Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

FORMULA1 TÜRKIYE GP
Alt 09.08.2006, 10:27   #1
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 957 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart FORMULA1 TÜRKIYE GP

İstanbul'da büyük buluşma

İstanbul Park pazar günü 2006 F1 sezonunun en kritik yarışlarından birine sahne olacak. Şampiyona lideri Fernando Alonso yerini korumayı, takipçisi Michael Schumacher ise 10 puanlık farkı biraz daha kapatmayı amaçlıyor.

Türkiye GP'sine Jenson Button son koşulan Macaristan GP'sinin galibi olarak geliyor. Ancak gözler şampiyonluk için çekişen Fernando Alonso ve Michael Schumacher'in üzerinde olacak.

Yedi şampiyonlukla F1 tarihinin en başarılı pilotu olan Schumacher, Alonso ile arasındaki 10 puanlık farkı Türkiye GP'si ile biraz daha kapatmayı amaçlıyor. Ferrari sürücüsü İstanbul Park'ta birinci olursa kariyerindeki 90'ıncı grand prix zaferini elde edecek.

En genç dünya şampiyonu unvanlı Fernando Alonso sadece dört yarış önce Schumacher'in 25 puan önündeydi. Renault pilotu, İstanbul'da en azından 10 puanlık farkın daha fazla kapanmaması için mücadele edecek.

Macaristan'da elde ettiği birincilikle kariyerinin 113'üncü yarışında ilk zaferine ulaşan Honda pilotu Button'ın Türkiye'de aynı başarıyı göstermesi zor görünüyor. Gelecek sezon hangi takımda yarışacağı hala belli olmayan geçtiğimiz yıl İstanbul Park galibi Kimi Raikkonen ise McLaren'a 2006'nın ilk yarışını kazandırmak amacında.

Alonso ve Schumacher olumlu

Sezonun ilk dokuz yarışını kazandıktan sonra yüksek performansını sürdüremeyen Alonso, takım olarak Türkiye GP'sine kadar olan üç haftalık boşluğı iyi değerlendirdikleri inancında:

"Şu an çok olumlu düşünceler içindeyim. Herkesin olmak istediği yerdeyim: Sezonun sonuna yaklaşıyoruz ve şampiyonada liderim...

"Almanya'dan sonra üzerimizde biraz baskı oluştu. Ama Macaristan'da gördük ki aracımız R26 hala çok rekabetçi. Her grand prix'yi ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Türkiye'nin de kendine özgü zorlukları var ama kendime güvenim tam. "

25 yaşındaki Renault pilotu Budapeşte'de lider durumdayken yarışı terk etmek zorunda kalmış ve bir yıldan fazla bir süre sonra ilk kez finiş görememişti.

Alonso, İstanbul Park pistinin araçları için çok uygun olduğunu, Michelin'in de iyi lastikler getireceğini belirtti: "Bize düşen işimize konsantre olmak ve hata yapmamak. Sonra neler olacağını göreceğiz."

Son dört yarıştan üçünü kazanan Michael Schumacher de İstanbul Park'ta başarılı olacağına inanıyor:

"İyi bir sonuç alacağımıza eminim. Son yarışlardaki performansımız ortada. Herkes gibi biz de küçük detayların sonucu etkileyeceğini biliyoruz. Savaşçı ruhumuz zirvede ve İstanbul için hazırız."

Alman pilot, Macaristan'da sonra verilen aranın fazla olduğunu da vurguladı: "Boş zamanımızı tabii ki iyi geçirdik. Ama ben Macaristan'dan sonra hemen diğer yarışa geömeyi tercih ederdim. Önemli olan şu ki Macaristan'dan sonra şampiyon olma şansım yine kendi elimde. Farkı kapatmak için çalışacağız. "

Schumacher, Budapeşte'de üçüncü giderken yerini korumak için saldırgan bir taktikle Nick Heidfeld ile mücadeye girişmiş, bunun sonucunda finişe ulaşamamş, ancak Robert Kubica'nın diskalifiye edilmesiyle bir puan kazanmıştı.

Ferrari pilotu geriye dönmenin anlamsız olduğunu ifade ederek, "Macaristan'da kaçan fırsattan bahsetmenin anlamı yok, ileriye bakmalıyız" dedi..

CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
-->: FORMULA1 TÜRKIYE GP
Alt 13.08.2006, 23:09   #2
alimuharrem58
Usta Yiğido

alimuharrem58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 alimuharrem58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart -->: FORMULA1 TÜRKIYE GP

Gitmeyı cok ıstıyorum gecen sezon son anda bır ısım cıktı yerıme kardesım gıttı bu sezon kesın ben gıdecegım F1 severler bence gıtmeli
Alt 13.08.2006, 23:28   #3
albina58
Usta Yiğido

363 Mesajına 804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 940 albina58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Alıntı:
alimuharrem58 Nickli Üyeden Alıntı
Gitmeyı cok ıstıyorum gecen sezon son anda bır ısım cıktı yerıme kardesım gıttı bu sezon kesın ben gıdecegım F1 severler bence gıtmeli
İyi diyonda ağa 2 saat yol gideceğiz
3 saat orda kalacağız
dönüş kalabalık enaz 3 saat sürüyor

lafın kısası bu kampanya beni aşıyor.

Günü boş olanlar için kaçırmaması gerekiyor.
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.08.2006, 23:38   #4
aykut-akay
Usta Yiğido

aykut-akay - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

67 Mesajına 121 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 873 aykut-akay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

gidip görülecek bir yaris bu .............
aykut-akay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 14.08.2006, 03:40   #5
sivaslıavukat
Tecrübeli Yiğido

sivaslıavukat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

15 Mesajına 38 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 795 sivaslıavukat FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu arada bir petrol istasyonundan 50 ytl lik alışveriş karşılığı %50 indirimli bilet veriyor bilginiz olsun.
Alt 15.08.2006, 13:46   #6
CAGLAYAN
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 957 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Michael kazanacak ve bırakacak"

Montoya, Schumacher'in şampiyon olduğu sezondan sonra Formula 1'den ayrılması gerektiğini düşünüyor

Eski F1 pilotu Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher'in bu yıl şampiyon olacağını ve Formula 1'i bırakacağını iddia etti.

Geçtiğimiz ay McLaren ile yollarını ayıran ve NASCAR'a geçen Montoya, "Michael bu yıl şampiyon olacak ve F1'i bırakacak. Eğer bırakmazsa beni korkutan şey onun başına gelebilir" dedi.

30 yaşındaki Kolombiyalı pilot, ülkesinin gazetesi El Tiempo'ya yaptığı açıklamada, Schumacher gibi yedi kez şampiyonluk yaşamış bir sürücünün, sporu "kaybeden" damgasıyla bırakmaması gerektiğini ifade etti.

Montoya, kendisinin Formula 1'den ayrılma nedenini ise "beşinci veya altıncı sıra için mücadele etmekten yoruldum. Araçta yaşanan mekanik sorunlar beni bıktırdı" sözleriyle açıkladı.

"Artık yarışmaktan zevk almıyordum" diyen Montoya Formula 1'de iyi zaman geçirdiğini ve şampiyonluk dışında tüm hedeflerine ulaştığını söyledi:

"McLaren'da dünya şampiyonluğu elde etme şansımın çok az olduğunu fark ettim. Artık başa oynamamaktan yoruldum. Yeni bir heyecana ihtiyacım vardı, aradığımı NASCAR'da buldum. Burası farklı bir dünya ve benim için yeni bir deneyim."

F1 kariyerinde yedi yarış kazanan Montoya, ayrılma kararı hakkında McLaren'ın patronu Ron Dennis ile yaptığı görüşmenin çok kısa sürdüğünü açıkladı:

"Konuşmamız 20 saniyede bitti. Söyleyecek hiçbir şeyi yoktu. Benim Formula 1'e konsantre olamayacağımı düşündüğü için uzatmadı."
Alt 15.08.2006, 13:50   #7
CAGLAYAN
Usta Yiğido

İstanbul ve Monza'da De La Rosa

De La Rosa ve Dennis en az iki yarış daha birlikte olacak
McLaren takımı, Türkiye ve İtalya Grand Prix'sinde Pedro de la Rosa'nın yarışacağı yolundaki medya haberlerini doğruladı.

Macaristan GP'sinde ikinci olarak kariyerinin en büyük başarısını elde eden Pedro de la Rosa'nın McLaren ile en az iki grand prix'ye daha çıkacağı kesinleşti.

McLaren genel müdürü Martin Whitmarsh, İspanyol pilotla Macaristan yarışından önce görüştüklerini ve 35 yaşındaki De La Rosa'nın İstanbul ve Monza'da McLaren koltuğunda olacağını söyledi.

