Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Bakkal'ın vazgeçilmezleri...
SivasSpor.Com 22.09.2010, 23:09 http://www.sivasspor.com/images/stories/kaleci.ramovic.jpg
Spor Toto liginde 5 hafta geride geride kalırken,ilginç istatistiklerde kendini göstermeye başladı.
Üç iç saha, ikide deplasman maçına çıkan Sivasspor’da kaleci Ramaviç,Kedir,Abdurrahman Dereli ve Ivanovs bütün maçlarda forma giyip,hiç oyundan alınmadılar. Kaptan Mehmet Yıldız ise ,iki maçta taraftara alkışlatmak ve zamandan kazanmak için oyundan alındı. Yıldız,Galatasaray maçının 90. dakikası dolarken ve Eskişehir maçının 88. dakikasında oyundan alınan isim oldu.
Oynadığı bütün maçlarda 3 oyunca değiştirme hakkını kullanan Sivasspor’da sürekli 18 kişilik kadroda yer alan genç futbolcu Ali Sevimli hiç forma giymezken,Pedriel Suarez,Nabil Taider,Kaan Timuçin,İbrahim Yay,Akif Metin ve Ziya Erdal gibi isimlerde 18 kişil kadroda bile yer alamayan isimler olarak dikkat çektiler.Sedat Yeşilkaya,İbrahim Şahin ve Erman Kılıç hiç on birde maça başlamazken, Sedat Yeşilkaya 4,İbrahim Şahin ve Erman’da 3’er kez oyuna sonradan girdiler.
Sivas Hürdoğan
kiNgSiZe58 22.09.2010, 23:15 Ermandan ne anliyorsa, alin tshabalalayi farki görün.
Taider hic oynamiyacaksa neden kadroda tutuluyor. gönderin gitsin. Suarezi Süperlig macinda izlemedikya, ben ona yaniyorum. Sadece bir kupa/fener macinda izledim ve fena degildi
hocanın bıraz rotasyon yapması lazım bu bole olmaz...
Elbeyliliyiz 23.09.2010, 00:22 Benim anlamadigim su pedriel 18 de yok hic izleyeneden ayrilacak kanat ermani bekliyortrabzon macinda kesin is yapardi. Bu kadro iyide ne olacak oyun zecrübesi lazim sogutmayalim.
Bu seneki performansları değerlendirdiğimizde takımımızın olmazsa olmazı Kadir Bekmezcidir. Oyunun her yönüne oynayabilen, topsuz oyunda şu anda süper ligde 3-5 topçudan birisidir. Bu tarz oyuncular saha içinde pek fazla görünmüyorlar hissi versede saha içinde top rakipdeyken alan daraltan boş koşularla rakip orta sahasını daraltan alan savunmasının en önemli yapı taşlarından birisi. Kadir şu ana kadar bu görevini yüzde olarak belirtirsek 80 lerde yapmakta. Kendini geliştirmesi gereken tek nokta topla oyunlarda biraz zayıf. Zaten böyle olsa İniesta derdik ona ama ben onu bu hali ile de seviyorum. Ayrıca iyi bir Mehmet Yıldız özellikle yaş ortalamamızın yüksek olduğu takımımızda eğer ayakta kalabilirse 2. dönemin son maçlarında bizi ayakta tutacaktır. Ama şu anki Yüzde 20 performansı ile çok zor. Biraz daha bu sene çıtayı yükseltmesi lazım. Noksanları artıları kadar eşit neredeyse. Kaptanlığının vermiş olduğu rahatlık, sahaya hükmetmesi, oyunu yarı alana yıkması, kontrataklarda takımımıza zaman kazandırması az da olsa asistleri ile bulunmaz bir yıldızımız ama bencilliği, olur olmaz top kayıpları ve ondan beklenmeyecek kadar kötü pasları da handikapları... Kaleye bu sene Petkoviçin yerine gelen Sead Ramaviç için ne kadar intibah kazansakda konuşmak için bir kaç maç daha beklememiz gerekiyor. Ama şu ana dek yan toplarda özellikle kornerden gelen toplarda zayıf göründü. Ama top eline geçtiğinde bir defans oyuncusu gibi arkadaşlarını atağa hazırlaması, seriye kaçması çok olumlu.. Ama maalesef biraz kontratak oyun oynadığımız için buda sadece eylem bazında kalmakta. Yinede kötü bir kumaşı yok. Her sene değişmezlerimizden olan Abdurrahman Derelinin zaten özelliklerini biliyoruz. Fiziken ne kadar mevkisinin