Cevap: Uygun: 'Eski günlere gideceğiz'
Aklıma gelen ilk soru gerçekten bilmediğim için soruyorum , Kamanan nerde ?
Burda sorun öncelikle yeni değil arkadaşlar geçtiğimiz sezonun son 6haftasını hatırlayın Sivasspor futbol oynuyor muydu ? Herkes şikayetçiydi takımın gidişatından ve zaten bu şampiyonluğun kaçmasına neden oldu...( gerçi şampiyonluğun kaçmasında bundan ziyade büyüklerin dayanışması,medya vs..birçok neden var ama kendi işini kendin göreceksin ) Yeni sezon öncesi dönem demekki çok kötü geçmiş, yersiz transferler , yanlış futbolcuların ( TUM ) yollanması ve en önemli elemanın (Bilica- ki bugün İsmail Köybaşı 5m.€ ise Bilica'nın değeri 15m.€ dur) bedelsiz gibi gönderilmesi artı transferlerin menfi sonuçlanması, federasyon -tv,reklam - bilet vs..gelirlerinin tamamen stadın yenilenmesi için harcandığının lanse edilmesi ( stad yenilenmese kimse bize neden yenilemedin demezdi çünkü yıllardır bu stadda maçlar yapılıyor ve federasyon izin veriyor, demekki Sivasspor medya ve izleyici bazında takdir kazanmak için alttan ısıtmaya geçti, ki geçmesek bizim kaybedeceğimiz bişey yok biz alışkınız bu zemine havaya fakat gelen takım öyle olmadığından avantajlı konumdasın), dolayısıyla yine parasızlık gerekçesiyle futbolcu alınmaması ( tamam harika kulübün hiçbir borcu yok ama paran da yok başarı için gerekirse borçlanılıp kaliteli futbolcu alınması lazım, artı kanaatimce futbolcunun şehri beğenmemesi diye bir gerekçe yok, bouzza 1gecede sivasın hangi eğlence yada alışveriş mekanlarını gezdi de kaçtı, adamlar diyarbakıra manisaya gözünü kırpmadan geliyor oralar demekki milano ya da paris le aynı konumda biz anlayamıyoruz ), ve en önemli neden belki de yeni gelen vasatın altındaki futbolcuların takımdaki başarının tek kaynağı olan TAKIM OLABİLME havasını hazmedememesi ve kalitelerinin çok alt düzeyde olması ( örnek anlamında söylüyorum sivasspor gibi hedefini yükseltmiş vites büyütmesi gereken bir takımın sağ beki uğur kavuk, stoperi yasin, orta sahası agbetu olamaz olmamalı !!.Yöneticimiz fikret ünsal ın tvdeki konuşmasında bir diyaloğa şahit oldum diyor ki "Tum şu anda telefonda ağlıyor ki ben buraya alışamadım takımımı istiyorum geri dönmek istiyorum, Tum'un gitmesi biraz da bizim zorlamamızla oldu erman için ama yapacak birşey yok" .Peki sayın ünsal o zaman erman şu an takıma ne katıyor ? "yeni messi miz" diye büyük beklentilere sokulan taraftar altıpas içinden topu auta diken, sahada dolanan messi yi görünce çıldırmaz mı ? orda tum olsa atardı demez mi ? Bir de ortada "ocak ayında takviyelerle düzelme yoluna gireceğiz " açıklamalarına ne demeli ? 4 aylık transfer döneminde bocalayıp 1puan alıp ocak ayını beklemek bir intihardır.Burda çözüm için Bülent Hoca'yı gönderme yoluna gitmek takımın düşüşünü daha da hızlandıracak olup öncelikli çözüm yolu : takımda düşük performansı ile göze batan oyuncuları gerek sağlam para cezası ya da kadro dışı bırakma ile cezalandırma ve takımda kaybedilen disiplin ve özgüvenin yeniden kazanılması yolunda çok acilen yeni önlemler alınmasıdır AMA KISA VADEDE ACİL ÇÖZÜM KOLAYA KAÇIP BÜLENT HOCA'NIN İSTİFASI VEYA YOLLANMASI ASLA DEĞİLDİR .ÇÜNKÜ YENİ GELECEK TEKNİK ADAMIN GEREK ALTERNATİFLER ( hikmet karaman, erdoğan arıca vs........başka kim olacak guardiola deği tabiki ) GEREKSE TAKIMIN TEKNİK KAPASİTESİ TAKIMIN YÜKSELİŞE GEÇİP ESKİ GÜNLERE DÖNMESİNİ SAĞLAMAYACAKTIR OLASI TEKRARDAN BİR TEKNİK ARAYIŞA GİRİŞİLMESİ HALİNDE İLK ADRES YİNE BÜLENT UYGUN OLACAKTIR..bu yüzden çözüm yolu takım içi disiplin ve özgüven üzerinde yoğunlaşmalıdır kanaatindeyim
|