Orijinalini görmek için tıklayınız : BÜLENT UYGUN'un milli maç yorumu

buraks58
08.06.2008, 10:04
Stres çok büyük tecrübe yetersiz

MaçIn verdiği stresle sahaya çıkan futbolcular özellikle maçın ilk 15 dakikalık zaman diliminde birbirlerini tartarcasına bir oyun anlayışı içindeydiler. Kontrollü oyunun tercih eden milli takımımız, ikinci 15 dakikalık periyotta daha çok rakibin üstüne gitmeye başladı. Portekiz ise bu dakikalarda kanatlardan getirdiği topları iyi kullanmak istedi ve zaman zaman bunda da başarılı oldu. Hücuma çıkmak isteyen özellikle Kazım Kazım’ın çok çizgide kalması ve orta sahaya yardımcı olmaması nedeniyle eksiklik yaşadık. Tuncay kendinden beklenen performansı yansıtamazken, Nihat ise koşu yollarına istediği topların atılmamasının sıkıntısını rakip defansta tehlike yaratamayarak gösterdi. Son 15 dakika içinde yaptığımız savunma ile Türk Milli Takımı’nın artık defans anlayışının tam anlamıyla geliştiğini ve daha sağlam bir yapıya ulaştığını gördüm. İlk yarıda iki tarafta dengeli bir futbol oynarken skorda aynı şekilde sonuçlandı. İkinci yarının başlamasıyla yapılan değişiklik takımın üzerinde olumlu bir etki yaptı. Mevlüt’ün çıkmasıyla oyuna giren Sabri takıma hücum hattında hareketlilik getirdi dediğimiz anda 61. dakikada Nihat’ın orta sahada kaptırdığı topla kalemize tehlikeli şekilde gelen Portekiz savunma oyuncusu Pepe’nin Nuno Gomes ile yaptığı 2’ye 1’in ardından topu kalemize gönderdi. Bu dakikadan sonra Portekizliler daha etkili ve daha tehlikeli olmaya başladı. Hamit’in sağ bekte aksaması ve beklenilen performansı göstermemesi savunmamızı sıkıntıya düşürdü. Milli takımımız ikinci yarının 70. dakikasına kadar oyun kurmakta zorlandı. Fatih Hoca’nın sağ kanatta Hamit ile Sabri’nin yerlerini değiştirmesi doğru bir hamleydi. Oyunun son bölümünde rakibimiz skorun da verdiği rahatlıkla oyunu istediği gibi yönlendirmeye başladı. Teknik kapasitesi yüksek oyuncuların özellikle Deco ve Ronaldo’nun ayağa yaptığı paslar savunmamızın önünde sıkıntı yarattı. Bunun yanı sıra Hakan Balta’nın sol tarafta ne hücumda ne de savunmada takımına bir katkı sağlamadığını da söyleyebiliriz. Uzatma dakikalarında yediğimiz 2. golle maçtan 2-0 mağlup ayrıldık. Sonuç olarak millilerimiz kazanabileceği bir maçı kaybetti. Ancak artık tamamiyle Çek Cumhuriyeti ve İsviçre maçlarına konsantre olmalıyız. Takımımız bu iki maçı kazanacak güce sahip. Yeter ki bu maçlara daha konsantre ve daha istekli olarak çıkalım.
Bülent
Uygun

Abdullah DuMaN
08.06.2008, 10:08
EVET ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ ...........................

MustafaParlak
08.06.2008, 10:11
BÜLENT HOCA DOGRU SÖYLEMİŞ AMA BİRŞEYİ SÖYLEMEMİŞ.MEHMET YILDIZ OLSAYDI DEMEMİŞ.ALLAH BÖYLE MİLLİ TAKIM TEKNİKTREKTÖRÜ FATİH TERİMİ DÜŞMENIMIZIN MAŞINA VERMESİN...!

yusuf_yusuf
08.06.2008, 10:20
---harika bir sekılde çok güzel özetlemis-------

velibircan
08.06.2008, 11:42
babam taaaa grup maçlarında diyordu bu adam oldukça milli takım başında hiç bir şey yapamayız...dediğide çıktı

karadavut58
08.06.2008, 12:06
cok guzel yorum ancak bukadar yorumlanir baska soze gerekyok

EyüphanAydın
08.06.2008, 12:11
Fatih Terim'in Bu Zıt Anlayışı Böyle Devam Ettiği Sürece Biz Hiç Bİşey Yapamayız.