adamı görülmesede o gerçekten işini iyi yapmak isteyen oyuncularımızdan. devamlı kanatlardan bindirme yapmak istemesi agresif (pırpır) hızlı oyunları taraftarımızı heyecanlandırsada yer kaybettiğinde geri dönüşlerde zayıf kalıyor. Ama Ferhat Bıkmaz ve bir kaç maç oynasada Murat Sözgelmez kadar değil. Nihayetinde mevki oyuncusu işini biliyor. Denis İvanovs ile imza atıldığında acaba yeni bir Bilicamı geliyor demiştik. Ama Zaten onun gibi bir adam gelmeyeceğini çok iyi biliyorduk. Meziyetleri var ama o kadar kuvvetli değil. Bir kapasitesi var onun üzerine bu tarz oyuncular zaten çıkamaz. Düz oynuyor. Riske girmiyor. Topa basıyor kafayı kaldırıyor ama biraz ağır, yani yavaş kalıyor. Sabit pozisyonlarda başarılı ama top kaçırdığı zaman ağırlığının vermiş olduğu handikapla fauller yapabiliyor. Zaten bu yüzden pozisyon icabıda olsa 3 sarı kartı oldu. Bu haliyle bizi 34 haftalık periyotta en az 3 defa yalnız bırakacak. Bu durumda da Sedatın kendini düzeltmesi ve İvanovsun yerini dolduracak oyuncularla iyi bir partner olması gerekiyor. Daha iyisi olabilirdi ama bundan kötüsüde olabilirdi Embomba gibi :)
Ayrıca bu takımda olmazsa olmazlarım şunlar.
1-Bruno Zita Mbanangoye = Bu sene oldukça iyi bir performans gösterdi. Afrika patentli oyuncuların karakteristik özelliklerini taşıyor. Uzun süre top oynamazlarsa çok düşük performansla başlıyorlar daha sonra ibreyi yavaş yavaş yükseltiyorlar. Zitada ilk geldiği zamanlarda çok kötüydü yada oynatılmaya oynatılmaya kötüye gitmişti. Az kalsın bir ara satılacaktı. Ama şimdi kafası rahat sanırsam. Seri dönüş yapıp hızla ceza sahasına gidebiliyor Lakin son vuruşlarını Kamanan dan ders alarak :) düzeltmesi lazım. Bize dikine oynayan futbolcular lazım Zita da bu meziyetler mevcut. İnşallah sık sık sakatlanmaz ve aynı sıklıkla saha içinde yer alır.
2- Yaşlı dendi, agresif dendi, başına buyruk dendi ve sonunda soluğu bizde aldı Ceyhun Eriş. Güzel futbol oynadı bir kaç haftalık şu dönemde. Ama özellikle deplasmanlarda görüldüki topla çıktığı zamanlarda çok yalnız kalacak. İleri servis yapamayacak ve tek başına mücadele etmek mecburiyetinde kalacak. Buda 33 yaşının vermiş olduğu handikapla yorgunluğa neden olacak ve mücadele gücü zayıflayacak. Eh haliyle zayıflayab insan ya çenesine vuracak yada arkadan tekme sallayacak. buda bize yol, su elektrik olarak dö-ne-cek.. Görünen köy kılavuz istemez. Koyun Ceyhun'u Barcelonaya tıkır tıkır futbol oynatır, ama bizde kesinlikle bu seriliğe ve kaliteye sahip oyuncu sayısı yeterli olmadığından bahsettiğim şeyler gerçekleşir. Ceyhunda bizi yalnız bırakacak topçulardan. Onun yerini boşluklarda kim dolduracak pek onu gözüme kestiremiyorum işte.
3- Anlaşıldıki onun yerini kimse dolduramayacak. Takımımızın en aksayan yeriydi onun yokluğunda. Hayrettin Yerlikayanın önünde eğer Tshabalala gibi bir sprinter ve kanat oyuncusu olsa idi şu anda futbolumuzu hayal bile edemiyorum bile. Sağ tarafta özellikle kanatlarda şimdilik sorun yok. Eğer Heyro nun yanında bu adamda olsa takım tam anlamıyla oturmuş olacaktı. Hayrettini bir zamanlar çok eleştirdiler. Çünkü çok hata yapıyor görünümü içindeydi. Ama bilinmediki önündeki alanda ileri çıkıp geri dönüşlerde zayıf olan futbolcu arkadaşlarının zaafiyeti onu zor durumda bırakıyor. Şimdi bu yokluğunda zaafiyetimiz ayyuka çıktı. Bursa maçı son Eskişehir maçında hele hele Trabzon faciasında çok kötü bir şekilde yokluğunu hissettik.
