Orijinalini görmek için tıklayınız : MARATON`dan Analiz!!

SivasSpor.Com
02.02.2009, 16:03
http://www.sivasspor.com/images/stories/diger/maratonsansalerman.jpg

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Kayserispor - SivasSpor maçını Maraton'da masaya yatırdı. İşte Büyüka ve Toroğlu'nun birbirinden çarpıcı yorumları ve analizleri!..

KAYSERİSPOR-SİVASSPOR

BU YÜREK İŞİ DEĞİL KALLEŞLİK!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Tolunay hocanın kırmızı kart gören Furkan’ın bu tavrını savunmasına ben inanamıyorum. Tolunay hoca beni hayal kırıklığına uğrattı.

ERMAN TOROĞLU: Futbol yürek işidir. Futbolcunun sonuna kadar arkasındayım. 19 yaşındaki bir futbolcu bunu yapıyorsa ve Tolunay da buna sahip çıkıyorsa ikiniz de bu işi bırakın. Bu yürek işi değil bu kalleşlik!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Yazıklar olsun!..

ERMAN TOROĞLU: Şunu yapan hocaya para ve maç cezası verilmeli. Sakatladığı oyuncu da kaç hafta oynamayacaksa kırmızı kart gören oyuncu da o kadar oynamamalı. Spor ahlakı olan bir adam buna sahip çıkamaz. Tolunay Hoca’nın gözleri herhalde bozuktu, seçemedi. Bülent’e de inanamadım. Saha şartlarından bahsediyor. Geçen haftaki G.Saray maçında da saha şartları böyleydi.

FUTBOLCULARA ACIDIM!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu sahada nasıl maç oynatılır hocam. Oynatma Adana’da… Verme maçı o stada. Futbolculara acıdım ben bugün. Ayakta duramadılar. Burası Sivas zemininden kötüydü.

ERMAN TOROĞLU: O da kötü bu da kötü.

BILICA HAKEM SAYESİNDE SAHADA KALDI!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Al birini vur ötekine!.. Bilica’nın kartına bakalım hocam…

ERMAN TOROĞLU: Aghahowa, Bilica’yı arkasına almış. Artık ona yanaşmayacaksın. Burada faul yapıyor. Kontrolsüz hareket var. Hafif omuz dokunuyor ama sağ ayağından da bir darbe geliyor. Bu hareket olmasa öndeki oyuncu o topu kaleciden evvel alacak. Çünkü koşuyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Bariz gol şansı olduğu kesin…

ERMAN TOROĞLU: Burada bariz gol şansı var. Net kırmızı kart kullanması lazım. Yani Bilica bu kadar süre hakem sayesinde oyunda kalmış.

ŞANSAL BÜYÜKA: Pierroya göre kaleci de Aghahowa da 5’er metre uzaktalar topa.

ERMAN TOROĞLU: Biri koşarak geliyor. Bir de penaltı, kırmızı kart bile olabilir devam etse…

İZLEYİCİ SORULARI…

ŞANSAL BÜYÜKA: Sorulara geçelim hocam… Sivas’ın futbolunda düşüş var mı?

ERMAN TOROĞLU: Biraz düşüş var. Bülent Uygun’u bugün çok sinirli gördüm. Acaba bir şeylerden mi doldu, Takımından mı memnun değil? Hem Bülent Hoca’ya hem de Tolunay Hoca’ya şaşırdım bugün.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ın işi bitiren futbolcularında ciddi bir düşüş var. Musa örneğin… Mehmet Yıldız’da da düşme var.

ERMAN TOROĞLU: Öyle bir yere geldik ki artık her takım fire verecek. İkisinin de açıklamaları bana tuhaf geldi

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş’ın aldığı tüm yabancılar, bir Bilica eder mi diye soruyorlar. Bu durumlarda fatura liderlere kesilir ama başkan faturayı bize kesiyor!..

ERMAN TOROĞLU: Mehmet Yıldız G.Saray’a gidememenin hayal kırıklığını yaşadığı için mi gol atamıyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sanmıyorum. İnsanlar her maç motor taksın gitsin istiyorlar.