Beklediğimizdende İyi Çıktı Milli Takımımız,Ancak Gördüğümüz Gibi Forvette Çok Büyük Sıkıntılar Çektik.

Ah Fatih Hoca Vah.

Mevlüt'ün Yerine Mehmet'im Olucaktıki Orda Bak Neler Yapıyordu.

kaya0758
08.06.2008, 13:53
ya ben mevlütüde geçtim.helal olsun çocuğa elinden geleni yaptı.bence kendiside milli takımda olmasına şaşırmasına rağmen gayet güzl oynamaya çalışyo.oda dışarda kendinden iyi oyuncular olduğunu biliyo
lakin
birisi ALLAH için bana şu nihat kahveciyi anlatsın.kim bu adam bu adam topçumu artismi.pis burun vurmayla futbolcu olmuş daha kaç kişi var nihatttan başka dünyada.kim bu gibi pis burunla topa vuran, hiç bir oyun anlayışı olmayan, her topu kalaye göndermeye çalışan,futbolda paylaşma ve paslaşma nedir bilmeyen,kornerden bile kaleye şut atmaya çalışan,gerizekalı oyun anlayışlı, bütün duran toplarda topun başına egosuyla geçen,kafasını büküp kaleye sivri burun şut atmayı düşünen bir sokak toçusundan çok çok daha kötü bir adamın ne işi var milli takımda.gerizekalı herif o kadar yıldır top oynamış ispanyada nice goller atmış hiç farketmemişmi yanındaki adamlar hep nokta santrofor.buna boş alan bırakıyolar.kovaçeviç olsun rosssi olsun tomassson olsun franco olsun bu adamın yanında oynamış adamlar hep nokta(bizim mehmet yıldız gibi oyuncular)santrofor. sonra gelmiş bana artislikmi yapıyo geri zekalı futboldan hiç anlamayan aptal adam.bu gibi pis buruncular futbolcu oluyosa ben şimdiye anadolunun maradonası olurdum bu işin peşini bırakmasaydım beeee........

özsivasli1903
08.06.2008, 15:31
eh bu isler böyle fatih hoca icin galatasaraya yaranmak en iyisi
gitsin onlari sampyion yapsin ne isi var milli takimda
oyuncularinida alsin gitsin

abdullah58
08.06.2008, 16:43
DAHA ÖNCEDE YAZMISTIM
3 MAC SONRA ISTANBULDA IZMIR MARSIYLA KARSILARIZ DIYE
BU ADAM-FATIH TERIM- ANCAK GAZ VERIYOR
SISIRIYOR BIZI KANDIRIYOR
TAKIMI DÜNYA 3 YAPAN SENOL HOCANIN SUCU NEYDIDE TAKIMDAN UZAKLASTIRILDI
EY MEDYA SENOL HOCANIN GIYINDIGI ELBISEYI VE AYAKKABIYI BILE ALAY KONUSU YAPIP KÜSÜMSEMISTINIZ
ALIN SIZE YAKISAN FATIH TERIM
NIYE SESINIZ CIKMIYOR SIMDI

abdullah58
08.06.2008, 16:53
ya ben mevlütüde geçtim.helal olsun çocuğa elinden geleni yaptı.bence kendiside milli takımda olmasına şaşırmasına rağmen gayet güzl oynamaya çalışyo.oda dışarda kendinden iyi oyuncular olduğunu biliyo
lakin
birisi ALLAH için bana şu nihat kahveciyi anlatsın.kim bu adam bu adam topçumu artismi.pis burun vurmayla futbolcu olmuş daha kaç kişi var nihatttan başka dünyada.kim bu gibi pis burunla topa vuran, hiç bir oyun anlayışı olmayan, her topu kalaye göndermeye çalışan,futbolda paylaşma ve paslaşma nedir bilmeyen,kornerden bile kaleye şut atmaya çalışan,gerizekalı oyun anlayışlı, bütün duran toplarda topun başına egosuyla geçen,kafasını büküp kaleye sivri burun şut atmayı düşünen bir sokak toçusundan çok çok daha kötü bir adamın ne işi var milli takımda.gerizekalı herif o kadar yıldır top oynamış ispanyada nice goller atmış hiç farketmemişmi yanındaki adamlar hep nokta santrofor.buna boş alan bırakıyolar.kovaçeviç olsun rosssi olsun tomassson olsun franco olsun bu adamın yanında oynamış adamlar hep nokta(bizim mehmet yıldız gibi oyuncular)santrofor. sonra gelmiş bana artislikmi yapıyo geri zekalı futboldan hiç anlamayan aptal adam.bu gibi pis buruncular futbolcu oluyosa ben şimdiye anadolunun maradonası olurdum bu işin peşini bırakmasaydım beeee........

