Cevap: Sivasspor-Boluspor Maçı tahmin ve yorumları
Tokatspor maçı sonrası yorumum.
Özet: Sivasspor PTT 1. liginde sıradan bir takım izlenimi verdi. Sistemsiz bir futbol anlayışı vardı.
Daha önceki bir çok yorumumda da açıkça belirttiğim gibi Sivasspor Savunma ağırlıklı bir futbol oynamalıdır. İleride ceza alanı içinde girilen gol pozisyonları rastlantısal ve sonuç üretmekten uzak. Orta alanı en az 5 oyuncu ile domine etmeliyiz her zaman. Geride en az 4 oyuncumuz neredeyse çakılı oynamalı. Ziyanın sık sık ileriye çıkma telaşı nedir anlaşılmıyor.
Sonuç: Sivasspor savunma ağırlıklı bir futbol anlayışını benimsemek zorundadır. Saldırmak gol atmak anlamına gelmez. Sağdan soldan ortaya yaparak tesadüfü goller atmak yerine orta sahadan sakin bir oyun anlaşıyışıyla topu sürekli paslarla ceza sahasına taşıyarak ilerideki santrofor oyuncumuza Barrales/E.Keleş/H. Kabze aktarmalıyız diye düşünmekteyim. Geride her an için neredeyse çakılı oynayan 4 oyuncu görmeyi arzu ediyorum. Kısaca İtalyan stili bir futbol sistemini öneriyorum. Anahtar sözcüğü izninizle tekrarlamak isterim. Savunma yada eski deyişle müdafaa. Savunursan herşeyi kontrol edebilirsin. Hem ileriyi hem de geriyi.
Yeniden biricik takımımıza PTT 1.liginde sonsuz başarılar diliyorum.
Bütün yiğidolara saygılarımla.