Whitmarsh, İspanyol gazetesi AS'ta yer alan açıklamasında Pedro de la Rosa'nın Juan Pablo Montoya'nın ayrılmasından sonra yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdiğini ve beklentileri aştığını vurguladı.

De la Rosa'nın sadece Istanbul ve Monza için açıklanması GP2 pilotu Lewis Hamilton'ın McLaren'e geçeceği iddialarının yeniden gündeme gelmesine yol açabilir. Ancak takım patronu Ron Dennis'in sözleri, takımın bu konuda henüz kesin karar vermediğini ortaya koyuyor: "Pedro, takımın ruhunu tam anlamıyla yansıtan mükemmel bir pilot."
Toyota İstanbul Park'a geldi
Alt 15.08.2006, 14:07   #8
CAGLAYAN
Usta Yiğido

Standart Toyota İstanbul Park'a geldi

Toyota Formula 1 takımı İstanbul Park pistindeki yerini aldı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si için İstanbul'a gelen ilk takım Toyota oldu.

İstanbul'da 25-27 ağustos tarihleri arasında yapılacak Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si öncesi takımlar İstanbul Park pistine gelmeye başladı.

İlk olarak Toyota ve lastik sağlayıcısı Bridgestone İstanbul'a geldi. Toyota ve Bridgestone'un TIR'ları İstanbul Park Pisti'ne giriş yaparken, padok alanındaki padok evlerini kurmaya başladı.

Motor Sporları Organizasyonu (MSO) Genel Müdürü Baran Asena, diğer takımların ekipmanlarının da hafta sonundan itibaren İstanbul'a geleceklerini, özellikle önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul Park Pisti'nin hareketleneceğini söyledi.

İstanbul Park pistinde düzenlenen toplantıda konuşan Asena, geçen yıl giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik yoğunluğunun bu yıl tekrarlanmayacağını ifade etti.

Asena, "bu yıl için gerekli önlemler alındı. Otopark kapasitesi artırıldı, giriş kapısı sayısı artırıldı ve alternatif yollar oluşturuldu. Bu nedenle trafikte önemli bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

Alt 15.08.2006, 14:56   #9
Enes Gürbüz
Acemi Yiğido

Enes Gürbüz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

8 Mesajına 11 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 724 Enes Gürbüz Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

EVET ARKADAŞLAR FORMULA 1 YENİDEN TÜRKİYEDE ARTIK BU BİR GELENEK OLDU ARTIK HER YIL FORMULA 1 YARIŞLARI TÜRKİYEDE DE YAPILACAK BU SPOR ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYACAK ÇÜNKÜ;HER FORMULA 1 YARIŞINDA ÜLKEMİZE YAKLAŞIK 1 MİLYON TURİST GELMEKTEDİR BU DA ÜLKEMİZİN MADDİ GELİRLERİNİN ARTMASI DEMEKTİR BU YÜZDEN ÜLKEMİZE GELEN TURİSTLERE SAHİP ÇIKIP ONLARA KENDİ ÜLKEMİZİN VATANDAŞI GİBİ DAVRANMALIYIZ ÇÜNKÜ İYİ DAVRANIRSAK TURİSTLERİN BİZİM İNSANIMIZA GÜVENİ ARTAR VE BÖYLELİKLE HER YIL ÜLKEMİZE DAHA ÇOK TURİST GELİR BUDA MADDİ GELİR ANLAMINDADIR O YÜZDEN TURİSTLERE SAHİP ÇIKALIM VE BÖYLE SPORLARIN ÜLKEMİZE GETİRECEĞİ MADDİ DESTEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK SOSYAL AKTİVİTELERİMİZİ ARTTIRALIM

Konu Enes Gürbüz tarafından (15.08.2006 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir..
Enes Gürbüz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
-->: Toyota İstanbul Park'a geldi
Alt 15.08.2006, 15:05   #10
Enes Gürbüz
Acemi Yiğido

Enes Gürbüz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

8 Mesajına 11 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 724 Enes Gürbüz Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart -->: Toyota İstanbul Park'a geldi

ARTIK DÜNYANIN EN BÜYÜK YARIŞLARINDAN BİRİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İÇİN YAVAŞ YAVAŞ YAKLAŞIYORUZ ACABA BU YARIŞI KİM KAZANACAK ?BENİM FAVORİLERİM FERRARİ VE TOYOTA AMA BÜYÜK KONUŞMAMAK LAZIM DAHAYARIŞA 12 GÜN VAR HER ŞEY O GÜN BELLİ OLUR
Enes Gürbüz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır