Bu seneki performansları değerlendirdiğimizde takımımızın olmazsa olmazı
Kadir Bekmezcidir. Oyunun her yönüne oynayabilen, topsuz oyunda şu anda süper ligde 3-5 topçudan birisidir. Bu tarz oyuncular saha içinde pek fazla görünmüyorlar hissi versede saha içinde top rakipdeyken alan daraltan boş koşularla rakip orta sahasını daraltan alan savunmasının en önemli yapı taşlarından birisi. Kadir şu ana kadar bu görevini yüzde olarak belirtirsek 80 lerde yapmakta. Kendini geliştirmesi gereken tek nokta topla oyunlarda biraz zayıf. Zaten böyle olsa İniesta derdik ona ama ben onu bu hali ile de seviyorum. Ayrıca iyi bir
Mehmet Yıldız özellikle yaş ortalamamızın yüksek olduğu takımımızda eğer ayakta kalabilirse 2. dönemin son maçlarında bizi ayakta tutacaktır. Ama şu anki Yüzde 20 performansı ile çok zor. Biraz daha bu sene çıtayı yükseltmesi lazım. Noksanları artıları kadar eşit neredeyse. Kaptanlığının vermiş olduğu rahatlık, sahaya hükmetmesi, oyunu yarı alana yıkması, kontrataklarda takımımıza zaman kazandırması az da olsa asistleri ile bulunmaz bir yıldızımız ama bencilliği, olur olmaz top kayıpları ve ondan beklenmeyecek kadar kötü pasları da handikapları... Kaleye bu sene Petkoviçin yerine gelen
Sead Ramaviç için ne kadar intibah kazansakda konuşmak için bir kaç maç daha beklememiz gerekiyor. Ama şu ana dek yan toplarda özellikle kornerden gelen toplarda zayıf göründü. Ama top eline geçtiğinde bir defans oyuncusu gibi arkadaşlarını atağa hazırlaması, seriye kaçması çok olumlu.. Ama maalesef biraz kontratak oyun oynadığımız için buda sadece eylem bazında kalmakta. Yinede kötü bir kumaşı yok. Her sene değişmezlerimizden olan
Abdurrahman Derelinin zaten özelliklerini biliyoruz. Fiziken ne kadar mevkisinin adamı görülmesede o gerçekten işini iyi yapmak isteyen oyuncularımızdan. devamlı kanatlardan bindirme yapmak istemesi agresif (pırpır) hızlı oyunları taraftarımızı heyecanlandırsada yer kaybettiğinde geri dönüşlerde zayıf kalıyor. Ama Ferhat Bıkmaz ve bir kaç maç oynasada Murat Sözgelmez kadar değil. Nihayetinde mevki oyuncusu işini biliyor.
Denis İvanovs ile imza atıldığında acaba yeni bir Bilicamı geliyor demiştik. Ama Zaten onun gibi bir adam gelmeyeceğini çok iyi biliyorduk. Meziyetleri var ama o kadar kuvvetli değil. Bir kapasitesi var onun üzerine bu tarz oyuncular zaten çıkamaz. Düz oynuyor. Riske girmiyor. Topa basıyor kafayı kaldırıyor ama biraz ağır, yani yavaş kalıyor. Sabit pozisyonlarda başarılı ama top kaçırdığı zaman ağırlığının vermiş olduğu handikapla fauller yapabiliyor. Zaten bu yüzden pozisyon icabıda olsa 3 sarı kartı oldu. Bu haliyle bizi 34 haftalık periyotta en az 3 defa yalnız bırakacak. Bu durumda da Sedatın kendini düzeltmesi ve İvanovsun yerini dolduracak oyuncularla iyi bir partner olması gerekiyor. Daha iyisi olabilirdi ama bundan kötüsüde olabilirdi Embomba gibi
Ayrıca bu takımda olmazsa olmazlarım şunlar.
