Cevap: Yönetimimiz ve transfer anlayışı!
Sivasspor naçar değildir işte geçen senenin tahminen gelirleri;
1-Federasyondan gecen sene için düşme hattının üstünde olmasına rağmen yayın gelirlerinden yaklaşık 45 milyon lira aldı.
2-Kupa gelirleri yaklaşık 4-5 milyon lira aldı
3-Tribün gelirleri minumum 3-4 milyon lira
4-Forma satış ve diğer gelirleri(Futbolcu kiralama vb)Açıklama yapılmadığı için hiç bilnmiyor.Gerçi hiçbir gelir gider için maalesef açıklama yapılmıyor ama biz görünen veya resmi açıklanan kaynaklara göre hesap yapıyoruz.
5-Medicana dan alınan sponsorluk geliri.Bunu da bilmiyoruz.
Yani gecen seneki Sivasspor gelirleri en kötü ihtimalle 52 milyon lira+bilinmeyen Medicana sponsorluk geliri.(Anlaşma 2 yıllık olarak yapıldıysa en az 50-60 milyon lira alınmış olması gerekir bana göre.Bunun altındaki meblağ, Sivasspor adının çok ucuzlatıldığını gösterir.)
Bu forumda bazı arkadaşlar çıktı dedi ki.Yönetim demiş ki,Bütçe 50 milyon lira imiş.30 milyon lira futbolculara verilmiş.(30 kişi desek takıma futbolcu başına 1 milyon lira vermişler yıllık, düşme hattının üstündeki takıma.)Gerçekse bu rakam beceriksizlik.Olması şöyle mümkün değil Burhan la yeni yapılan anlaşmada yıllık 600 bin lira ya anlaşıldığı yazıldı.Yani geçen sene Burhan bile almamış yıllık 1 milyon.10 milyon lira transfer bütçesi imiş.Şimdiye kadar hiç kullanılmadı.10 milyon lira da diğer giderlermiş.Ben açıklamayı duymadım görmedim ama gerçekten herhangi bir yönetici böyle bir açıklama yaptıysa bu Sivaslılara yerse demektir ve adeta dalga geçmektir.
Arkadaşlar yapılan kaba hesaplarla Sivasspor yönetiminin cebine 80 milyon lira girmiş olması gerekiyor gecen sene.Kimse fakirlik edebiyatı yapmasın.Sergen i de küstürmeden ellerini ceplerine soksunlar görevlerini yapsınlar transferleri tamamlasınlar.Ya da bu tahmini gelirlerin turşusunu kuracaklarını resmi olarak açıklasınlar.Forumdaki arkadaşlar da lütfen artık bıraksınlar aman borçlanmayalım muhabetini.
|