Cevap: Sergen Yalçın raporunu sundu
Bu yıl yabancı transferi çok belirleyici olacak o nedenle bu konuda görüşlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle yapılan yorumlara bakıyorum, ülkeler ve ligler beğenilmiyor. Afrika diyenler, Latin ve güney amerikacılar.
Öncelikle;
1- Afrikalı olacaksa kesinlikle altyapısını avrupada almış olmalı. Yoksa maazallah emenike gibi sadece fizikli olur. Ama Avrupa alt yapılı olursa, nordinwooter, atııf, diallo olabilir.
2- Romanya, Bulgaristan, Macaristan ..... bu ülkelerde ki oyuncularda iyidir. Biz Atıfı Bulgaristandan aldık. Patlama yapamamış (BİLİCA gibi) veya patlama yapabilecek oyuncular bu ligde çok. Onun için bu ülke tercihleri doğru.
3- Güney ve Latin amerika ise olabilir. ama uyum sorunu, oyun mantalitesi bunlar önemli. Mesela BJK lı pedro franco bir ropörtajında " biz kendiliğimizde 3-5-2 yi adam adam oynuyorduk. Ben alan savunmasını öğrenmeye çalışıyorum" demişti. Bu gibi nedenlerle iyi araştırılmalı.
4- Brezilyadan orta saha ve santrafor alabiliriz. Hem oyun kumaşları, hem uyum süreçleri hemde Allah vergisi yetenekleri var.
Hasılı iyi araştıran ve maliyetini iyi hesaplayan takımlar 7-8 iyi yabancıyı tutturursa benim kanımca ligimizde kafaya rahat oynarlar.
HADİ RASTGELE DİYELİM. ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
|