Orijinalini görmek için tıklayınız : FIFA CEZADA INDIRIM

CAGLAYAN
24.06.2006, 17:12
http://www.gencturkhaber.com/images/159129.jpg

FIFA Türkiyenin cezasını 3 maça indirdi

Milli futbolcu Emre'ye verilen 6 maçlık oynamama cezası da 4 maça indirildi.

FIFA, Türkiye-İsviçre maçının ardından verdiği 6 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirdi.

Güner
24.06.2006, 18:22
Sevindirici bir haber cezanın azalması ancak normal şartlarda bu bile fazla. Eşitlik ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Olayı sadece biz çıkartmadık. Sıradan bir maç değil bu dünya kupası maçı, dünya ülkeleri arasındaki dostluk sevgi ve barışın artması gerekir. Ancak neden maç biter bitmez bişey yapılmadığı halde sahayı terketme uğraşı içerisine giren İsviçreye ceza verilmedi? Ve hala da dünya kupası maçlarında özellikle Togo ve Güney kore maçlarında isviçre lehine kararlar veriliyor. YAZIK...

agumus_58
24.06.2006, 19:12
Sevindirici bir haber cezanın azalması ancak normal şartlarda bu bile fazla. Eşitlik ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Olayı sadece biz çıkartmadık. Sıradan bir maç değil bu dünya kupası maçı, dünya ülkeleri arasındaki dostluk sevgi ve barışın artması gerekir. Ancak neden maç biter bitmez bişey yapılmadığı halde sahayı terketme uğraşı içerisine giren İsviçreye ceza verilmedi? Ve hala da dünya kupası maçlarında özellikle Togo ve Güney kore maçlarında isviçre lehine kararlar veriliyor. YAZIK...

İsviçre maçlarında lehlerine karar çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Aksi olsa şaşırmak gerekirdi asıl. Bi bakıma bu turnuvayı düzenleyen onlar.

tanju_58
24.06.2006, 19:24
ADALET YERİNİ TAM OLARAK BULMASADA BU HABERE ÇOK SEVİNDİM.İNŞALLAH AVRUPA ŞAMPİYONASINA GİDERİZ,GİTTİĞİMİZDEDE ORADA BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALIYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.

AVRUPA AVRUPA DUY SESİMİZİ BU GELEN TÜRKLERİN AYAK SESLERİ

gokbora
24.06.2006, 21:00
BU BILE FAZLA AMA!
BUNADA SÜKÜR

MOS-BY-58
24.06.2006, 21:03
bu ceza en azindan öncekinden daha iyi ama yine de biraz agir. mesela yurt disinda oynama cezasini bi nebze kabul edebilirim, böylelikle güvenlik saglama konusunda yetersiz kaldigi icin federasyon cezalandirilmis oluyo. futbolculara verilen cezalarda özellikle emre ve alpay'in cezalarini normal karsiliyorum, hatta ikisini de sahsen milli takimda bi daha görmek istemem. (zaten emre hep kendine oynuyo ve takim icin verimli degil, ayrica cok fazla sportmenlik disi hareketler yapiyo)

ammmaaa...
seyircisiz mac oynama cezasi bence biraz agir. zira istanbul'da seyirci hicbir taskinlik yapmadi. ama gel gör ki, en son belcika ve almanya'da yapilan maclarda sahaya mesale atan, sahaya giren seyirciler vardi. en cok dikkat edecegimiz dönemde böyle aptalca hareket eden seyircilerimiz malesef bize ceza vermeye meyilli kisi ve kuruluslarin eline koz veriyo. gercekten biraz daha bilincli davranmaliyiz. zira 3 mac kosulu sartli, fifa diyo ki eger maclarda bi olay olursa tekrar 6 maclik ceza devreye girer.

