Cevap: Başbakana Açık Mektup
Ben açıkçası koşu pistinin olacağına ihtimal vermiyorum, aklıbaşında herhangi bir insan koşu pistinin gereksiz olacağı konusunda emindir. Biz bu stadda olimpiyat oyunları düzenlemeyeceğiz, bu stadda futbol oynanacak. Bugün modern futbolun gereği olan modern stadyumlarda İngiliz modelinde olduğu ve tüm dünyada hızla yaygınlaşmakta olduğu üzre tribünler sahaya hemen bitişik yapılmaktadır. Gerek tribünlerin müsabakayı canlı yaşaması, seyir zevki ve kalitesinin artması, gerekse tribünlerdeki tezahürat ve baskının rakip takım üzerinde etki oluşturabilmesi için bu durum şarttır. Yöneticilerimizin ve il bürokrasisinin bu gerçekleri gözardı edemeyeceklerini düşünüyorum.
Stadyumun inşasına gelecek olursak, eğer iş resmiyete binerse ve ihale yapılıp yer teslimi yapılırsa çok kısa zamanda burasının bitirileceğini düşünüyorum. Ancak gel gör ki stadyumu yapmaktan daha zor olan bu işin resmiyeti kazanması için geçeçek süreçtir. İş bu süreçte kimin bu memleketi sevdiğini, canla başla çalıştığını, gayret gösterdiğini, kimin ağırdan aldığını ve bu vilayetin ve kulübünün gelişmesini umursamadığını test edeceğiz, göreceğiz. Duyun bu sesi Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı! ( Vekillere seslenmiyorum, seslenip sesimi zayi etmem, kıymeti harbiyeleri yok bizim için... )
Stadımızın teknik özelliklerine gelecek olursak, uzun süredir bir çok arkadaşımızın burada forumlarda belirttiği üzre, zemini ve tribünleri ısıtmalı, üstü kapalı, otoparkı, alış-veriş merkezi olan, dört köşeli (İngiliz stili), koşu pisti olmayan, en az 35 bin kapasiteli ilimizin önümüzdeki elli yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis yapılmalıdır.