4- Bazı arkadşlar beni eleştirecek ama benim diğer olmazsa olmazım Sedat Bayraktır. Belki onu eleştirmiş olabilirim. Belki ağır şeylerde söylemiş olabilirim ama kesinlikle Bilica ile Tum ile Balili ile giden ruhumuzu sadece onda görüyorum. Belki psikolojik bir sorunumda olabilir ama :) bana öyle geliyor. Saha içinde çirkinleşebiliyor. Kendine yakışmayan cümleler kullanıyor (kameralardan yakaladım bir kaç defa) her duran toplarda dierk rakiple muhatap oluyor ama yokluğuda belli oluyor be kardeşim. Korner atılırken bize karşı bazen o boyuna rağmen yer tutmalarda ve tayminglerinde hata yapıyor ama yinede kalıplaşmış kadromuzun aşinalığında bu takım onsuz olmuyor.
5-Hiçbir maçı birbirine uymuyor olsada benim için ideal bir forvet arkası Cihan Yılmaz. Karşıyaka dan geldiğinde kariyer patlaması için gelmişti. Ama bizim kötü sezonumuzda özellikle Mehmet Yıldızın takıma katılması ile takımımızı ipten alan aktörlerden biriydi. Bu sene hala düşük performans gösterse de geriye dönmelerde sorun yaşasa da bu Cihan şu haliyle bizim Cihan değil. İyi olacak ve olmazsa olmazlarımız arasına girecek.
Diğer oyuncularımız ise maalesef şu an için yeterli değil. Ama ilerde zaman ne gösterir bilemiyorum.
Saygılarımla.
halilim5858 23.09.2010, 07:51 bence hoca artik bir degisiklik yapmazi lazim yeni isimlere vermesi lazim formayi
halilim5858 23.09.2010, 08:05 hoca sen eskilerden vazgecmezsen biz senden vazgeceriz haberin olsun
Bulut@ğlu 23.09.2010, 08:09 ne güzel bir istatistik böyle devam etsin mesut bakkal bizde parmak hesabı yaparız acaba ligede kalabileceğizmi diye şuanda SİVASSPOR dan daha kötü oynayan gol bulamayan bir tek kasımpaşa var başka takım göremedim
kaptann58 23.09.2010, 08:33 ibrahim şahine verdiği şnsı birazda suareze versin hoca keitayı saidoyu dialloyu takıma yerleştiririm cihan hiç koşmuyor dikkatıni çekerim zitasız takım olmuyor herhalde müzmin sakat onunda bir faydası olmayacak bize yine yine yanlış transfer politikaları yazık çok yazık
58_babacan_58 23.09.2010, 10:06 MEHMET YILDIZI YA DİNLENDİR YADA ÇİFT FORVET OYNAT HOCAM MEHMETİ SİSTEM KURBANI YAPMA,İBRAHİM ŞAHİNDE NE ANLIYORSUNDA SOKUYORSUN OYNA ADAM KENDİNİ KALDIRAMIYORKİ OYUNA İGRDİKTEN SONRADA HİÇ Bİ KATKISI DOKUNMUYOR ZATEN TAKIMA,BİRAZDA SUAREZİ DENE SÜREKLİ AYNI MANTIKLA BİR YERE VARAMAZSIN HOCAM....!
Turan 59 23.09.2010, 10:44 Mesut efendi sen onlardan vazgeçmezsen,biz senden vazgeçeceğiz.Çünkü taraftarlar arasında sana güven gittikçe azalıyor haberin ola........
cenk5821 23.09.2010, 10:48 şu kadroda izlemek istediğim oyuncu Suarez Mehmet Yıldız Kulubede otursun biraz Nabil Neden Sivasta onuda anlamış değilim.Oynasın Adamı Takımda Oynatmazsan nasıl verim alacaksınki anlamıyorum bu adam neden hala kadromuzda Aubeyle beraber yollasaydınız.:confused:
ikinci yarının son 20 dakıkasında kamanan girerdi bence kamanan yerine suarez kullanılmalı ibrahim şahinle erman ı mesut hocam kendilerine getirmeli kendilerine gelmeleri için dövüyomu artık seviyomu bilmem ama kendilerine gelsinler artık .