CAGLAYAN
24.06.2006, 21:12
TÜRKIYE´ye Zeytin dali uzatan FIFA´yi korkutan olay ne? neden davayi tekrar gözden gecirip cezada indirme gereksinimi duydu ? neden cezamizi indirdiler ortada fol yok yumurta yokken?
burada ali cengiz oyunu oynaniyor sebebini ise henüz bilmiyoruz!!!
gerci bu cezayi kabul etmek Federasyonun Karari bilmem kabul edeceklermi.!
bana sorarsaniz Itiraz edip bu Cezada indirim kararini kabul etmeyip CAS´a müracat ederek elimizdeki delillerle hakkimizi orada savunalim diyorum.

FurkaN
24.06.2006, 21:39
TÜRKIYE´ye Zeytin dali uzatan FIFA´yi korkutan olay ne? neden davayi tekrar gözden gecirip cezada indirme gereksinimi duydu ? neden cezamizi indirdiler ortada fol yok yumurta yokken?
burada ali cengiz oyunu oynaniyor sebebini ise henüz bilmiyoruz!!!
gerci bu cezayi kabul etmek Federasyonun Karari bilmem kabul edeceklermi.!
bana sorarsaniz Itiraz edip bu Cezada indirim kararini kabul etmeyip CAS´a müracat ederek elimizdeki delillerle hakkimizi orada savunalim diyorum.

FİFA'yı korkutan olay Türkiye CAS'a gideceğini açıkladı ve eğer Türkiye CAS'a gitseydi haklı bulunacaktı bunu oradaki hakimler bile açıkladı ve böylece FİFA'nın kararları tarışılacak hale gelecekti ve Türkiye'yi emsal gösteren her ülke FİFA'ya karşı dava kazanabilecekti. Onlarda bunun önünü keserek hiç kimseyi küstürmeyip herkesi memnun ederek (onlar öyle düşünüyor) bu işe çözüm buldular. Ancak bugün internetteki haberlerde bir sevinç hakimdi ancak neye seviniyorlar anlamadım. Çünkü olmaması gereken bir ceza vardı bu yarıya indirildi bizim medyamız buna sevindi. Ayrıca bir sebepte İsviçre de sezonun son maçında oynanan şampiyonluk maçında olaylar çıkmıştı ve buna seyircilerde karışmıştı Türkiye o olayları hem UEFA'ya hem FİFA'ya delil gösterdi çünkü özellikle UEFA ve FİFA başkanları bu olaylara sessiz kalmışlardı.

Etem-Murat
24.06.2006, 21:47
yaptıkları verdikleri yanlış karar dan dönmek üzereler ama tam silecekler ama tükürdükleri yalamak istemiyorlar o yüzden 3 mac indirdiler

gokbora
24.06.2006, 22:12
ALPAYA LAFIM YOK AVRUPA SAMPIYONASINDA YAKTI BIZI BUDA IKINCISI OLDU

AMA EMRE OYLE DEGIL YUREKTEN OYNAYAN KLAS FUTBOLCUDUR YERI GELIYOR KENDINE OYNUYOR GIBI GOZUKUYOR AMA MILLI TAKIM ICIN BIR SEYLER YAPMAYA CALISIYOR ALPAY GIBI TAKIM YATIRMIYOR BASARI ICIN TER DOKUYOR SONUCTADA KENDINE OYNUYOR GOZUKSE BILE SONUCU ETKILEYECEK KAPASITEDEDIR EMRE BELEZOGLUbu ceza en azindan öncekinden daha iyi ama yine de biraz agir. mesela yurt disinda oynama cezasini bi nebze kabul edebilirim, böylelikle güvenlik saglama konusunda yetersiz kaldigi icin federasyon cezalandirilmis oluyo. futbolculara verilen cezalarda özellikle emre ve alpay'in cezalarini normal karsiliyorum, hatta ikisini de sahsen milli takimda bi daha görmek istemem. (zaten emre hep kendine oynuyo ve takim icin verimli degil, ayrica cok fazla sportmenlik disi hareketler yapiyo)

ammmaaa...
seyircisiz mac oynama cezasi bence biraz agir. zira istanbul'da seyirci hicbir taskinlik yapmadi. ama gel gör ki, en son belcika ve almanya'da yapilan maclarda sahaya mesale atan, sahaya giren seyirciler vardi. en cok dikkat edecegimiz dönemde böyle aptalca hareket eden seyircilerimiz malesef bize ceza vermeye meyilli kisi ve kuruluslarin eline koz veriyo. gercekten biraz daha bilincli davranmaliyiz. zira 3 mac kosulu sartli, fifa diyo ki eger maclarda bi olay olursa tekrar 6 maclik ceza devreye girer.