1-Bruno Zita Mbanangoye = Bu sene oldukça iyi bir performans gösterdi. Afrika patentli oyuncuların karakteristik özelliklerini taşıyor. Uzun süre top oynamazlarsa çok düşük performansla başlıyorlar daha sonra ibreyi yavaş yavaş yükseltiyorlar. Zitada ilk geldiği zamanlarda çok kötüydü yada oynatılmaya oynatılmaya kötüye gitmişti. Az kalsın bir ara satılacaktı. Ama şimdi kafası rahat sanırsam. Seri dönüş yapıp hızla ceza sahasına gidebiliyor Lakin son vuruşlarını Kamanan dan ders alarak

düzeltmesi lazım. Bize dikine oynayan futbolcular lazım Zita da bu meziyetler mevcut. İnşallah sık sık sakatlanmaz ve aynı sıklıkla saha içinde yer alır.
2- Yaşlı dendi, agresif dendi, başına buyruk dendi ve sonunda soluğu bizde aldı
Ceyhun Eriş. Güzel futbol oynadı bir kaç haftalık şu dönemde. Ama özellikle deplasmanlarda görüldüki topla çıktığı zamanlarda çok yalnız kalacak. İleri servis yapamayacak ve tek başına mücadele etmek mecburiyetinde kalacak. Buda 33 yaşının vermiş olduğu handikapla yorgunluğa neden olacak ve mücadele gücü zayıflayacak. Eh haliyle zayıflayab insan ya çenesine vuracak yada arkadan tekme sallayacak. buda bize yol, su elektrik olarak dö-ne-cek.. Görünen köy kılavuz istemez. Koyun Ceyhun'u Barcelonaya tıkır tıkır futbol oynatır, ama bizde kesinlikle bu seriliğe ve kaliteye sahip oyuncu sayısı yeterli olmadığından bahsettiğim şeyler gerçekleşir. Ceyhunda bizi yalnız bırakacak topçulardan. Onun yerini boşluklarda kim dolduracak pek onu gözüme kestiremiyorum işte.
3- Anlaşıldıki onun yerini kimse dolduramayacak. Takımımızın en aksayan yeriydi onun yokluğunda.
Hayrettin Yerlikayanın önünde eğer Tshabalala gibi bir sprinter ve kanat oyuncusu olsa idi şu anda futbolumuzu hayal bile edemiyorum bile. Sağ tarafta özellikle kanatlarda şimdilik sorun yok. Eğer Heyro nun yanında bu adamda olsa takım tam anlamıyla oturmuş olacaktı. Hayrettini bir zamanlar çok eleştirdiler. Çünkü çok hata yapıyor görünümü içindeydi. Ama bilinmediki önündeki alanda ileri çıkıp geri dönüşlerde zayıf olan futbolcu arkadaşlarının zaafiyeti onu zor durumda bırakıyor. Şimdi bu yokluğunda zaafiyetimiz ayyuka çıktı. Bursa maçı son Eskişehir maçında hele hele Trabzon faciasında çok kötü bir şekilde yokluğunu hissettik.
4- Bazı arkadşlar beni eleştirecek ama benim diğer olmazsa olmazım
Sedat Bayraktır. Belki onu eleştirmiş olabilirim. Belki ağır şeylerde söylemiş olabilirim ama kesinlikle Bilica ile Tum ile Balili ile giden ruhumuzu sadece onda görüyorum. Belki psikolojik bir sorunumda olabilir ama

bana öyle geliyor. Saha içinde çirkinleşebiliyor. Kendine yakışmayan cümleler kullanıyor (kameralardan yakaladım bir kaç defa) her duran toplarda dierk rakiple muhatap oluyor ama yokluğuda belli oluyor be kardeşim. Korner atılırken bize karşı bazen o boyuna rağmen yer tutmalarda ve tayminglerinde hata yapıyor ama yinede kalıplaşmış kadromuzun aşinalığında bu takım onsuz olmuyor.
5-Hiçbir maçı birbirine uymuyor olsada benim için ideal bir forvet arkası
Cihan Yılmaz. Karşıyaka dan geldiğinde kariyer patlaması için gelmişti. Ama bizim kötü sezonumuzda özellikle Mehmet Yıldızın takıma katılması ile takımımızı ipten alan aktörlerden biriydi. Bu sene hala düşük performans gösterse de geriye dönmelerde sorun yaşasa da bu Cihan şu haliyle bizim Cihan değil. İyi olacak ve olmazsa olmazlarımız arasına girecek.
Diğer oyuncularımız ise maalesef şu an için yeterli değil. Ama ilerde zaman ne gösterir bilemiyorum.
Saygılarımla.