ERMAN TOROĞLU: Sivas’ı yenemediği takım da Kayserispor…

yeniceri_can
02.02.2009, 16:03
KAYSERİSPOR-SİVASSPOR

BU YÜREK İŞİ DEĞİL KALLEŞLİK!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Tolunay hocanın kırmızı kart gören Furkan’ın bu tavrını savunmasına ben inanamıyorum. Tolunay hoca beni hayal kırıklığına uğrattı.

ERMAN TOROĞLU: Futbol yürek işidir. Futbolcunun sonuna kadar arkasındayım. 19 yaşındaki bir futbolcu bunu yapıyorsa ve Tolunay da buna sahip çıkıyorsa ikiniz de bu işi bırakın. Bu yürek işi değil bu kalleşlik!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Yazıklar olsun!..

ERMAN TOROĞLU: Şunu yapan hocaya para ve maç cezası verilmeli. Sakatladığı oyuncu da kaç hafta oynamayacaksa kırmızı kart gören oyuncu da o kadar oynamamalı. Spor ahlakı olan bir adam buna sahip çıkamaz. Tolunay Hoca’nın gözleri herhalde bozuktu, seçemedi. Bülent’e de inanamadım. Saha şartlarından bahsediyor. Geçen haftaki G.Saray maçında da saha şartları böyleydi.

FUTBOLCULARA ACIDIM!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu sahada nasıl maç oynatılır hocam. Oynatma Adana’da… Verme maçı o stada. Futbolculara acıdım ben bugün. Ayakta duramadılar. Burası Sivas zemininden kötüydü.

ERMAN TOROĞLU: O da kötü bu da kötü.

BILICA HAKEM SAYESİNDE SAHADA KALDI!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Al birini vur ötekine!.. Bilica’nın kartına bakalım hocam…

ERMAN TOROĞLU: Aghahowa, Bilica’yı arkasına almış. Artık ona yanaşmayacaksın. Burada faul yapıyor. Kontrolsüz hareket var. Hafif omuz dokunuyor ama sağ ayağından da bir darbe geliyor. Bu hareket olmasa öndeki oyuncu o topu kaleciden evvel alacak. Çünkü koşuyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Bariz gol şansı olduğu kesin…

ERMAN TOROĞLU: Burada bariz gol şansı var. Net kırmızı kart kullanması lazım. Yani Bilica bu kadar süre hakem sayesinde oyunda kalmış.

ŞANSAL BÜYÜKA: Pierroya göre kaleci de Aghahowa da 5’er metre uzaktalar topa.

ERMAN TOROĞLU: Biri koşarak geliyor. Bir de penaltı, kırmızı kart bile olabilir devam etse…

İZLEYİCİ SORULARI…

ŞANSAL BÜYÜKA: Sorulara geçelim hocam… Sivas’ın futbolunda düşüş var mı?

ERMAN TOROĞLU: Biraz düşüş var. Bülent Uygun’u bugün çok sinirli gördüm. Acaba bir şeylerden mi doldu, Takımından mı memnun değil? Hem Bülent Hoca’ya hem de Tolunay Hoca’ya şaşırdım bugün.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ın işi bitiren futbolcularında ciddi bir düşüş var. Musa örneğin… Mehmet Yıldız’da da düşme var.

ERMAN TOROĞLU: Öyle bir yere geldik ki artık her takım fire verecek. İkisinin de açıklamaları bana tuhaf geldi

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş’ın aldığı tüm yabancılar, bir Bilica eder mi diye soruyorlar. Bu durumlarda fatura liderlere kesilir ama başkan faturayı bize kesiyor!..

ERMAN TOROĞLU: Mehmet Yıldız G.Saray’a gidememenin hayal kırıklığını yaşadığı için mi gol atamıyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sanmıyorum. İnsanlar her maç motor taksın gitsin istiyorlar.

ERMAN TOROĞLU: Sivas’ı yenemediği takım da Kayserispor…

yigidozan
02.02.2009, 16:10
vallahi helal olsun az bile söylemiş

gül5858
02.02.2009, 16:23
yürek işidir. Futbolcunun sonuna kadar arkasındayım. 19 yaşındaki bir futbolcu bunu yapıyorsa ve Tolunay da buna sahip çıkıyorsa ikiniz de bu işi bırakın. Bu yürek işi değil bu kalleşlik!..