CAGLAYAN
25.06.2006, 11:15
http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/millitakim/bs2506_.jpg

Zafer

İsviçre maçından sonra A Milli Takımımız’a 6 maç ceza verip, hepimizi çileden çıkaran FIFA nihayet insafa geldi. Ulusoy ve Erzik’in ortaklaşa çalışması sonuç verdi, şok ceza 3 maça indirildi

Emre’ye de 2 maç indirim
FIFA Tahkim Kurulu, İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle A Milli Takımımız’a verilen 6 maçlık tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirdi. Ancak Türkiye’nin tarafsız sahada yapacağı bu üç maçta veya özel karşılaşmalarda herhangi bir olay yaşanması halinde eski cezanın aynen geçerli olacağı kaydedildi. Kurul ayrıca milli futbolcu Emre Belözoğlu ile İsviçreli Benjamin Huggel’in 6 maçlık cezasını da 4 maça düşürdü.

‘Erzik’ten Allah razı olsun’
Haluk Ulusoy, bu kararın federasyonunun FIFA nezdindeki gücü, itibarı ve etkinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir diplomasi ve beraberlik içinde, en azından cezayı yarı yarıya indirebilir miyiz diye yola çıktık. Şenes Erzik ile iyi bir ikili oluşturduk. Bu kararın çıkacağına inancım sonsuzdu. Şenes başkanımızdan Allah razı olsun. Ülke adına yapması gerekenden fazlasını yaptı diye düşünüyorum...”

‘Ben olsam CAS’a giderdim’
“Bu tip bir olayın tekrarlanmayacağına dair FIFA’ya garanti verdik. Yaşanan olaylardan herkesin ders aldığını varsayıyorum.” Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakcı, “Ben olsam yine de CAS’a giderdim” derken, Erzik ve Ulusoy’a teşekkür eden Milli Takımın teknik patronu Fatih Terim ise şöyle konuştu: “Bu aşamada toplanıp maçları hangi ülke ve statta yapacağımıza karar vereceğiz. Dortmund ve Gelsenkirchen’deki statlar çok iyi ama bakacağız.”

Milli takımın maç programı
2 Eylül 2006: BAY
6 Eylül 2006: Türkiye-Malta (Tarafsız)
7 Ekim 2006: Macaristan-Türkiye
11 Ekim 2006: Türkiye-Moldova (Tarafsız)
24 Mart 2007: Yunanistan-Türkiye
28 Mart 2007: Türkiye-Norveç (Tarafsız)
2 Haziran 2007: Bosna Hersek-Türkiye
6 Haziran 2007: BAY
8 Eylül 2007: Malta-Türkiye
12 Eylül 2007: Türkiye-Macaristan
13 Ekim 2007: Moldova-Türkiye
17 Ekim 2007: Türkiye-Yunanistan
17 Kasım 2007: Norveç-Türkiye
21 Kasım 2007: Türkiye-Bosna Hersek

SEMİH-58
25.06.2006, 12:40
o cezanın hiç olmaması gerekirdi ama neyse............

