Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Forum ve Chat Kullanıcı Kuralları > Forum Kullanıcı Kuralları

Forum Kullanıcı Kuralları Sivasspor Forum Kullanıcı Kuralları

 
 
Seçenekler Arama Stil

Forum Kullanıcı Kuralları
Alt 03.08.2005, 01:16   #1
RüStü ElmaS
Administrator
 
RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 5.341
Thanks: 6.671
1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Forum Kullanıcı Kuralları

Forum Kullanıcı Kuralları

Saygıdeğer Sivasspor.com Forum Kullanıcıları,

Forum ortamımız ciddi, düzeyli, saygın bir üsluba sahip olup, pek çok yönüyle alışagelmiş internet sitelerinden farklılık gösterebilir.

Forum katılımcılarının bu ortamda hareketleri, bu ortamda yapılmak istenenlere saygı göstermeleri bizler için çok önemlidir.

Bu yüzden internet kullanıcılarının, buraya internette dolaştıkları herhangi bir siteye olduğu gibi üye olmamalarını ve özellikle internet ortamında kendini "gereğinden fazla rahat" , "kurallardan bağışık hisseden" konuklarımızın forum alanlarımızda seneler içinde oluşan bu düzene alışmakta büyük güçlük çekebileceğinin önemle altını çizmek istiyoruz.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, sitemize ve forum alanlarımıza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olarak aramızda görmek istiyoruz.

Artan üye sayımızla beraber, forum kurallarına eklemeler yaptık. Bu eklemeler daha medeni, daha rahat tartışabilmek, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapılmıştır.

Hakaretin kime yapıldığı önemli değildir. Kendinize sarf edilmesini hakaret olarak gördüğünüz, eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanız ve dostlarınız arasında kullanmadığınız kelimeleri forumda da kullanmayınız.

Sizinle aynı fikirde olmayan kişileri Sivasspor’lu olmamakla itham etmeyerek, onlara kendi fikirlerinizi anlatınız. Her Sivasspor’lu aynı fikirde olmayabilir.

Forumda cezaları yalnızca Admin verir. Kullanıcıların hepsi eşittir. Hiçbiri bir diğerini cezalandıramaz.

Forum adabının; yöneticiler olarak bizlerin, siz kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek için korumamız gerek en önemli olgu olmasından ve Forum adabının korunmasının Forumları’nın kalitesinin sürdürülmesinde çok büyük önem arz ettiğinden, üyelerimizin bu konuda hassasiyet göstermelerini özellikle rica ederiz.

Forum Kullanımı:
Sivasspor.com sitesine üyelik başvurusunda bulunan her kullanıcı, aşağıda bulunan Sivasspor.com Forumları Kullanıcı Kuralları’na uymayı kabul etmiş sayılır.
1-Forum Kullanıcı Kuralları, Forum Yöneticileri (Administrator ve Moderator) tarafından belirlenmiş olup, kullanıcılara açıklamak kaydıyla Forum Yöneticileri’nin kural değiştirmeye ve yeni kural eklemeye yetkisi vardır.

2- Forumda yazılan mesajlardan yazarı sorumludur. Kullanıcılara ait IP'ler sistemde loglanır; gerekli durumlarda ilgili yasal mercilere verilebilir.

3- Yorum gerektiren cezalarda Forum Yöneticileri’nin yorumu esastır

Uyarı gerektiren durumlar:

1- Forum adabına aykırı avatar ve/veya imza kullanmak. Uyarı yapıldıktan sonra 24 saat içinde gereğinin yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde gerekli düzeltmeler Forum Yöneticiler tarafından yapılır ve kullanıcıya yukarıda belirtilen kurallar dahilinde ceza verilir. Kural ihlalinin boyutuna göre Forum Yöneticisi 24 saat beklememe hakkına sahiptir.

2- Yanlış Forum’da konu açmak. Forumlarda yer alan bütün forumların aynı oranda izlenebilirliğini arttırmak ve bütün forumları verimli hale getirmek amacıyla bu kural uygulanacaktır.

3- İletilerinizin tamamında büyük harf kullanımı yasaktır.

4- Forumda bir başka siteninin adresini yayınlamak yasaktır. Haber kaynağı olarak dahi olsa bu kural geçerlidir ve yöneticiler tarafından bu türlü mesajlar editlenecektir.

Bir Hafta Banlanma Cezası:
1- Foruma T.C. yasalarını yada uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar gönderilemez. Hack, crack, warez, mp3 isteği içeren mesajlar; illegal link, içerik ve yazı yollanamaz.

2-Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek uyarısız sistemden uzaklaştırılma nedenidir.

3- Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Kullanıcıların birbirine karşı kişisel saldırılar yapmalarına izin verilemez.

4-Özel mesaj yoluyla iletilen mesajlar, şikayet halinde Forum Yöneticileri tarafından incelenerek, kurallar dahilinde cezalar uygulanır.

5- Forum adabına aykırı mesaj yazmak. Her türlü küfür, hakaret ve toplum içinde kullanılamayacak argo tabirler, çirkin ifadeler kullanmak, bela, ceza okumak ve benzerleri "forum adabı" çerçevesinde ele alınarak cezalandırılır. Söz konusu tabirlerin sansürlenerek bir kısmının yazılması, kime hangi amaçla söylendiği cezanın niteliğini değiştirmez.

6- Karaborsa yapmak, yapmaya çalışmak.

7- Karşılıklı münakaşaya girmek

8- Dini tartışma içerikli konular açmak ve/veya partisel yada uluslararası siyaset/ırkçılık yapmak, dini ve/veya siyasi oylama konuları açmak.

