Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Yeni Stadın Kale Arkalarında Loca Olmasın.
Alt 25.01.2014, 17:28   #43
migroArmis
Usta Yiğido

migroArmis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.045 Mesajına 2.992 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 792 migroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Yeni Stadın Kale Arkalarında Loca Olmasın.

Alıntı:
alboran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
inönü stadından ziyade kadıköy ve özellikle arena çok çok daha iyi bir akustiğe sahip.bu stadlarda boş maçlar da izledim dolu maçlar da az sayıda galatasaray taraftarı bağırmasına rağmen o stadda sesleri gayet iyi geliyordu.çünkü stad sesi adeta toplayıp yayıyor.bir kere böyle birşey inönüde geçerli değil.inönü stadı dolu olmadığı sürece en azından eski açık dolu olmadığı sürece bu derece yüksek bir ses oluşması imkansız.beşiktaş'ın yeni stadı yapıldığında bu dediğimde ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz.

bursa ve eskişehir taraftarına gelince, bu iki takım arasındaki rekabeti biliyorum.bu iki takımın arasındaki maçları izledim.hem eskişehir'de hem bursa'da izledim.özellikle eskşehir taraftarı bandodan sonra taraftarlık denen şeyden bihaber olmuş.gol dışında sesleri çıkmıyor.es-es'in kemikleşmiş her maça giden bir kitlesi var.bu kitlenin büyük bir çoğunluğu için bile taraftar diyemeyiz.texas içinde dediğim söz geçerli.çArşı gibi oyundan uzaklar sürekli tezahurat yapıyorlar hakemi baskı altına almak söz konusu bile değil.ayrıca bahsettiğim büyük takımlara en ufak bir sempatim bulunmamasına rağmen şunu da söylemem gerekiyor ki bazen hakem üzerinde oluşturacağınız baskı oraya 52 bin kişiyle gelmenizdir.bakın bakalım türkiye'de galatasaray ve fenerbahçe kadar kendi evinde lehine hata yapılan takım var mı ? ya da şöyle diyim neden acaba fenerbahçe kendi evinde geçen sezon stadın büyük ölçüde dolu olmadığı antalya ve karabük maçlarını kaybetti de, stadın dolu olduğu kasımpaşa maçında saçma sapan penaltıyla galip geldi.galatasaray geçen sene 1-2 maçta 10 kişi kalmasına rağmen nasıl sanki rakibi 10 kişiymiş gibi oynadı.hakemler mi öyle oynattı yoksa ? bu sene sivas trabzon maçında trabzon 10 kişi kalmasına rağmen.hakem sivasın net penaltısını yemedi mi ? kaleye gitmeyelim diye elinden geleni yapmadı mı ? işte bunlar baskıdır.

ben sivasspor taraftarı böyle bir baskıyı yapıyor demedim.ama öyle maçlar oynadık ki bunun gibi baskıları gördüm.bu baskıyı oluşturabilen ender taraftarlardan biridir sivas taraftarı bu lafımın da sonuna kadar arkasındayım.bursa taraftarı kötü taraftar falan demedim.sizin taraftarınız oyuncusunu coşturur bizimkilerden çok çok iyi bir şekilde.ama hakemi baskı altına almak mevzuu.işte o çok başka bir şey.kimi maçları da bu şekilde kazanırsın.mesela bu seneki es-es maçımızı çok kötü oynarken taraftar erkan zengin üzerine oynadı.sonra cicinho'da kendini atınca direk kırmızı verdi hakem.sonuç maçı aldık.kasımpaşa maçını kaybettik.ama attığımız golde foul bile yoktu.ikinci yarıda sivasspor foulle alakasız frikikler kazandı.bunlar değerlendirilse maç çok rahat alınırdı.sivas-bursa maçında skor 2-1 olmasına rağmen hakem bursa'ya saçma fouller çaldı.yarı sahayı geçirtmedi.rize maçında çalınan penaltımıza bir bak.o maçta kullandığımız frikiklere bir bak.var mı foulle alakası.hatırlatırım bu söylediklerim 1-0 geriye düştükten sonra oldu.bunun dışında iyi oynadığımız maçlar da var tabi.ama işte bazen seyirci de takımına bu şekilde destek verir.benim anlattığım kim iyi taraftar kim kötü taraftar mevzuusu değil.işte baskı böyle kurulur.
Yorumunuzu tekrar gözden geçirdikçe katılmadığım çok şeyi görüyorum...52 Bin dolduran maçları alıp hakeme baskı kuran o aynı fb şampiyonluğu kaptırdığı ts maçında nerdeydi ..hakemi ts yi neden baskı altına alamadı...Tribündede kapasiteninin üsstünde seyirci vardı herşey mükemmeldi herşeyde hazırdı...Geçelim güzel kardeşim bunları...Tkrar söylüyorum o 52 binlik stada benim Sivasım gelip dolduursa çıkan sese gördüğünüz anbiyansa sizde bende gözlerimiz faltaşı gibi açarak bakakalırız...Her şey şartlar ve imkanlardır...Bir tarfta milyon dolarlarla oynayan kulupler bir tarafta tesislerin paslı tabelasıyla bunlara rekababet eden bizler varız Sivaslılar var...Bir şeyi kıyaslayacaksak imkanlaarada bakmalıyız....Haaa göünül eşdeğer olmasını ister işte bu noktada söyleminiz olursa sizinle aynı siperde savaşırım ....