LORDKRAL
25.06.2006, 12:57
süper bir haber bence yunanistanla burda ve seyircili yapacak olmamız çok sevindirici.

yigido Atilla
25.06.2006, 14:13
Arkadaslar Fifa nicin cezayi 3 maca indirdi düsünelim biraz ????? 2008 Avrupa sampiyonasi nerde oynanacak Isvicre Avusturya 6 maci seyircisiz oynayan dünya 3 ücüncüsü bir ülkeyi resmen istemiyorlar 2008 ne olacak iste en önli nokta burasi protestolardan korktular bu FIFA güvenerligini kaybedecek onlar Aptal degil cin gibi adamlar Nicin Isvicre ceza almadi onlar hic bir sey yapmadilarmi FATIM TERIMI kim tokatladi bu olay isvicre stadinin koridorlarinda olmadimi bunlari onlarda biliyor Burda bir olay varsa tek basina hic bir sey olmaz muhakkak ikinci sahis da var sadece isvicreye zarar gelmesinden korkuyorlar yani 2008 Avrupa sampiyonlugu baska bir sey degil

yigido Atilla
25.06.2006, 14:23
Bize 3 mac veriyorlar peki isvicre kac mac ceza aldi staddaki olaylari kimse görmedimi tekmeler havada uctu hani onlar dünyanin en moderen ve demokrak insanlardi yok arkadas 3 mac cok Federesyon uyumamali bu olayalar Almanya macinda olsa idi Almanlara idda ediyorum hic bir ceza vermezlerdi FRANZ BECKENBAUER o FIFA ya parcalardi ve SEPP BLATTER o koltukta oturamazdi bu olaylar saha icinde avrupadada oluyor . SADECE PARA CEZASI VERILMELI

yigido Atilla
25.06.2006, 14:30
musab 58 = ve Caglayanin yorumlarina katiliyorum CAS gitmeli bu olaylari isvicre fifa binasinda oturan 10 ve 15 kisi kararina birakilmali Adalet istiyoruz bu da mahkeme de olur o zaman sadece türkiyemi cezali yoksa isvicreliler mi cezali anlasilir kendi liglerinde olan olaylari ört baz ediyorlar.Federesyon uyumamali 3 macin cezasinin neyine sevinecegim HALUK ULUSOYO GÖREVE DAVET EDEIYORUM TÜRKIYENIN CIKARLARINI KORU

gokbora
25.06.2006, 15:05
MALTA, MOLDOVA VE NORVEÇ MAÇLARI TARAFSIZ SAHADA
İşte Türkiye'nin 3 cezalı maçı

Uluslararası Futbol Federasyonlar Birliği (FIFA) Tahkim Kurulu'nun, Türkiye'ye verilen 6 maçlık cezayı 3 maça indirmesinin ardından Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Malta, Moldova ve Norveç maçlarını tarafsız sahada oynayacak.

--------------------------------------------------------------------------------
FIFA'nın bugün aldığı, Türkiye'nin 6 resmi maçta tarafsız
sahada oynama cezasını 3 maça indirme kararıyla milli takım, 2008
Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 6 Eylül 2006'da yapacağı Malta,
11 Ekim 2006'da yapacağı Moldova ve 28 Mart 2007'de yapacağı Norveç
maçlarını tarafsız sahada yapacak.

Buna göre milli takım sahasındaki ilk resmi maçında 12 Eylül 2007
tarihinde Macaristan ile karşılaşacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası (C) Grubunda mücadele edecek
ay-yıldızlılar, grubunda yapacağı 12 maçtan sadece 3'ünde seyircisi
karşısına çıkacak.

Türkiye'nin grubunda Yunanistan, Norveç, Macaristan, Bosna-Hersek,
Moldova ve Malta bulunuyor.

serhankaburcuk
25.06.2006, 15:13
Türkiye bu cezayı bence zaten başından beri hak etmedi..Eğer ceza verilecekse İsviçreyede verilmesi gerekiyordu..Zaten bu olayları en başta onlar tahrik etti...Özellikle İsviçrede oynanan maçlarda yaptıkları Türk bayrağına ve Marşına saygısızlık affedilemezdi...

Cezamızın 6 maçtan 3 maça indirilmesi tabiki bir nebzede olsa sevindirici ama bence TFF 'nu yinede hakkını CAS 'da aramalıdır...FİFA cezayı indirmeyi düşünmezken biranda cezayı geriye çekmeleri bence düşündürücü...Bence Federasyonun bu konu ile ilgili bir komisyon kurup işi daha yakından takip etmesi ve muhakkak surette CAS'a başvurması gerekiyor...

erhan5834
25.06.2006, 16:37
http://www.gencturkhaber.com/images/159129.jpg

FIFA Türkiyenin cezasını 3 maça indirdi

Milli futbolcu Emre'ye verilen 6 maçlık oynamama cezası da 4 maça indirildi.

