Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Tribün Ruhu !
Alt 27.10.2013, 02:23   #22
yeniceri_can
Usta Yiğido

yeniceri_can - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

265 Mesajına 556 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 804 yeniceri_can FAZLA SÖZE GEREK YOKyeniceri_can FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Tribün Ruhu !

hani Hande Yener'in son günlerde moda bi şarkısı var , içinde aynen şu cümle geçiyor ''yaşanmadan bilinmiyor ama akıl verenler çok''..

Öncelikle şunu söyleyim 9-10 yaşlarından beri tribünlerin içindeyim.10 yılı aştı..her şeyi gördüm , her şeyi biliyorum , herkesi iyi anlıyorum..
Tribün ruhu demişken başta şunu söyleyim ikinci ligde salı , çarşamba gününden sonra maç bileti bulunmayan günleride gördüm , biliyorum..takımın 1000-2000 kişiye oynadığı dönemleride gördüm biliyorum..şu anda takımımızın kemikleşmiş 5-6000 dolaylarında yaz , kış , yağmur , çamur demeden maça gelen bir kitlesi var..
tribün gruplarına gelecek olursak yukarıda arkadaşın birinin dediği o ''tırt'' insaların %95'i öğrenci..%95'inin maddi gücü belli..yapabildikleri belli , yapabilecekleri belli..şehrimizin ekonomik düzeyi belli.çoğu , işçi memur çocuğu..şehirde maddi olarak belirli bir düzeyin üzerine çıkmış kesimin maçla pek işi olmuyor.bu arkadaşları eleştirirken birazcık düşünce , birazcık vicdanı göz önüne koymak gerekir diye düşünüyorum..ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar , yapacaklardırda..onlara ''tırt'' gözü ile bakmak yerine bir akşam sakin kafa ile kendinizi onların yerine koyabilirsiniz..destek olmak , yardımcı olmak i,çin neler yapabilirsiniz onu düşünebilirsiniz..onların çoğunun yaşı 20 dememişken onları sürekli eleştirerek şevkini kırmak yerine destekleyerek , onlardan sonra gelecek olan kuşağın önünüde açabilirsiniz..biz bunun eksikliğini çok çektik..tribünleri koşturan kardeşlerimin çekmemesi dileğiyle..