Cevap: Maçı Değerlendirelim
HELAL SANA SİVASSPOR
Aslında maç öncesine baktığımızda bu maçın Sivasspor için çok zor geçeceği belliydi. Fenerbahçe karşısında alınan beklenmedik farklı yenilgi, olası bir kötü sonuçta taraftar önünde morallerin bozulması gibi. Ama bütün bunların hepsini boşa çıkartan başta Roberto Carlos ve tüm futbolcuları kutlamak gerekir. Zira ligin en güçlü ekiplerinden biri (Eskişehir) karşısında alınan bu galibiyeti çok önemsiyorum. Maç öncesi kadrolara baktığımız da Sivasspor bilinen kadrosu ile maça başladı.
Fenerbahçe maçında yan toplardan hatalı goller yiyen Borjan nedense yine ilk 11’de başladı. Korcan tercih edilebilirdi ama hocanın kararına saygı duymak gerekir. Sezon başında Galatasaray’a transfer olup şampiyonlar ligi kadrosuna giremeyen ve ardından Sivasspor’a dönmek isterim deyip te ertesi gün Eskişehirspor’a imza atan Erman Kılıç’ında ilk on birde sahada olması maçın ilginç taraflarından biriydi. Maç boyunca top Erman’ın ayağına geldiğinde tribünlerin ıslıklamasını normal karşılıyorum.
Maça gelecek olursak; Zevkli, bol gollü, mücadele dozu yüksek bir maç izledik dün Sivas’ta.
Eskişehir golüne,Cicinho-Utaka ortak yapımı ile karşılık veren Sivasspor hemen pes etmeyeceğini gösterdi. İkinci yarının hemen başında Atıf düzgün kafa vuruşu ile golü yapsa maç bizim açımızdan belki de daha rahat geçecekti derken Da Costa’nın o muhteşem golü geldi. 48’ dk kaleye yaklaşık otuz metreden öyle bir vurdu ki kaleciye sadece topu seyretmek kaldı. Ayın golü olurda yılın golü olurmu bilemem? Bu golden sonra Eskişehirspor ataklarını sıklaştırdı. Hakemin tartışmalı kararla verdiği golle beraberliği yakaladı. Ama yiğidoların vazgeçmeye hiç niyeti yoktu, rakibin de on kişi kalması ile sağlı sollu ataklar geliştiren Sivasspor aradı golü 73.dk Atıf ile buldu. Topun gelişine tek vuruşla klas bir gol attı Atıf. Gol sevincini takım arkadaşları ile secdeye kapanıp göstermesi beğeni topladı. Son dakikaları heyecan içinde geçen maçta başka gol olmayınca müsabakadan gülerek ayrılan taraf Sivassporumuz oldu. Bana göre çok çok önemli üç puanı hanesine yazdıran takım Kasımpaşa maçı öncesi güven verdi. Kısa bir not: üst üste yan toplarda hatalı goller yiyen kaleci Borjan’ın teknik heyet tarafından ciddi şekilde uyarılması gerekir.
|