01011984 23.09.2010, 11:58 ADAMLARI 5 DAKKADAN FAZLA OYNATIYORMUDA KONUSUYORSUNUZ BOS BOS, NASIL VERIMLI OLSUNLAR ADAMLARI 85'den ÖNCE OYUNA SOKMUYOR!!!!
MESUT BAKKAL TERK ET SIVASI HEM BIZIM HEMDE SENIN ICIN EN HAYIRLISI OLUR!!!!
01011984 23.09.2010, 12:01 ibrahim şahine verdiği şnsı birazda suareze versin hoca keitayı saidoyu dialloyu takıma yerleştiririm cihan hiç koşmuyor dikkatıni çekerim zitasız takım olmuyor herhalde müzmin sakat onunda bir faydası olmayacak bize yine yine yanlış transfer politikaları yazık çok yazık
ozaman 5 dakkami oynatsin suarezi?
Besyo_cu 23.09.2010, 12:04 Aragones'in İspanya'da yaptıgını Meust Hoca da burda yapıyor hep ezbere oyuncu tercihleri ve değişiklikleri hiç 2. bir plan yok oynayanlar , çıkacaklar ve çıkacak oyuncuların dakikaları belli.
Hocamız diyebilri ki kadro yetersiz elde ki oyuncular ile bu kadar yahu Hocam o zaman sezon başı neden TRANSFERE İHTİYACIM YOK DEDİN ?
kadir apo ramoviç keita nas yıldız hayrettin banko değişmezleri bu takımın
sivaslıadem 23.09.2010, 12:07 kaptann58 Nickli Üyeden Alıntı
ibrahim şahine verdiği şnsı birazda suareze versin hoca keitayı saidoyu dialloyu takıma yerleştiririm cihan hiç koşmuyor dikkatıni çekerim zitasız takım olmuyor herhalde müzmin sakat onunda bir faydası olmayacak bize yine yine yanlış transfer politikaları yazık çok yazık
ozaman 5 dakkami oynatsin suarezi?
ona da razıyım adam 18e ble almadı daha
Mesut hoca oyuna ne zaman müdahale edeceğini bilmiyor, sonuc ne olursa olsun değişecek futbolcularda belli hangi dakikada kimlerin gireceğide belli...
Ne yazarsak yazalım Hoca bildiğini okuyor..
01011984 23.09.2010, 12:20 kaptann58 Nickli Üyeden Alıntı
ibrahim şahine verdiği şnsı birazda suareze versin hoca keitayı saidoyu dialloyu takıma yerleştiririm cihan hiç koşmuyor dikkatıni çekerim zitasız takım olmuyor herhalde müzmin sakat onunda bir faydası olmayacak bize yine yine yanlış transfer politikaları yazık çok yazık
ona da razıyım adam 18e ble almadı daha
OZAMAN MEHMET YILDIZA VERDIGI SANSI HOCA SUAREZE VERSE DEMELISIN, 5 DK ISTERSEN MESSIYI SOK OYUNA NE YAPABILIRKI !!!!!!
M.Bakkalın vazgeçemedikleri var bir de vazgeçtikleri.vazgeçemedikleri ni anladık da vazgeçtiklerini anlamış değiliz.takımın ilk onbiri hemen hemen aynı, yedek kulubesi de belli, tuhaftır, oyucu değişimleri de aynı.bu aynıları değiştirmek gerek.A planın varsa bir de B planın olmalı, satranç oynar gibi bir hamle yapmadan önce bütün sonuçları düşünerek bu hamleyi yapmalı ki sonuçta istediğini yapabilesin.forvet, sol kanat bizim en açık yanımız.defans kaliteli olsa da kanatlar da zafiyet olunca defansın hata yapma sıklığı artar.ileriye top çok atılıyo sonuç alınamıyorsa forvette eksiklik var demektir.bu yüzden sayın Bakkaldan ricamız vazgeçemediklerini çoğalt, Sivasspor bünyesindeki tüm oyunculara şans ver, onları harmanla ve vitrine çıkart ki futbol zevki yaşayalım.
