Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Süper Lig'in 3. haftasında Bursaspor ile oynanan maçta esame listesinde hata yapıldığı ve kulübün 3 puanının silineceği iddiaları ile ilgili olarak "Detayları tam olarak bilmiyoruz, sonucu bekleyeceğiz" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ankaraspor ile Hacettepespor arasında oynanan karşılaşmayı izledikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sivasspor'un ligin 3. haftasında Bursaspor'u 3-1 yendiği karşılaşmada, İzzet Affetmez adlı futbolcunun hatalı bir şekilde takım kadrosunda yer aldığı iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bülent Uygun, "Sonucu bekleyeceğiz, futbol federasyonu konuyu UEFA'ya soracak. Çok fazla bir bilgimiz yok. Ben de yeni öğrendim. İzzet Affetmez 2 yıl 8 aydır bu kulübe tescilli bir futbolcu. Sadece geçen sezon kiralık olarak takımdan ayrıldı. Ortada bir statü çelişkisi var, detayları tam olarak bilmiyorum, bu konuda kararı federasyon verecektir" diye konuştu.
Kurallara göre, bir takımın maç kadrosunda 1986 ve üzeri doğumlu ve en az bulunduğu kulüpte 2 yıllık lisans tecili olan bir futbolcuyu bulundurması gerekiyor.
Öte yandan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un maçtan önce konu ile ilgili bağlı bulundukları Futbol Federasyonu'nun Kayseri temsilcisiyle görüşme yaptığı ve "Bu futbolcunun esame listesinde yer almasında bir sakınca almaz" cevabını aldığı öğrenildi.