VE Tİ C.A.Ş.
e) Yüklenicinin uyruğu :
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.Kaynak:EKAP İHALELERİ
|