Caner POLAT 23.09.2010, 14:21 Takım yense de kadro aynı yenilse de kadro aynı.Değişiklik yapılmalı hatta ilk olarak forvetden başlanmalı.Mehmet YILDIZ tek forvet oynuyamıyor.Göz göre göre harcanıyo bence
mühendisburak58 23.09.2010, 14:23 burdan şu sonuç çıkıyor.bizim takımın oyuncuları belli 18 i belli oyuna sonradan girecekelr belli.hiç oynama ihtimali olmayanlarda belli demektir.
halilim5858 23.09.2010, 14:25 vazgec bakkal sen bu asktan seni ancak bank asya anlar
mühendisburak58 23.09.2010, 14:30 ha bu arada sedat 50.000 tl ceza almış.daha doğrusu kulüp ceza vermiş sedata.bu cezada sivasspor tarihinin en büyük cezasıymış.
Mamadou Diallo 23.09.2010, 14:33 Cihan var.....untmayın
DoomsDay58 23.09.2010, 14:39 Taider sol kanat için ideal bi oyuncu hem tecrübeli de o faydalı olur o mevkide
ya en azından suarez i bi dene ayrıca bırak mehmet le ikisi çift forvet oynasınlar ne zararı var arkadaş işe yaramazsa da en azından bir iş yaptım becermedim bir daha yapmam dersin yani:mad:
cılgınsivas58 23.09.2010, 15:43 bazı oyuncuların ilk onbirde oynama zamanı gelmedimi hocam mehmetin yanına ya ermanı yada suarezi al ozman nasıl goller atıyoz
YİGİDOKENTLİ 23.09.2010, 16:10 gençlere birşey dedim yok suarezi ve nabili neden oynatmiyor kafam almadi suarez harika bir oyuncu mehmetin yaninda kanamanin yoklugunda iyi görev yapar kafa hakimiyetida var nabile gelince nabilide güzel oyuncu en azindan sans vermesi lazim keita ve dilaoyu oynatmamasina cok kiziyordum şükür forma sansi verdi bir an önce suarezi mehmetin yanina sürmesi lazim gol sikintisi yaşiyoruz gol atan oyuncular ortasaha oyuncularimiz forvete oyunculari sifir mehmet cabaliyor ama mehmet tek başinda cabaliyor mehmetin yanina adam lazim mehmet atmasa bile attiriyor.
ssfatihss 23.09.2010, 16:26 elındekı tum oyuncuları degerlendırde futbolcular arasında tatlı bır rekabet olsunn garantıcı futbolcudan fayda gelmez sahada dolanır cıkarılmayacagını bılır...
halilim5858 23.09.2010, 16:34 hocam bu isten anlamiyor muhsin hoca bile en azindan galip geliyordu kadro degistirmesini biliyordu
karadavut58 23.09.2010, 18:03 bence varya arkadaslar bu hoca biseyler yapamayacak gibime geliyor ins yanilirim
58 SiVaSıM 58 23.09.2010, 20:44 bence erman i.şahin daha fazla şans bulmalı özellikle i.şahin ramoviç hala iyimi kötümü belli değil
Mesut hoca oyuna ne zaman müdahale edeceğini bilmiyor, sonuc ne olursa olsun değişecek futbolcularda belli hangi dakikada kimlerin gireceğide belli...
Ne yazarsak yazalım Hoca bildiğini okuyor..
Bir şeyler okumak için hoca olmak gerekiyorsa Okuyanın hakkıdır okumak..Yetki kimdeyse etki de onda olmalıdır..siz bu kadar biliyor iseniz bu işi, sizler birer irlandalısınız, çünkü;hüküm veriyorsunuz ve hükmünüzün doğru olduğunu ispata çalışıyorsunuz.Madem bu eleştirilerin isabetli olduğunu savunuyorsunuz o halde bayrağı elinize alıp sizlerde teknik direktör olup sivassporu bu durumdan kurtarabilirsiniz.Öyle ya bu muhteşem bilgi ve birikimlerinizi burada hayata geçirmeyip heba ediyorsunuz bu da sivasspora ihanettir !....
mehmet yıldız eskı formundan cok uzak,son eskısehır macında dıger maclara gore daha dırı gorundu,topu ıyı sakladı ve guzelde bır asıst yaptı ama ama yınede mehmet yıldız eskı mehmet yıldız degıl,cok agır kalıyor ıkılı mucadelelerde. o yuzden sadece alkıslatmak ıcın degıl,faydasız oldugu zamanlardada oyundan alınsa takım ıcın daha ıyı olacak.
01011984 24.09.2010, 13:10 aynen sana katiliyorum ceren5835 kardesim, ama adam resmen kiyak geciyor m.yildiza, bunu cümle alem görüyor, pazar günki kadroyu merakla bekliyoruz!!!
|