Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Yazarlar Ne Dedi?

Yazarlar Ne Dedi? Köşe yazarları

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Başbakana Açık Mektup
Alt 13.02.2009, 22:16   #11
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1063 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Başbakana Açık Mektup

söylendiği gibi koşu pisti olacaksa eğer, bu stadı istemiyorum ben...bu konuda kamu oyu oluşturup böyle bir stad istemediğimizi belirtmemiz lazım...hele bir projeler netleşsin gerekirse bu konu hakkında bir başlıkta açabiliriz...
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.02.2009, 22:56   #12
talha58
Usta Yiğido

talha58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

221 Mesajına 462 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 939 talha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISI

Değerli arkadaşlar stad ile ilgili bir kaç noktaya değinmem gerekiyor galiba.

Öncelikle henüz stadın nasıl olacağı konusunda tahminde bulunmak zor. Çünkü şu anda ortada proje falan yok. Çünkü bildiğiniz gibi mimari projeler zemin , alan gibi konular tam olarak netlik kazanınca çizilebilir.

Sayın Vali ile yaptığım görüşmede o bölgedeki zemin sıkıntısının Toki tarafından halledilebileceğini ifade ettiler. Bildiğiniz gibi orası kaygan bir yapıya sahip. Toki'nin onu halledebilecek donanımı varmış.

Stadın nasıl olacağı ile ilgili önemli bir nokta Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Toki arasında yapılacak görüşmeler ve maliyet hesaplamaları ile tabiki Sivas kamuoyunun beklentileri paralelindeki konulardır.

Bilindiği gibi bazı stadlar tamamen futbola yönelik inşa edilebilirken bazıları genel amaçlı yapılabilmektedir. Burada önemli olan Sivasspor'un göstermiş olduğu başarılarla özellikle Avrupa kupalarında futbol stadyumuna ihtiyaç duyuyor olması. Tabi bunu Sivas kamuoyunun gerekli yerlerde ifade etmesi gerekmektedir. Bu konuda ben üzerime düşeni yapmaktayım.

Başbakan bugün Sivasspor'un başta Avrupa kupalarında hedefi olmasını ifade etmesi bu tesisin ilk olarak Sivasspor'un başarı hedefleri için yapılandırılacağının bir göstergesidir. Bununla birlikte başta stadyum yanında inşa edilecek olan Kapalı Spor salonu ve çeşitli spor tesisleri ile Sidaş Fabrikası civarında gençliğe yönelik kültür ve spor tesislerinin inşa edilecek olması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün olursa koşu pisti talebinin farklı alternatif çözüm yollarıyla karşılanabileceğini göstermektedir.

Saygılar..
talha58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı talha58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 13.02.2009, 23:34   #13
burak_baykal
Usta Yiğido

burak_baykal - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

180 Mesajına 244 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 837 burak_baykal BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

ne olacak acaba sayın başbakan verilen stad yapılımı için düğmeye basacak mı?
Alt 13.02.2009, 23:36   #14
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 985 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Ben açıkçası koşu pistinin olacağına ihtimal vermiyorum, aklıbaşında herhangi bir insan koşu pistinin gereksiz olacağı konusunda emindir. Biz bu stadda olimpiyat oyunları düzenlemeyeceğiz, bu stadda futbol oynanacak. Bugün modern futbolun gereği olan modern stadyumlarda İngiliz modelinde olduğu ve tüm dünyada hızla yaygınlaşmakta olduğu üzre tribünler sahaya hemen bitişik yapılmaktadır. Gerek tribünlerin müsabakayı canlı yaşaması, seyir zevki ve kalitesinin artması, gerekse tribünlerdeki tezahürat ve baskının rakip takım üzerinde etki oluşturabilmesi için bu durum şarttır. Yöneticilerimizin ve il bürokrasisinin bu gerçekleri gözardı edemeyeceklerini düşünüyorum.

