2010-2011 sezonu öncesi 2 yıllık anlaşma ile kadromuz kattığımız 1985 doğumlu Kerim, Futbol hayatına Mersin İdman Yurdu’nda başladı. Profesyonelliğe geçiş lisansını Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra alan ve A takımda 2 senede toplam 15 maç forma giyen Kerim daha sonra kiralık olarak Büyükşehir Belediyespor’a transfer edildi. 2 senelik Belediyespor macerasından sonra Antalyaspor’a transfer olan sağ bek 30.06.2010’da kendini Karabükspor’lu yapan sözleşmeyi imzaladı.
Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra bir dönem de Mersin’e kiralanan Zengin, futbola forvet olarak başladığını, altyapıda ve tekrar Mersin’e kiralandığı dönemlerde de forvet mevkisinde görev aldığını kendisiyle yapılan bir röportajda dile getirmişti. Daum döneminde sağ bekle tanışan Kerim’in 2′si ön eleme olmak üzere 3 şampiyonlar ligi maçı tecrübesi de var. Hatta Dinamo Kiev kalesine yolladığı füze hala akıllarda. Mersin İdman Yurdu’nun renklerinin Barcelona’ya benzemesi ve o dönemlerde saçının uzun olması nedeniyle İdman Yurdu taraftarlarının kendisine Ronaldiho lakabını taktıklarını da söyleyen Kerim’in kariyerinde Fenerbahçe forması altında bir de şampiyonluğu bulunuyor. Henüz A milli formayla tanışamamış olsa da Genç Milli Takımlar’da özel maçlar da dahil 60’ın üzerinde maça çıkan Kerim’in son durağı Karabükspor oldu.
Karabükspor formasını ilk kez ligin 1.haftasında evimizde oynadığımız Manisaspor maçında giydi Kerim Zengin. Üst üste 20 maça ilk 11 başladı ve bu maçlarda 90 dakika forma giydi. Gösterdiği performansla sağ bekin değişilmez ismi haline geldi. 13 Şubat 2011 tarihinde oynayacağımız Kasımpaşa maçı öncesi antrenmanda sakatlanan Kerim’in sahalara dönmesi 1 ayı buldu. Onsuz oynadığımız 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almamız olumlu bir tablo oluştursa da Kerim’in yokluğunu çok hissettik. Tam sakatlıktan çıktı dediğimiz anda bu kez de Bursaspor maçının 66.dakikasında sakatlanan Kerim, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bucaspor ve Büyükşehir Belediyespor maçlarında takımdaki yerini alamadı. 2.sakatlık döneminde yokluğunu iyice hissettiğimiz Kerim’in yerini doldurmakta bayağı zorlanan teknik ekibimiz o bölgede farklı oyuncular denese de pek verim alamadı. Alternatifi olmayan genç oyuncu 30.hafta evimizde oynadığımız Sivasspor maçının 70.dakikasında oyuna girerek tekrar takımdaki yerini aldı ve son 4 hafta maçlara ilk 11 başlayıp 90’ar dakika forma giydi.
Toplamda oynadığı 26 maçta ayakları yere basan bir oyuncu görüntüsü çizen, sağ kanadı iyi kullanan, defansın göbeğinde oynayan oyunculara yardımcı olan, her futbolcuda olduğu gibi zaman zaman aksasa da görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, senenin en iyi transferlerinden diyebileceğimiz Zengin, iyi niyetli futboluyla ve gördüğü 3 sarı kartla sezonu tamamladı.
ohhhhh beeeeeeeeeee kesin mi ? sonunda iyi tanidigimiz bir yerli oyuncu alindi ugur kavuk out kerim zengin in
hayirli ugurlu olsun
hurdogandan baska hic bir yerde duymadim?
Ugur kavuka muhtac degiliz artik.
Kendisinin yanilmiyorsam dinamo kiev e uzaktan golu vardi..
Insallah takimimiza faydali olur.
Tebrikler yonetim !!
Bu adamı izlemedim ama şu ana kadar okuduğum ve duyduğum şeyler çok olumlu bir profil oluşturdu.Sanırım sağ bek sorununu çözdük.İyi transfer.Karabüklü arkadaşların dediğine göre Gaziantepte ilgileniyormuş..Hayırlı olsun..Şimdi sırada çok iyi bir sağ açık olduğunu düşünüyorum..
ıyı oldu bu adam en azından fb altyapılı ıyıdr ugurdan ıyı olur tahmınımce transfer polıtıkamız bank asya duzeyınde faty harıc bnko 11 lik oyuncu lazım bıze
Bu Konuda yigido_ersin58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...