SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Chat Kuralları (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Forumda Türkçemizi Güzel Kullanalım (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=29456)

ShabbatShalom 14.06.2010 08:35

Forumda Türkçemizi Güzel Kullanalım

[IMG]http://img377.imageshack.us/i/95673429ea2.jpg/[/IMG]

Değerli üyelerimiz; Her ne kadar spor sitesi olsak da forumumuz içinde hepimizin kullandığı günlük kelimeleri, hatta msn de kullandığımız kısaltmaları kullanmaktayız. Bazı durumlarda ise mesaj vermek istediğimiz yazıdaki kelimeleri seçerken yaptığımız hatalar nedeni ile çok anlamsız takışmalar ve yanlış anlaşılmalar olmaktadır.

Sizlerden ricamız hem forumumuzun daha okunaklı ve Türkçemize yakışır kelimelerle devam etmesine yardımcı olmanızı ve yazılarınızı daha önemseyerek ve o yazıyı ortalama 1000 kişinin okuyacağını düşünerek yazmanız.

En çok yaptığımız hataların başında kısaltmalar gelmektedir. Kullandığımız özel isimlerde de ilk harfi büyük yazmamızın özellikle kişi isimlerin de o kişiye gösterdiğimiz saygının bir göstergesidir.

Her ne kadar sanal ortamda olsak da güzel Türkçemizi doğru kullanmamız gerekir...

[B]Mesela:[/B]

[B]Bakacağız[/B] - bakcz
[B]iyi [/B] - ii
[B]güzel[/B] - güsl
[B]olacak[/B] - olcak gibi...

[B]Daha güzel ve okunaklı, anlaşılır bir forum için sizden ricamız budur...[/B]

Salim58 14.06.2010 08:46

Cevap: Forumda Türkçemizi Güzel Kullanalım

[B]Güzel bi konu ama buna uyulurmu bilmem. İnşallah uyulur ve formların güzelliği açısından faydalı olur gibime geliyor.

Huylu huyundan vazgeçermi belkide geçer.....[/B]

[B]
Bir kardeşimiz az önce bir formda sadece noktalayıp geçmiş, bu ne anlama geliyor anlayamadım.Bu sadece bir örnek....[/B]

murat_n 14.06.2010 10:03

Yurt dışından binlerce kişinin katıldığı Türkçe Olimpiyatlarının düzendiği bir ülkede bizlerin Türkçemizi güzel kullanması hususunda daha dikkatli olması gerekir.

Bu konudaki uyarıdan dolayı da teşekkür eder ve tüm arkadaşlarında buna uymalarını rica ederim.

58Taraftar 14.06.2010 10:17

cok güzel bir konuya deginmis arkadas. sitedeki genclerimiz malesef özen göstermiyorlar bu konuda. Sekil yazmayi marifet saniyorlar oysa hic hos bir görüntü sergilemiyor.
Düzgün yorum düzgün Türkce ile kalite getirir

effenberg 14.06.2010 10:31

Gercekten cok önemli ve Ciddi bir konu konuyu acan arakadasa tesekür ederim..
Belki bazilarimiz(ben dahil) yurt disin da yaziyoruz belki Türkemiz bozuk ve Klaviye degisik azda olsa sebeplerimi var ama Türkiye de olanlar niye bu kadar bozuk Türkce ve imla kulaniyorlar anlamak mümküm degil..

Bu konu da görevli arkadaslarin biraz da dikkat etmelerini rica ediyorum ve önem vermelerini istiyorum..

ethemist58 14.06.2010 11:13

KONUYU AÇAN ABİ.. Her ne kadar sanal ortamda olsakta güzel Türkçemizi doğru kullanamk gerekir... yazmışsın ama olsakta olmaz.. olsak da olur... saygılar..

stain 14.06.2010 11:42

güzel bir konuya değinmiş arkadaşımız

inşallah bakrıs:)

ÖFŞ2041 14.06.2010 16:12

Ben ilk iki mesajdaki Türkçe yanlışlarını da dile getirmiştim ama 2 mesajım da silinmiş nedense...

basayev58 14.06.2010 19:27

Lakabında birkaç adet Türkçe olmayan karakter barındıran arkadaşımın bu konuyu açması güzel bir ironi olmuş :)

İsmail Gaspıralı Bey ne güzel demiş; "Dilde,fikirde,işte birlik!!!"

İstanbulllu34 14.06.2010 20:15

AnàtolìanUnion |58| <<< Nikinizden anlaşıldığı üzere sizde çok haklısınız , Türkçe'mize sahip çıkmalıyız , en az sizler kadar .

WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:12.