FIFA, Türkiye-İsviçre maçının ardından verdiği 6 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirdi.
bu sevindirici bi haber ama en ufak bi olayda eski ceza geri uygulanacak onun için oynanacak maçlarda taraftarın çok dikkatli olması gerekiyo özellikle türkiyede oynanacak olan YUNANİSTAN maçında..tahriklere kapılmamak gerekli...

MOS-BY-58
25.06.2006, 18:07
ALPAYA LAFIM YOK AVRUPA SAMPIYONASINDA YAKTI BIZI BUDA IKINCISI OLDU

AMA EMRE OYLE DEGIL YUREKTEN OYNAYAN KLAS FUTBOLCUDUR YERI GELIYOR KENDINE OYNUYOR GIBI GOZUKUYOR AMA MILLI TAKIM ICIN BIR SEYLER YAPMAYA CALISIYOR ALPAY GIBI TAKIM YATIRMIYOR BASARI ICIN TER DOKUYOR SONUCTADA KENDINE OYNUYOR GOZUKSE BILE SONUCU ETKILEYECEK KAPASITEDEDIR EMRE BELEZOGLU

emre'nin yetenegine dil uzatmak haddim degil ama takim icin oynamadigi (veya oynayamadigi) konusunda israrliyim. bi tugay ben 30 yasindan sonra futbol oynama konusunda biseyler ögrendim derken emre kisiliginde futbolcular kücük daglari ben yarattim havasinda. yildiray bastürk, nihat ve bircok diger milli oyuncularimiz gibi kisilikli insanlari görmek isterim milli takimda. isvicre macinda birak mac sonrasini, mac icinde dogrudan kirmizi kart yiyecek hareketleri vardi ama hakemin yüregi yetmedi emre'yi atmaya. takimin bu kadar önemli macinda bi oyuncu böyle sorumsuzca davranabiliyosa ben istemem takimda. ayni macta dogrudan kirmizi yiyecek cirkeflikleri tümer de yapti mesela, o kadar yetenekli olmasina ragmen onu da istemem milli takimda. zira "kontrolsüz güc güc degildir". dogrudur emre yeri gelir bi maci tek basina cevirir ama bazi sorumsuz hareketlerle de takimi 4 mac yalniz birakir, o yüzden istemem.

alpay da ayni sekilde ama alpay'in hirsi ve takima katkisi ile emre'ninkini karsilastirmam cünkü alpay milli takimin bi dönemine damga vurmus insanlardan, oysa emre ona göre daha yolun basinda. hirs olarak alpay cok daha üstündür bence ama gel gör ki o da kisilik zaaflari olan biri. yetenek konusunda ise emre'yi tek gecerim. ama alt alta üst üste toplarsam bugünki milli takimda ikisinin de yeri yoktur. tabi karar mercileri baskalari.

ama en önemlisi su benim icin: bir TÜRK olarak milli takim oyuncularinin sporculuguyla ve sportmenligiyle gurur duymak isterim. milli takim icime sinsin isterim.

saygilarimla

CAGLAYAN
25.06.2006, 18:11
FIFA CEZAMIZI NASIL İNDİRDİ?..

UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun FIFA'dan resmen özür dilemesinin ardından ceza indiriminin geldiğini söyledi.

Dünya Kupası maçları sebebiyle Almanya'da olan Şenes Erzik, FIFA Tahkim Kurulu'nun Türkiye ve milli futbolcu Emre Belözoğlu'na verilen cezalarda indirime gitmesini değerlendirdi. FIFA'nin ceza indiriminin yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda geldiğini belirten Erzik, sonuca ulaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şenes Erzik, Türkiye'nin CAS'a yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve TFF'nin yaşanan olaylardan dolayı FIFA'dan resmen özür dilmesi sonucu ceza indiriminin geldiğini belirtti.