ARKADASIM YORUMLARIN GÜZELDE
NIHATI -NEMATI FATIH TERIM ILERIDE TEK OYNATTI
ADAMI BOS ALANDA TOPLA BULUSTURACAK HARAKETI YAPTIRAMADI
TAKIM DÖKÜLDÜ :NEMATI FATIH TERIM MACI OKUYAMADI VEYA GÖZLERI BOZUK GÖRMÜYOR HER NEYSE
TUNCAY DENEN ZAVALLI SENCE OYUNMU OYNADI SAHANIN EN KÖTÜSÜYDÜ
SEMIH ALLAH ASKINA NE YAPABILIRDIKI
KARSISINDAKI ADAM PEPE:DEFANSIMIZDA 5 KISIYE RAGMEN GOL ATTI
TÜRKIYE LIGI DEGILKI SAGDAN VURSUN;SOLDAN DOKUNSUN GOL ATSIN
FAULLERI-OFSAYITLARI HAKEM GÖRMESIN SEMIH GOL ATSIN
36 LIK EMRE BUYUR BURDAN YAK
SERVETTEN BASKA YÜREGIYLE OYNAYAN VARMIYDI
BIRAZDA ECNEBI MEHMET OYNADI
GERISI HIKAYEYDI BE
2 MAC SONRA ISTANBULA GELIRLER ZATEN

adilakbulut
08.06.2008, 17:27
Stres çok büyük tecrübe yetersiz

MaçIn verdiği stresle sahaya çıkan futbolcular özellikle maçın ilk 15 dakikalık zaman diliminde birbirlerini tartarcasına bir oyun anlayışı içindeydiler. Kontrollü oyunun tercih eden milli takımımız, ikinci 15 dakikalık periyotta daha çok rakibin üstüne gitmeye başladı. Portekiz ise bu dakikalarda kanatlardan getirdiği topları iyi kullanmak istedi ve zaman zaman bunda da başarılı oldu. Hücuma çıkmak isteyen özellikle Kazım Kazım’ın çok çizgide kalması ve orta sahaya yardımcı olmaması nedeniyle eksiklik yaşadık. Tuncay kendinden beklenen performansı yansıtamazken, Nihat ise koşu yollarına istediği topların atılmamasının sıkıntısını rakip defansta tehlike yaratamayarak gösterdi. Son 15 dakika içinde yaptığımız savunma ile Türk Milli Takımı’nın artık defans anlayışının tam anlamıyla geliştiğini ve daha sağlam bir yapıya ulaştığını gördüm. İlk yarıda iki tarafta dengeli bir futbol oynarken skorda aynı şekilde sonuçlandı. İkinci yarının başlamasıyla yapılan değişiklik takımın üzerinde olumlu bir etki yaptı. Mevlüt’ün çıkmasıyla oyuna giren Sabri takıma hücum hattında hareketlilik getirdi dediğimiz anda 61. dakikada Nihat’ın orta sahada kaptırdığı topla kalemize tehlikeli şekilde gelen Portekiz savunma oyuncusu Pepe’nin Nuno Gomes ile yaptığı 2’ye 1’in ardından topu kalemize gönderdi. Bu dakikadan sonra Portekizliler daha etkili ve daha tehlikeli olmaya başladı. Hamit’in sağ bekte aksaması ve beklenilen performansı göstermemesi savunmamızı sıkıntıya düşürdü. Milli takımımız ikinci yarının 70. dakikasına kadar oyun kurmakta zorlandı. Fatih Hoca’nın sağ kanatta Hamit ile Sabri’nin yerlerini değiştirmesi doğru bir hamleydi. Oyunun son bölümünde rakibimiz skorun da verdiği rahatlıkla oyunu istediği gibi yönlendirmeye başladı. Teknik kapasitesi yüksek oyuncuların özellikle Deco ve Ronaldo’nun ayağa yaptığı paslar savunmamızın önünde sıkıntı yarattı. Bunun yanı sıra Hakan Balta’nın sol tarafta ne hücumda ne de savunmada takımına bir katkı sağlamadığını da söyleyebiliriz. Uzatma dakikalarında yediğimiz 2. golle maçtan 2-0 mağlup ayrıldık. Sonuç olarak millilerimiz kazanabileceği bir maçı kaybetti. Ancak artık tamamiyle Çek Cumhuriyeti ve İsviçre maçlarına konsantre olmalıyız. Takımımız bu iki maçı kazanacak güce sahip. Yeter ki bu maçlara daha konsantre ve daha istekli olarak çıkalım.
Bülent
Uygunoglan babasina,baba demis cennetliksin. babasida, umamiyorum evlat demis.futbol oymanayi degil oynatmamayi bir sistem kabul eden bir adamla az bile yediler.türkiyenin "tek" oyun kurucusunu,yani yildirayi almayarak herseyi ispatladi zaten.kaleci haric mevkiinde oynayan futbolcu yok nerdeyse,oynayanlarda ya fatih terime eyvallah diyenler yada galatasayli.kimsenin begenmedigi,fenerbahcede yedek oynayan kazim en iyisiydi takimin.bir takim ancak bu kadar katledilebilir.herseyden önemlisi ve tehlikelisi, milli takima olan kayitsiz sartsiz destekde kaybolmak üzere,böylesi teknik direktörler yüzünden. türk milli takiminin gücü bu degil!!! yeter ki kaprissiz,kendi egosu icin degilde hakedene forma veren biri gelsin bu takimin basina.fatih terim gibi, dedigim dedik astigim kestik biri degil...