Stadyumun inşasına gelecek olursak, eğer iş resmiyete binerse ve ihale yapılıp yer teslimi yapılırsa çok kısa zamanda burasının bitirileceğini düşünüyorum. Ancak gel gör ki stadyumu yapmaktan daha zor olan bu işin resmiyeti kazanması için geçeçek süreçtir. İş bu süreçte kimin bu memleketi sevdiğini, canla başla çalıştığını, gayret gösterdiğini, kimin ağırdan aldığını ve bu vilayetin ve kulübünün gelişmesini umursamadığını test edeceğiz, göreceğiz. Duyun bu sesi Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı! ( Vekillere seslenmiyorum, seslenip sesimi zayi etmem, kıymeti harbiyeleri yok bizim için... )

Stadımızın teknik özelliklerine gelecek olursak, uzun süredir bir çok arkadaşımızın burada forumlarda belirttiği üzre, zemini ve tribünleri ısıtmalı, üstü kapalı, otoparkı, alış-veriş merkezi olan, dört köşeli (İngiliz stili), koşu pisti olmayan, en az 35 bin kapasiteli ilimizin önümüzdeki elli yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis yapılmalıdır.

Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Başbakan'a mektup
Alt 14.02.2009, 00:44   #15
nL58
Yiğido

nL58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

68 Mesajına 101 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 662 nL58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Başbakan'a mektup

Basbakanimiz umarim sozunu tutar ve bizleri uzmez.
nL58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2009, 01:49   #16
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 908 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK

Stadyum yapımı konusunda bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.Burada sorun galiba arsa konusunda.Fuar alanına Sivas'a her yaz gittiğmde mutlaka gidiyorum.Stadın yeri fuar alanı projesi çizildiğnde ayrılmıştı.Fuar alanı projesini inceledim.Projede stadın dışında kapalı spor salonu,atletizm stadı,yüzme havuzu,tenis kortları,açık spor alanları-basket ve voleybol sahaları,buz pateni pisti de var.STADYUM projede 3-4 yıl önceki şartlarda 25 bin kapasiteli olarak düşünülmüştü.Bu proje Sayın Abdullatif ŞENER partiden ayrılmasaydı veya bakanlığı devam etseydi mutlaka tamamem bitirilmişti.Fuar alanının alanı oldukça geniş...Neden sSTAD YAPIMINDA ARSA SORUNU VAR ONU DA ANLAMIŞ DEĞİLİM.MUTLAKA STAD FUAR ALANINA YAPILACAKSA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN BUZ PATENİ PİSTİNİN OLDUĞU YER İPTAL EDİLİRSE STADA DA YER AÇPLMIŞ OLUR;YA DA FUAR ALANININ YANINDAKİ ASKERİ BÖLGENİN DEPOLARININ BULUNDUĞU ARAZİ ASKERYEYLE ANLAŞILARAK DA STAD YAPILACAK ALANA İLAVE EDİLEBİLİR.
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2009, 02:06   #17
muhsin koçak
Usta Yiğido

muhsin koçak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

416 Mesajına 603 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 839 muhsin koçak COK SEVILEN BIR KISImuhsin koçak COK SEVILEN BIR KISImuhsin koçak COK SEVILEN BIR KISI

Arkadaşlar Başbakanımız bugünki mitingde bu konuya değindi;her anlaşmanın tamam olduğunu ve yakın gelecekte kazmanın vurulacağını söyledi.Şimdi koskoca başbakan yalan söylecekdeğil ya'
Bundan sonraki tartışmalarımızı stadın nasıl olması gerektiği yönünde yoğunlaştıralım.
muhsin koçak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 19:47   #18
talha58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 939 talha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISI

Bazı yerlerde henüz proje görünmediği için taraftarlarımız umutsuz konuşuyorlar ama unutulmamalıdırki projeler imzalar tamamlanmadan ve zemin - alan konuları tam olarak tespit edilemeden çizilemez. O nedenle biraz sabır diyorum. Tartışmaları daha çok stadyumun nasıl olması gerektiğinde yoğunlaştırmakta fayda var. Nihayetinde bu belki de 100 yıl Sivas'ı götürecek bir stad olacak.
Alt 16.02.2009, 19:58   #19
sivasdergi
Yiğido

107 Mesajına 249 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 680 sivasdergi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Üstü kapanabilir bir stad olmalı mutlaka.
sivasdergi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2009, 21:05   #20
talha58
Usta Yiğido

Biraz önce Çaykur Rizespor'un yeni stadının resimlerini gördüm. O bölge için güzel bir "futbol stadı" yapmışlar. Resimleri paylaşma istedim.

Bu Konuda talha58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...

Etiketler
açık, başbakana, mektup

Seçenekler Arama
Stil