Cevap: Sivasspor Transfer Haberleri 2016-2017
ALTINORDU TRANSFER DOSYASI
TEKNİK DİREKTÖR: HÜSEYİN EROĞLU ( 3 sezondur takımın başında bulunan Hüseyin Eroğlu için bu sezon ya devam ya tamam sezonu olacak. Altınordu yönetimi bu sezon ki hedefini Süper Lig olarak koydu ve ona göre transferler yapıldı. Benim görüşüm Hüseyin hoca sezon sonunu göremez.)
KALECİ: 22 yaşındaki Erce kardeşler ve 18 yaşındaki Ali emre yanar takımda kaldı. Fenerbahçe'den 21 yaşındaki Murat Hocaoğlu transfer edildi. Bir takımın hedefi Süper Ligse bu isimler ile olmaz. Belki ileride çok büyük oyuncu olabilirler ama PTT 1.Ligde hedef takımın kalecisi olamazlar. Geçen sezon ADS-Elazığ maçını hatırlayın kaleci Çağlar Akbaba 21 yaşında yetenekli kaleci ama yaptığı hatadan dolayı Elazığ Süper Ligden oldu.
STOPER: Yusuf Abdioğlu ve Sinan Osmanoğlu takımda kaldı. Adana Demirspor'dan Ozan Tahtaişleyen transfer edildi. Yusuf Abdioğlu geçtiğimiz sezon 30 maçta forma şansı buldu. Benim beğendiğim bir oyuncu hava toplarındaki hakimiyeti oyunu iyi okumasıyla bu sezonda direkt oynayacağını düşünüyorum. Sinan geçtiğimiz sezon 18 maçta forma şansı buldu. Uzun boyuyla dikkat çeken ama ağır olması iç saha maçlarında önde oynamak zorunda olduğu maçlarda ciddi sorun yaşatıyor. Ozan ise bu ligin iyi stoperlerinden. Geçtiğimiz sezon Ads takımında sezonun 2.yarısında şans buldu ciddi sakatlık sorunu vardı. Ozan sakatlık yaşamazsa takıma ciddi katkıda bulunacağını düşünüyorum. Altınordu stoper konusundaki dezavantajı 3 stoperin de ayaklarının iyi olmaması geriden oyun kurma konusunda sorun yaşayacaklarını düşünüyorum.
SAĞ BEK: Uğur Arslan Kuru ve Kerim Alıcı takımda kaldı. Uğur Arslan devamlılığı iyi olan sakatlık sorunu çok fazla yaşamayan bir oyuncu ama geçmişte sürekli alt liglerde oynamıştı. Geçen sezon PTT 1.Ligde çok fazla sırıtmadı. Kerim ise 18 yaşında genç bir oyuncu geçtiğimiz sezon 18 maçta forma şansı buldu savunma ve fizik konusunda ciddi sorunları vardı. Hedef şampiyonluksa bu bekler soru işareti.
SOL BEK: Yusuf Acer ve Emre Kara takımda tutuldu. Geçtiğimiz sezon 19 yaşındaki Yusuf formayı Emre'den kapmıştı. Bu sezonda Yusuf'un direkt oynayacağını düşünüyorum. Geçen sezon ki performansına bakarsam kumaşı iyi olan bir oyuncu.
DEFANSİF ORTASAHA / MERKEZ ORTA SAHA: Arif Morkaya ve Serkan Göksu takımda kaldı.19 yaşındaki Berk Erel ve Alican Özfesli geçtiğimiz sezonun sonunda 2-3 maçta forma giymişti. Bu sezon direkt oynayacaklarını düşünmüyorum. Adanademirspor'dan Umut Sözen , Akhisarspor'dan Kenan Karışık 1461 Trabzonspor 21 yaşındaki genç oyuncu Abdulkadir Parmak transfer edildi. Arif ve Serkan birbirine çok benzeyen iki oyuncu basit oynayan mücadele gücü yüksek oyuncular geçtiğimiz sezon skora sadece 1 kere katkıda bulunabildi. Kenan Karışık transferi çok doğru transfer olduğunu düşünüyorum. Skoru değiştirebilecek oyunun iki bölümünü de çok iyi oynayan takımı hucuma çıkartma konusunda başrol oynayacağını düşünüyorum. Umut'u şöyle bir örnekle özetlemek istiyorum; Halı sahaya maç izlemeye gidersin orada yetenekli birini görürsün nasıl futbolcu olamamış bu dersin. Umut onun futbolcu olmuş hali teknik ama maçı izlediğinizde sahada göremezsiniz. İşin özeti Umut halı saha topçusu olarak nitelendiriyorum. Doğru bir hamle olduğunu düşünmüyorum Abdulkadir'i izleme fırsatım olmadı ama herkesin çok umutlu olduğunu biliyorum izleyip görmek lazım.
SOL KANAT: Erdoğan Yeşilyurt takımda kaldı. Erdoğan 2 sezondur düzenli olarak forma şansı bulan kendini geliştiren yetenekli bir oyuncu. PTT 1.Ligin Gökhan Töresi olarak adlandırabiliriz. Yetenekli ama pas verilecek yerde şut atan şut atacağı yerde pas veren bir oyuncu. Törenin ilk Bjk oynadığı dönemi hatırlatıyor bana. Direkt ilk 11'de oynayacağını düşünüyorum. Alternatif olarak. Abdulkadir Parmak merkez ortahasa ve solunda da görev yapabiliyor.
Sağ Kanat: Kocaelibirlikspor'dan Sertaç Cam , 19 yaşındaki Barış Alıcı kadroda bulunuyor. Bu bölge Cengiz'in gitmesiyle beraber ciddi bir şekilde kan kaybetti. Kamp döneminde hoca tercihini Sertaç'dan yana kullandı ve etkili performans gösterdiği söyleniliyor.Daha önce izlemediğim için çok fazla yorum yapmayacağım ama bu bölge geçen sezon Cengiz Ünderle beraber Altınordu'nun işleyen kanadıydı. Bu sezon aynı verim alınacağını düşünmüyorum.
Forvet: Göksu Türkdoğan takımda kaldı. Erciyespor'dan Üstün Bilgi transfer edildi. 3.forvet olarak ise 18 yaşındaki Fatih Akay forma bekleyecek. Göksu benim beğenmediğim bir oyuncu ama geçtiğimiz sezon 10 gol ondan önceki sezon ise 15 golle takıma ciddi katkı sağlamıştı. Kendi başına maçı kurtarabilir mi HAYIR. Savunma oyuncularını rahatsız eden bir oyuncu mu HAYIR. En büyük özelliği fırsatçı olması. Ben bu sezon ne yapacağını çok merak ediyorum. 28 yaşındaki Üstün Bilgi transfer edildi. Büyük bir fiyasko olarak nitelendiriyorum. Uzun boylu yeteneksiz bir oyuncu.Benim iddiam bu sezon 5 golü geçemez.
GÖRÜŞÜM: Kaleci konusunda ciddi sorunlar yaşanacağını düşünüyorum. Stoper konusunda iyi isimler ama dediğim gibi ayakları iyi olmayan isimler Hüseyin hoca hangi oyun felsefesi ile oynayacağı çok önemli. Bekler hedefe oynayan takımın beki asla olamaz. Merkez orta sahada oyunu tutan orta saha kurulduğunu düşünüyorum yaratıcılık konusunda Kenan'ın dışında oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncu göremiyorum. En büyük sorun ise forvet bölgesinde yaşanacağını düşünüyorum. Benim iddiam bırakın Süper Lige Altınordu ilk 6'ya dahi giremez.
|