Ceza indiriminde kendisi ile birlikte TFF Başkanı Haluk Ulusoy ve Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu'nun büyük emeklerinin olduğunu belirten Erzik, "FIFA tarihinde böyle bir ceza hiç olmadı. Bu nedenle FIFA da ne tür bir karar vereceğini tam olarak kestirmiş değildi. Federasyonun bana tam yetki vermesi ile FIFA nezdindeki görüşmeleri sürdürdüm. CAS'a başvurumuzu çektik. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve Federasyon Hukuk Kurulu Üyesi Kemal Kapulluoğlu ile ben, çok ketum bir çalışma yürüttük. Son gelişmeleri saklı tuttuk belki ama mutlu sona ulaştık. Ketum davranmamız, sonuca ulaşmamızı sağladı" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaşanan olaylardan dolayı FIFA'dan özür dilemesini değerlendiren Şenes Erzik, "FIFA'nIn verdiği kararı değiştirmesi için özür dilenmesi gerekiyordu. Bu olay Türkiye'de oldu, Bosna-Hersek'te değil. Bu olaylardan üzüntü duyduğumuzu belirtmekten daha doğal bir şey olamaz. Emre de bir daha böyle olayların yaşanmayacağı konusunda garanti verdi. Federasyon, resmen FIFA'ya özrünü sunmuştur" şeklinde konuştu.

Şenes Erzik, Türk taraftarlara da seslenerek, eskiye dönmelerini ve Türk taraftarların Kore ve Japonya'da sergiledikleri örnek davranışları yeniden sergilemelerini istedi.

FIFA Tahkim Kurulu, İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle A Milli Takım'a verilen 6 maçlık tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirmişti.

Kurul, ayrıca milli futbolcu Emre Belözoğlu ile İsviçreli Benjamin Huggel'in 6 maçlık cezasını da 4 maça düşürdü.

gokbora
28.06.2006, 13:32
Emre: Sevindim ama çok mutlu değilim

DHA

FIFA’nın Türkiye’ye verdiği 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz oynama cezasını 3’e indirmesini ve kendisine verilen 6 maçlık oynamama cezasının da 4 maça düşürülmesine sevindiğini ama çokda mutlu olmadığını söyled.

İngiltere’nin Newcastle United’ın formasını giyen yıldız oyuncusu, 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi Milli takımın 6 maçlık cezasının 3 maça inmesine sevindiğini belirterek, "FIFA’NIN Türkiye’ye verdiği 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz oynama cezasını 3’e indirmesini ve kendisine verilen 6 maçlık oynamama cezasının 4 maça düşürülmesinde Haluk Ulusoy, Şenes Erzik ve Kemal Kapulluoğlu’nun büyük emekleri oldu. FIFA’nın cezayı düşürmesi için Haluk Ulusoy, Şenes Erzik ve Kemal Kapulluoğlu çok uğraştılar ve emeklerinin karşılığını aldılar. Cezamın 2 maç inmesine sevindim ama çok mutlu değilim. Benim için 4 maçta çok uzun bir süre. Nerden bakarsanız 7-8 aylık bir süre. Ama yinede 6 maç oynamamaktan iyidir. Milli takımın cezasının 3 maça indirilmesi sevinç verici bir olay" dedi.

Emre Belözoğlu, Milli Takımın cezasının indirilmesi ile 2008 için daha iddialı oldukların ifade ederek, "6 maç dışarıda oynayacağımız dönemde bile 2008 Avrupa Şampiyonası’na gideceğimizi söylüyorduk. Şimdi cezamız 3 maça düştü. Çok daha avantajlı bir durumdayız. Çünkü 3 maç ile 6 maç arasında çok ciddi bir fark var. 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılıp ciddi başarılar yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

::::::::::::::::::MILLI TAKIMA BASARILAR:::::::::::::::::::::

gokbora
28.06.2006, 13:57
--------------------------------------------------------------------------------

TACIN ZAMANI GELDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ekibiyle beraber ay-yıldızlı bayrağı en yüksek noktaya çıkarmak için mücadele edeceklerini söyledi. Türkiye’nin şu anda Dünya Kupası’nda çeyrek final mücadelesi verentakımlardan çok daha üstün olduğunu ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: ‘’Dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin bir kupa ile taçlandırılması gerekiyor. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynayıp kupayı Türkiye’ye getirmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Geçmişteki başarılara baktığımız zaman bunlar tesadüfi değildir.”

