Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
.............Bakan konuşmasının devamında kapasitenin nasıl 33.000 kişiye yükseltileceğini de anlattı..Şöyleki;stadın 6. ve en üst katında çok büyük bir boşluk bırakılacakmı..Bunun anlamını da ben söyleyeyim;ilerde eğer 33.000 e kapasite çıkarılmak istenirse en üst katta o boşluk bırakılacak yere basamaklar konularak kapasite rahatlıkla 33.000 e yükseltilecek diye düşünüyorum...Geçekten sevindirici bir haber.......Stat sivasspora devredildikten sonra Mecnun başakan bu stadı rahatlıkla 33.000 çıkartır diye düşünüyorum;bu iş kolay yeter ki stat bitsin gerisini Mecnun başkan halleder....Ben Toki nin sitesinde hala bizim stat için 33. 000 diye yazdığını şimdi daha iyi anladım...
|
bu açıklamanın bir benzerini sivasspor yöneticisi mehmet oflaz yapmıştı 3-4 ay evvel.
daha önceki bir mesajımda da söylemiştim bizimle aynı kapasitede olduğu söylenen malatya ve mersin stadyumları 59 ve 61 milyon liraya ihale edilirken bizimkisinin onlardan yaklaşık 22-23 milyon lira daha fazla paraya ihale edilmesinin ciddi bir sebebi olmalı. ne zemine çakılan kazıklar, ne de ekolojik stadyum olayı aradaki bu 22 trilyonluk farkı açıklamaz.
benim şahsi düşüncem stadyumun plan projesinin 33 binlik ilk plana sadık kalınarak yapıldığı şeklindedir. mehmet oflaz'ın ve salim kılıç'ın bu yöndeki açıklamaları, sivasspor yönetiminin en ufak bir itirazda bulunmaması, ve toki sitesinde halen 33 bin şeklinde ilan detayının bulunması, ihale bedelinin yüksek oluşu vb bütün bilgileri bir araya getirince ben kapasitenin düşürülmediğine, sadece geçici olarak/ilk etapta 25 bin olarak açıklandığına inanıyorum.
zamanla tabii detayları tam anlamıyla öğreneceğiz. bundan sonraki süreçte stadın ilk açıldığı andan itibaren tam kapasite yapılması için mücadele etmemiz gerekiyor.