kempes
02.02.2009, 16:25
vay tolunay kafkas hareketi görmemiş, vay o kadar sert olduğunu bilmiyormuş filan
kardeşim, senin oyuncun girer girmez kırmızı kart gördü, niye görülür kırmızı, direk rakibe kasti faülden...
bunun a'sı b'si yok. bi de anlından öpüyorsun, moral vermekmiş maksat, bu işin morali böyle oluyorsa başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.

oguzhan_1616
02.02.2009, 16:25
Yukarıda Yazanların Hepsi Doğru bende Maraton Programını izledim aynı seyler söylendi...

yasiremrah
02.02.2009, 17:23
hangi kayserilinin sesi cıkıyor daha macın basında bilica atılacaktı oyundan bırak bülent hoca cok konusma sivaslı arkadaslarda düsman edinmesinler tolunay hocala laf atmayın anadolu kardesligini bozmayın

vedat58
02.02.2009, 17:54
TOLUNAY HEM GALATASARAY MACINA SIVASSPORU EKSIK BRAKMAK HEDE TRABZON SPORUN SIVASA YETISMESI ICIN , YANI SIVASI DURDURMAK ICIN ELINDEN GELENI YAPMISTIR , KALLESLIGIN DANISKASINI YAPMISTIR , BÖYLESI HOCALARIN , LIGIMIZDE YERI YOKTUR , BURDAN FUTBOL FEDERASYONUNA SESLENIYORUM , GEREKENI YAPIN , BU TÜR INSANLARIN EN AZ 1 AY FUTBOLDAN UZAKLASTIRILMASI LAZIM , NE YAZIKKI TÜRKIYEDE HERZAMAN MEYVE VEREN AGAC TASLANIR , SU DA BIR GERCEK SIVASSPORUN PERFORMANSINDA DA BIR DÜSÜS VAR AMA BU . YAPILAN KALLESLIKLERIN ÖNÜNE TESKIL OLAMAZ , YIGIDI ÖLDÜR AMA HAKKINI VER , SIZDE DÜSENE BIR TEKME VURMAYIN YAZIK OLUR ÜLKEME YAZIK OLUR VATANA YAZIK OLUR TÜRK SPORUNA YAZIK OLUR DOSTLUGA VE KARDESLIGE

delifisek58
02.02.2009, 18:54
ben bu ikiliyi çok seviyorum kitabın ortasından dobra dobra konuşuyor diğerleri gibi bize düşman değiller saolun erman hocam

58K_A_L_E_L_İ58
02.02.2009, 19:02
BU ADAM TÜRKİYEYE MAL OLMUŞ ÖNEMLİ BİR ESKİ HAKEMİMİZDİR BU LAFLARI TOLUNAY KAFKASIN DİNLEYİP UYGULAMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR :mad:

etzel1967
02.02.2009, 19:24
dolunayın spor ahlakına zerre kadar bile sahip olmadığı tescillendi...50 yıllık ligde tarihinde bacak kırmaya vedalağı sökmeye çalışan futbolcusunu tebrik eden bir tane hoca yoktur...dolunay tarihe geçti bu hareketiyle...

sivaslı09
02.02.2009, 19:24
Tolunay aklı sıra Gs ye kıyak olsun diye maçı gerdirdi.Amacı kupa maçından önce Sivas a darbe vurmaktı.Bir şekilde Gs ye hizmet etti.
Bir diğer olay da, Anadoludan yeni bir takım çıkarma projesi vardı.Bu takımda Kayseri olarak belirlenmişti.Bu oyunu Sivas bozdu.Kayseri nin bütün rahatsızlığı da aslında buydu.Erman da Şansal da bu düzenin adamıydı.Onlarda akılları sıra yalakalık yapıyorlar işte.

Mursallı yiğido
02.02.2009, 19:32
Bu maç bizi daha da şevklendirdi.Gs'ye karşı iyice dolduk.Patlarız da inşallah...

mertoz58
02.02.2009, 19:43
İNTERNET SPORUN YAZDIĞINA GÖRE ANKARAGÜCÜ FUTBOLCUSU MURAT ERDOĞAN SİVASSPORLA SÖZLEŞME İMZALAMIŞ...:)

by_hunter
02.02.2009, 21:55
okudum ama bişey anlamadım desem yeridir

yerliturkuaz
03.02.2009, 20:27
Tolunay Kafkas hakkında az bile söylemişsiniz böyle birşey olamaz nitekim hatasından döndü ve sonra da özür diledi...