İMAJIMIZ DİBE VURDU

Haluk Ulusoy, genel kuruldaki cümlesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Ben (futbol olarak dibe vurduk) demedim. (İmaj açısından Türk futbolu dibe vurdu) dedim” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dünyaya bunca yıldır fair-play örnekleri verdiğini dile getiren Ulusoy, “Türk ve Koreli futbolcuların el ele tutuşarak halkı selamlayan hareketleri posterlere konu olmuştur. Bütün dünyaya örnek olan Türkiye imajı, İsviçre maçıyla birlikte yerlere vurdu. Bunu bizler de söylüyoruz, herkes de kabul ediyor” diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK

İsviçre maçı sonrasında alınan cezanın çok ağır olduğunu belirten Ulusoy, olayların üstüne gittiklerini ve cezayı düşürmeyi başardıklarını kaydetti. Alınan cezayı düşürmek için 5 ay mücadele verdiklerini vurgulayan Ulusoy, “Her türlü çabayı sarf ederek cezamızı 3 maça kadar indirdik. Şenes başkanımın benimle birlikte mücadele etmesi ve Sayın Kemal Kapulluoğlu’nun büyük hukuki katkıları ile Futbol Federasyonunun FIFA’da da gücü olduğunu kanıtlayacak duruma getirdik” dedi.

cemal58yiğido
28.06.2006, 16:09
3 maç bile çok isviçreye neden aynı ceza verilmedi

serhankaburcuk
28.06.2006, 16:13
3 maç bile çok isviçreye neden aynı ceza verilmedi

İsviçre ayrıcalıklı bir ülke....Kolaymı Fifa başkanı Sepp Blater bile oralı...Ama bizim Şenez ERZİK var ama bir işe yaramıyor...TÜRKİYE BENCE YİNEDE CAS' A GİTMELİ...

FurkaN
28.06.2006, 21:04
İsviçre ayrıcalıklı bir ülke....Kolaymı Fifa başkanı Sepp Blater bile oralı...Ama bizim Şenez ERZİK var ama bir işe yaramıyor...TÜRKİYE BENCE YİNEDE CAS' A GİTMELİ...
Evet İsviçre ayrıcalıklı bir ülke. Ancak bu karara bile zafer naraları atan Federasyon Başkanımız ve basınımz CAS'ı unuttu onlar için bu karar kazanılmış en büyük zafer(!)

gokbora
03.07.2006, 11:33
AZ KONUŞAN, SER VERİP SIR VERMEYEN ŞENES ERZİK, KENDİNDEN BEKLENMEYEN BİR ÇIKIŞ YAPTI. “BEYLER BAKIN” DEDİ, “TÜRKİYE’YE ÇOK YAKINDA ÇOK BÜYÜK BİR MÜJDEM VAR. AMA ŞİMDİ SÖYLERSEM İŞİ BOZARLAR DİYE KORKUYORUM” DEDİ .
30.06.2006 09:10

Erzik daha ne yapsın

Akıl defterime iyi yazdığım için unutmuyorum. Günlerden 30 Mayıs Salı. Şenes Erzik, Turgay Aksoylu, sonradan masaya katılan Önder Fırat ve ben öğle yemeği yiyoruz. Şenes Erzik, ertesi günü Dünya Kupası için Almanya’ya uçacak.

Masada konu elbette futbol. Az konuşan, ser verip sır vermeyen Şenes Erzik, kendinden beklenmeyen bir çıkış yaptı. “Beyler bakın” dedi, “Türkiye’ye çok yakında çok büyük bir müjdem var. Ama şimdi söylersem işi bozarlar diye korkuyorum” dedi .