yerliturkuaz
08.06.2008, 18:14
Niye bu kadar eleştiriyorsunuz anlamış değilim önümüzde iki maçımız var vebiz bu takımın arkasında durmamız gerekir tamam takım olarak çok kötü oynadık ama bu takım hak etmiyor bu kadar ağır eleştiriyi Bende isterdim orada Mehmet Yıldızın olmasını ama napalım bu saatten sonra değişen birşey olmaz biz takımımıza köstek değil destek olmalıyız....

titizyiğido
08.06.2008, 19:53
hep söyledik bu kadrodan bi cacık olmaz diye ama bundan sonra ne desek boş olan oldu artık fatih terim takımı uçurumdan aşağı attı.Kendiyle beraber

TS58
08.06.2008, 22:18
Biz zaten ilk maçlarda hep kötüyüz.Ayrıca TUNCAY rezalet oynadı.Sabri topu tavana dikti.

58memo58
08.06.2008, 22:30
cok güzel özetlemiz, ama bencede sey eksik. Mehmet yildizin bu kadroda yer almasiydi. Insallah seneye Mehmet yildizda kadroda yer bulur.

yigidomustafa58
08.06.2008, 22:34
hocam ilk başta Kazım'ın ilk 11 de ne işi var Kazımı fener bile ilk 11 de oynatmıyor ...

"""bu arada 2.500 mesajım bu..."""

YuNuSPaSa58
08.06.2008, 22:45
hocam ilk başta Kazım'ın ilk 11 de ne işi var Kazımı fener bile ilk 11 de oynatmıyor ...

"""bu arada 2.500 mesajım bu..."""

Yaw öyLe ßi konuşuyosunuzki Sanki Colin Kazım Maçın en Kötüsüymüş gibi. Milli Takım baştan aşağı kötü oynadı. Kötünün iyiLeriyse Servet,Kazım,Auerlio ve Volkan'dı

MustafaParlak
09.06.2008, 01:22
Yaw öyLe ßi konuşuyosunuzki Sanki Colin Kazım Maçın en Kötüsüymüş gibi. Milli Takım baştan aşağı kötü oynadı. Kötünün iyiLeriyse Servet,Kazım,Auerlio ve Volkan'dı

sana katılyorum gece kuşu:D:D............

Dark Force
09.06.2008, 02:56
Bu futbolla gruptan çıkmak çok zor İnşallah bundan sonra maçlarda başarılı oluruz..