9- Diğer üyeleri provoke etmeye yönelik başlık açmak yada mesaj yazmak
10- Forum Yöneticileri’nden izinsiz Sivasspor ile ilgisi olmayan site reklamı yapmak, linkler vermek

Bir Ay Banlanma Cezası:
1- Kendisine ait birden fazla kullanıcı adıyla yazan kullanıcıların diğer kullanıcı isimleri ihraç edilirken asıl kullanıcı isimlerine 30 gün Banlanma cezası ilave edilir. Tekrarı halinde, Sivasspor.com Kullanıcı Kuralları'nın maddelerine göre, Forum Yöneticileri'nin kullanıcıyı ihraç etme yetkisi vardır.
2- Sivasspor Kulübü Yönetim, sporcu ve teknik kadrolarına yönelik “go home, defol git” tarzı topicler açmak, mesajlar yazmak, alay edici küçük düşürücü ifadeler kullanmak.
3- Sivasspor camiasının herhangi bir üyesine yönelik hakaret içerikli mesaj yazmak. Yöneltilen hakaretin durumuna göre, Forumları Kullanıcı Kurallarına göre, Forum Yöneticileri'nin kullanıcıyı ihraç etme yetkisi vardır.

4- Form Yönetimine, Sivasspor.com Web Sayfaları'na ve Sivasspor.com Forumları'na yönelik hakaret içerikli mesaj yazmak. Forum Kullanıcı Kurallarına göre, Forum Yöneticileri'nin kullanıcıyı ihraç etme yetkisi vardır.

5- Moderatorlerin kimliğini açıklamaya yönelik başlık ve/veya oylama konuları açmak.

6- T.C. yasalarına göre suç kabul edilen mesajlar yazmak. Forum Kullanıcı Kurallarına göre, Forum Yöneticileri'nin kullanıcıyı ihraç etme yetkisi vardır

Kullanıcı ihracı gerektiren durumlar:
1- Sivasspor’lu olmamasına rağmen, kendisini Sivasspor Taraftarı olarak tanıtmak. Bunun tespit edilmesi yada üye tarafından itiraf edilmesi.

2- Banlanma cezası aldığı halde, başka bir kullanıcı adıyla yazmaya devam etmek.

3- İhraç olduğu halde başka bir kullanıcı adıyla yazmaya devam etmek.

4- Sivasspor camiasının herhangi bir üyesine yönelik ağır hakaret içerikli mesaj yazmak.

5- Sivasspor.com Yönetimine, Sivasspor.com’a ve Sivasspor.com Forumları'na yönelik ağır hakaret içerikli mesaj yazmak.

6- T.S.K. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, T.C.B.M.M. başta olmak üzere devlete ve devlet adamlarına yönelik hakaret içerikli mesajlar yazmak.

Avatar ve Profil resimlerine

Herhangi bir siyasi görüş belirten, Amblem, Sembol, Fotoğraf, Genel ahlaka aykırı, müstehcen fotoğraflar,
konulmaması,
- İmzaların;
Siyasi, Müstehcen, Argo, Küfürlü kelimeler içermemesi gerekmektedir.

Üyelerimiz bu kuralları dikkate almalılar.
Aksi takdirde ikinci bir uyarıya gerek kalmadan Avatar, Profil resimleri ve imzaları silinecektir.

Mini Sohbet

Mini sohbette hakaret içerikli yada küfür, şiddet içerikli hiçbirşey yazilamaz. Ayrica mail adresleri genele açık yerlerde verilemez.


1-Küfür ( a.k., o.co.,s2, a.si..vb gibi kisaltmalar dahil ),hakaret,Siddet içeren mesajlar kesinlikle silinecektir..Bunlar rakip takim taraftarina veya herhangi kurum veya bireye dahi olsa geçerlidir..
2- Dini tartisma içerikli konular veya partisel ya da uluslararasi siyaset/irkçilik yapmak, dini ve/veya siyasi oylama konulari Silinecektir.
3-Ayni konu içeren mesajlar silinecektir.
4-Mevcut baslik altinda yazilan cevaplarda kisisel diyaloglara giren mesajlar silinecektir..
5-SIVASSPOR camiasini küçük düsürecek mesajlar silinecektir..
6-SIVASSPOR camiasi Disinda herhangi bir zümreden gelen küfür ve tahrik içeren mesajlara kesinlikle cevap verilmemeli ve bu durum karsinda forum yöneticilerinin gerekeni yapacagi kesinlikle bilinmelidir..
7-Forum üyeleri kendi aralarindaki diyaloglarinda toplum bazinda kabul edilen saygi kurallarina dikkat etmelidir..
8-Forum Yöneticileri’nden izinsiz SIVASSPOR la ilgisi olmayan site reklamlari ve LINK ler silinecektir..
9-Kurallara riayet edilmemesi durumunda üye, moderatör tarafindan uyarilacak tekrari halinde site yönetimi tarafindan alinan karar ile üyelik belli süreligine kisitlama,kilitlenme,silinme veya banlanma cezalarina maruz kalacaktir..
10-Kurallarin sizlere daha iyi ve kaliteli bir hizmet verebilmek için belirlenmis oldugunu bilgilerinize sunariz.

Site Yönetimi
RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 61 Kullanıcı RüStü ElmaS'a Teşekkür Ediyor...
 

Etiketler
forum, kullanıcı, kuralları

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Niye hiç forum doldurmuyorsunuz. gkhnszksn Kilitli Konular 7 19.05.2005 15:29


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git