Hep birlikte merak ettik. “Nedir Başkan” dedim, bir daha “şimdilik aramızda” diye yineledi ve “FIFA’dan söz aldık, 6 maçlık cezada büyük indirim olacak. Hatta oldu bile diyebilirsiniz, ama şimdilik bunu unutun” dedi.

Erzik‘in bunu söylediği günlerde indirimden eser yoktu. Ama sonradan öğrendik ki; Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile Şenes Erzik gerçek anlamda tam bir işbirliği yapmış. Haluk Ulusoy, geçmiş federasyondan
devraldığı bu “kötü miras” üstüne politika yapacağına ülke çıkarı doğrultusunda canını dişine takmış, başka federasyon başkanları gibi Şenes Erzik’e karşı anlamsız bir kıskançlık duyacağına adeta “eti senin kemiği benim” misali topuyla tüfeğiyle Erzik‘in yanında yer almış.

Sonuç ortada. Erzik-Ulusoy işbirliği Türkiye‘ye yüzde 50’lik büyük bir indirim getirdi.

O FIFA, o UEFA ki, başkalarının yaptığını görmez, Türkiye‘nin bir kusuru oldu mu adeta pireyi deve yapar. Ama kabul edelim ki, biz de uluslararası kuruluşlarda sicili en bozuk ülkelerden biriyiz. Buna rağmen bu zafer gerçek anlamda Erzik-Ulusoy dayanışmasının bir eseridir.

Biz ülke olarak Erzik‘e bugüne kadar hep “kurtar bizi” diye gittik. Oysa adamın yapabileceği iş var, yapamayacağı iş var. Adamı elli türlü sıkıntıya soktuk, yardım için elimizi bile uzatmadık. Kabul edelim ki Şenes Erzik bu ülkenin bir şansıdır. İşte kanıtı.

Şenes Erzik ile Haluk Ulusoy‘a bu dayanışmaları, bu başarıları için yürekten alkışlarımı gönderiyorum. Umarım Fatih Terim ve öğrencileri bu umudu yeşertebilirler.

gokbora
03.07.2006, 11:37
"MİLLİ TAKIMA KEFİL OLDUM!.."
03 Temmuz 2006 11:13

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 'Türkiye'ye ilk başta verilen ceza tam bir katliamdı. Ancak Atatürk Havalimanı'ndaki olaylar planlanmış görüntüsü vermişti' dedi. Erzik şöyle devam etti: Olaya 1-0 yenik başlamıştık. Seyircinin bir rolü yoktu ama seyircisiz oynama cezası vermişlerdi. İndirim bekliyorduk ve bunu da aldık. Blatter de cezanın fazlalığından rahatsızdı. Kemal Kapulluoğlu, Haluk Ulusoy ve ben çok gizli bir şekilde çalıştık ve cezanın indirilmesini sağladık. Bundan sonra herkesin aklını başına alması lazım. Çünkü verilen bu indirim şartlı bir indirim. Zaten indirimden önce Blatter bana 'Kefil olur musun' dedi. Ben de kefil oldum.

ÇOK ŞEY KAYBETTİK

'Şu an Dünya Kupası'nda olsaydık en az çeyrek final oynardık' diyen Erzik, konuşmasını şöyle sürdürdü: Maddi manevi çok şey kaybettik. Burada Alman ve Türk taraftarlarını bir arada görünce bu turnuvada olmadığımız için bir kez daha üzülüyorum. Bu turnuvada yıldız futbolcu çıkmadı. Gana'nın futbolunu çok beğendim. Elenmesine de çok üzüldüm. Hakemler bu kupada çok hata yaptı. En önemlisi İngiliz hakem Graham Poll'ün bir oyuncuya üç sarı kart göstermesiydi. Bildiğim kadarıyla bu hakem görevi bırakacak. Bunun dışında Rus hakem Ivanov'un da bir maçta 20 kart çıkarması bana göre gereksizdi.