Dün aldığımız mağlubiyet beni gerçekten çok üzdü. Çünkü bu maç sezon boyunca hedefimizin neresi olacağını gösterecekti. Kaybederek bence büyük fırsat teptik. Fakat görüyorumki herkes bir suçlu arıyor. Bana kalırsa mağlubiyette ve bu durumda hepimizin sorumluluğu var.
Bu sezon Sivas'ta ilk kez bir maça gidebildim. Bayram nedeniyle tribünlerde biraz boşluklar vardı.
Maçtan önce burada şu yorumu yapmıştım ;
Alıntı:
tavarih Nickli Üyeden Alıntı
Rakip çok koşan diri bir takım. Defansları tecrübeli. İşi sıkı tutmalıyız. Rakibi hafife alırsak kötü olur. Centilmence , güzel bir maç olsun ve inşallah 3 puan alalım.
|
Maç başlayınca hemen Akhisar takımının fiziki üstünlüğü görülüyordu. Boy ortalaması hava topları için sıkıntı olacak diye düşünürken maç başladı. İlk yarı tamamen al gülüm ver gülüm şeklinde rahat bir maç geçti. İki takım da şartları çok zorlamıyordu. Akhisar 1 puan yeter derken bizim takım da çok fazla zorlama yapmadı.
Takım tertibatına veya teknik konuya değinmeyeceğim ama geçen yıl hemen hemen aynı oyuncular ile çok iyi futbol oynuyorduk. İşin ilginç yanı Eneramo geçen yıl devamlı destek alırdı. Bu sene ilerde tek başına kopuk bir görüntüde. Yardıma giden, yanına giren çok az. Yani
Eneramo güçsüz ve yalnızkalıyor.
Antalya maçından önce uzun bir
Antalya kampı yaptık. O kamp nasıl geçti hiç bilemiyorum.
Doğa KAYA, transfer edilirken çok şaşırmıştım. İlk 11'de oynadığını görünce daha da şaşırıyorum. Ama hocanın bir bildiği vardır diyorum. Şahsi görüşüm Mehmet Nas bu bölgede çok tecrübeli ve mücadeleci bir oyuncu. İyi bir Mehmet Nas her zaman oynar diyorum. Ama saha içerisinde Doğa dışarı diye bağırılması da bana göre çok yanlıştı. Ne olursa olsun o sırada takımımız için mücadele eden bizim bir oyuncumuzdur.
Taraftarımızı her zaman centilmenliğinden dolayı övüyorum. Takım desteklemek konusunda sıkıntılarımız var. Son dakikalarda ıslıklarla gürültülerle yapılan motivasyon iyiydi. Ama zaman zaman hakem yanlış karar verince 3. lig günlerinden kalma toplu
yakışıksız tezahüratlar takıma hiçbir fayda sağlamadığı gibi imajımız açısından da son derece kötü oluyor. Neyseki çok fazla olmuyor bu durum.
Bazı
spor internet sitelerinde sağa sola sataşarak camiamıza tepki getirenler de bizim için bir sorun. Böyle yaparak bütün camiaları karşımıza alıyoruz. Bize camia olarak daha çok bilenmeleri ve herkesin kötülüğümüzü istemesi hoşa gidecek birşey değildir.
Bazen de rakipleri hafife alıyoruz. Burada bile Akhisar maçı konusu açılınca bazı yorumlar vardı. 3 atarız 5 atarız gibisinden. Süper Lig'de her takımın birbirini yenebileceğini iyi bilmemiz lazım. Ben yukarıda alıntıladığım yorumumda da Akhisar'ın dikkat edilmesi gereken dirençli bir takım olduğunu belirtmiştim. Ama daha taraftarımızda başlayan bir
rehavet gördüm. Maçta 2-0 yenikken bile bazı taraftarlarımız 4-2 alırız bu maçı diyorlardı halen.
Bir başka mesele bazı futbolcuları zaman zaman vezir ediyoruz bazen de rezil ediyoruz. Mesela Grosicki bazen kral oluyor gözümüzde. Bazen de çok eleştiriyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda 2-3 dakika oynayan bir oyuncu için 5-10 milyon bile verseler satmayalım diyoruz ama doğru söylemek gerekirse bizim takımda o değerlerde futbolcu yok. Yarın bir gün Aatıf için de kötü oynadığı zaman aynı şeyleri duyarız yoksa. Bana kalırsa heyecanını yitiren veya değerini bulan her oyuncu satılmalıdır. Kayseri'nin yaptığının birazını yapabilsek ne güzel olur.
Kaleci konusunda sıkıntımız çok. Uzun zamandır bu konuda yüzümüz gülmedi. Petkoviç sonrasında kalemiz bir türlü sağlam olmadı. Bu konuda teknik ekibin de sanırım iyi araştırma yapması gerekecek.
Ayrıca sonradan giren Atilla'nın heyecanını bana kalırsa taraftarımız iyi çözemedi. Daha ilk maçında bu baskı iyi değildi.
Rıza Hoca'ya bazı sorularım var ;
Defans hattımızda Navratil ile Rajnoch ikilisi daha verimli olamaz mı acaba ?
Erhan Güven sağ bekte denenemez mi acaba ?
Bazı maçlarda çift forvet denesek daha iyi olmaz mı ?
Erman yine serbest oynasa istediği gibi girip çıksa nasıl olur ?
Kadir'in form düşüklüğünün sebebi yanındaki arkadaşlarından kaynaklanıyor olabilir mi ?