Arada Sivaslı olmayan isimler kaçmış. Mesela Musa Eroğlu Sivaslı değildir. Bir çok ismin de Sivas'la gönül bağı yok. Kimileri ise Sivaslılığını her yerde söylüyor.
Baştan sona okudum. Nasıl gözden kaçmış bilmem. Gel hele de Dudu Dillim (Ben Ağayım Ben Paşayım Diyenler), Dam Üstüne Çul Serer, Barabar, Ay Buluta Girmiş gibi yüzlerce türküyü bize kazandıran sevgili ALİ KIZILTUĞ abimiz hâlâ yazın Sivas'ta kışın Ankara'da (Abidinpaşa-Natoyolu) oturur. Has bi abimizdir, karizmaysa karizma...
Ben Ankara'dayım ama Sivaslı çoğu hemşerim bilir ÇERKEZ ÖMER abiyi. Karizmaysa karizma...(Babası rahmetli üsüyün emmi daha bi karizmaymış)
Rıza Çalımbay...Gönlünü Sivas'tan ve Sivaslıdan hiç koparmayan, aslını inkar etmeyen ve utanmayan tam da bizden biri. Yakışıklılık ne ki. Rıza abim de karizmaysa karizma...
Yavuz Top, Muhlis Akarsu vb. sanatçılara bir arkadaş onlar kim yaww demiş. Çılgın Sedat'ı tanıyıp onları tanımayan arkadaşların varlığı içimi yaraladı. Sırf meşhur diye hayatında Sivası görmeyen birilerini zoraki Sivaslı yapıyoruz ama içimizde yaşayanları bilmiyoruz...
Genel birşey söyleyecek olursak, HER ÜÇ SİVASLIDAN BEŞİ KARİZMADIR. Karizmalar kar tanesi gibidir, hiçbiri birbirine benzemez ama hepsi de ALLAH'IN BİR LÜTFU...
Sevgilerimle...
|