Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Kayserispor - SivasSpor maçını Maraton'da masaya yatırdı. İşte Büyüka ve Toroğlu'nun birbirinden çarpıcı yorumları ve analizleri!..
KAYSERİSPOR-SİVASSPOR
BU YÜREK İŞİ DEĞİL KALLEŞLİK!..
ŞANSAL BÜYÜKA: Tolunay hocanın kırmızı kart gören Furkan’ın bu tavrını savunmasına ben inanamıyorum. Tolunay hoca beni hayal kırıklığına uğrattı.
ERMAN TOROĞLU: Futbol yürek işidir. Futbolcunun sonuna kadar arkasındayım. 19 yaşındaki bir futbolcu bunu yapıyorsa ve Tolunay da buna sahip çıkıyorsa ikiniz de bu işi bırakın. Bu yürek işi değil bu kalleşlik!..
ŞANSAL BÜYÜKA: Yazıklar olsun!..
ERMAN TOROĞLU: Şunu yapan hocaya para ve maç cezası verilmeli. Sakatladığı oyuncu da kaç hafta oynamayacaksa kırmızı kart gören oyuncu da o kadar oynamamalı. Spor ahlakı olan bir adam buna sahip çıkamaz. Tolunay Hoca’nın gözleri herhalde bozuktu, seçemedi. Bülent’e de inanamadım. Saha şartlarından bahsediyor. Geçen haftaki G.Saray maçında da saha şartları böyleydi.
FUTBOLCULARA ACIDIM!..
ŞANSAL BÜYÜKA: Bu sahada nasıl maç oynatılır hocam. Oynatma Adana’da… Verme maçı o stada. Futbolculara acıdım ben bugün. Ayakta duramadılar. Burası Sivas zemininden kötüydü.
ERMAN TOROĞLU: O da kötü bu da kötü.
BILICA HAKEM SAYESİNDE SAHADA KALDI!..
ŞANSAL BÜYÜKA: Al birini vur ötekine!.. Bilica’nın kartına bakalım hocam…
ERMAN TOROĞLU: Aghahowa, Bilica’yı arkasına almış. Artık ona yanaşmayacaksın. Burada faul yapıyor. Kontrolsüz hareket var. Hafif omuz dokunuyor ama sağ ayağından da bir darbe geliyor. Bu hareket olmasa öndeki oyuncu o topu kaleciden evvel alacak. Çünkü koşuyor.
ŞANSAL BÜYÜKA: Bariz gol şansı olduğu kesin…
ERMAN TOROĞLU: Burada bariz gol şansı var. Net kırmızı kart kullanması lazım. Yani Bilica bu kadar süre hakem sayesinde oyunda kalmış.
ŞANSAL BÜYÜKA: Pierroya göre kaleci de Aghahowa da 5’er metre uzaktalar topa.
ERMAN TOROĞLU: Biri koşarak geliyor. Bir de penaltı, kırmızı kart bile olabilir devam etse…
İZLEYİCİ SORULARI…
ŞANSAL BÜYÜKA: Sorulara geçelim hocam… Sivas’ın futbolunda düşüş var mı?
ERMAN TOROĞLU: Biraz düşüş var. Bülent Uygun’u bugün çok sinirli gördüm. Acaba bir şeylerden mi doldu, Takımından mı memnun değil? Hem Bülent Hoca’ya hem de Tolunay Hoca’ya şaşırdım bugün.
ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ın işi bitiren futbolcularında ciddi bir düşüş var. Musa örneğin… Mehmet Yıldız’da da düşme var.
ERMAN TOROĞLU: Öyle bir yere geldik ki artık her takım fire verecek. İkisinin de açıklamaları bana tuhaf geldi
ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş’ın aldığı tüm yabancılar, bir Bilica eder mi diye soruyorlar. Bu durumlarda fatura liderlere kesilir ama başkan faturayı bize kesiyor!..
ERMAN TOROĞLU: Mehmet Yıldız G.Saray’a gidememenin hayal kırıklığını yaşadığı için mi gol atamıyor.
ŞANSAL BÜYÜKA: Sanmıyorum. İnsanlar her maç motor taksın gitsin istiyorlar.
ERMAN TOROĞLU: Sivas’ı yenemediği takım da Kayserispor…