SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Taraftar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ortamı Geren Emniyet Mensupları (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=20751)

SenSetik 21.09.2008 01:36

--->: -->: Ortamı Geren Emniyet Mensupları

[QUOTE=Rallim58;415052][B]Hocam açıkladın işte tek kelimeyle;

ÇELİŞKİLER ÜLKESİ

Hep kafama takılıp durur, cevabını bilen varsa Allah rızası için açıklasın;

1- Girişte bozuk paralar yasak denir ve benim garibanım simit almış 5 ytl nin üzeri 4.5 ytl Furkan hocam'ın dediği Kızılaya gider. İçeri girer aynı garibim yine simit alır 4.5 ytl cebinde kalır. Dışarıdan içeri girişi yasak olan paranın içerdeki serbestliğinin gerekçesi.?

2- Girişte yasak diye alınmayan pet su şişelerine yasak diyen zihniyet içerde fahiş fiyatla vede fiziksel olarak pet şişeden daha tehlike arzeden adeta jilet gibi uç kısmı olan bardak petlerin satışı serbest..

AYRICA YASAKLAR, SADECE TARAFTARA YANİ YİĞİDOYA, TARAFTAR DIŞI OLAN HERKESE HERŞEY MÜBAH...

Yakında girişte sigara paketleride toplatılırsa kimse şaşmasın.

Dedinizya Hocam işte

ÇELİŞKİLER ÜLKESİNDEYİZ [/B][/QUOTE]

[B]ABİ; BU OLAYA YÖNETİM NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR ACABA??

daha öncede belirttim bu başlıkta...
birgün dersim olduğu için zorda olsa kanter içerisinde koşa koşa maça geldim ama polis beni içeri almadığı gibi neredeyse birde dayak yiyecektim ayak üstü..

terbiyesizlik yaparsın tamam ona sözüm yok..
efendi efendi hakkınıda aratmıyorlar..

bu memlekette psikopat almakmı lazım polisten iyi muamele görmek için...

bir başka meslede bozuk para meselesi...maden almıyorsun arkadaşlar içeriye girişte marka satacaksın içeride o markalarla çay ve su alınacak...
yoksa ne mantığı var bu işin??[/B]

Yiğiter 21.09.2008 01:42

-->: Ortamı Geren Emniyet Mensupları

[B]bir de şu mesele var..

güvenlikçiler ve polisler tanıdıklarını falan maça beleş alıyorlar..böyle cahillik mi olur..kul hakkı diye birşey var..o adamın tek artısı orda bir polisi tanıyor olması mı yani..beyler oraya maç izlemeye gitmiyoruz,sivasspora destek olmaya gidiyoruz..bedava maç izleyerek,onun bunun hakkına girerek destek olunmuyor maalesef..[/B]

SenSetik 21.09.2008 01:45

[QUOTE=Yiğiter;415077][B]bir de şu mesele var..

güvenlikçiler ve polisler tanıdıklarını falan maça beleş alıyorlar..böyle cahillik mi olur..kul hakkı diye birşey var..o adamın tek artısı orda bir polisi tanıyor olması mı yani..beyler oraya maç izlemeye gitmiyoruz,sivasspora destek olmaya gidiyoruz..bedava maç izleyerek,onun bunun hakkına girerek destek olunmuyor maalesef..[/B][/QUOTE]

en çokta onlar mızmızlanıp şikayet ederler...takımı beğenmezler...

bide maçın sonunda "bidaha maça gelirsem ulan..." diye bağırdılarmı tamamdır :)

Yiğiter 21.09.2008 01:51

-->: --->: -->: Ortamı Geren Emniyet Mensupları

[QUOTE=sensetik;415078]en çokta onlar mızmızlanıp şikayet ederler...takımı beğenmezler...

bide maçın sonunda "bidaha maça gelirsem ulan..." diye bağırdılarmı tamamdır :)[/QUOTE]

[B]küfürü de onlar ediyordur zaten..acayip şekilli,maça özel bir de minder getiriyorlar ki sorma..benim bile oturasım geliyor :D

polisler sağolsun..o koskoca minder sahaya atılsa adam öldürrü maazallah ama içeri alıyorlar..[/B]

SenSetik 21.09.2008 01:54

--->: -->: --->: -->: Ortamı Geren Emniyet Mensupl

[QUOTE=Yiğiter;415084][B]küfürü de onlar ediyordur zaten..acayip şekilli,maça özel bir de minder getiriyorlar ki sorma..benim bile oturasım geliyor :D

polisler sağolsun..o koskoca minder sahaya atılsa adam öldürrü maazallah ama içeri alıyorlar..[/B][/QUOTE]

bu hafta termosla gelen adamı gördünmü sen :D
valla atmıyacam shaya diyordu...tam onla uğraşırlarken biz girdik içeri...

ayranları kurtardık hatırlayacağın gib :)
ben diyorumki fener maçına biraz erken gidip iftara bi mangalmı yaksak stadda :D

Yiğiter 21.09.2008 01:57

-->: --->: -->: --->: -->: Ortamı Geren Emniyet Me

[QUOTE=sensetik;415086]bu hafta termosla gelen adamı gördünmü sen :D
valla atmıyacam shaya diyordu...tam onla uğraşırlarken biz girdik içeri...

ayranları kurtardık hatırlayacağın gib :)
ben diyorumki fener maçına biraz erken gidip iftara bi mangalmı yaksak stadda :D[/QUOTE]

[B]mangalı alırlar da kömürü almazlar..sahaya falan atarız sonra:)[/B]

XXCakir58 21.09.2008 03:30

ne diyelim, allah hayirlisini eylesin. Hakkimizda hayirlisi.
Paylasim icin sagol.

Dark Force 21.09.2008 04:10

[B]İçerde zaten satılıyor paket sular adamın suyundan sizene hem ramazan alsanız ne olur......yazık günah be....biraz anlayış..[/B]

settar58 21.09.2008 05:25

--->: Ortamı Geren Emniyet Mensupları

Tüm hemşehrilerme selamlar.
^^Biliyorsan söyle alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar^^ demiş atalarımız ama nerde bizm insanımızda bu anlayış biz herşeyi biliriz bilmesekte yorum yaparız.
Öncelikle
1. Kanunları devlet koyar insanlar uysun diye uymayan polislerde vardır ama unutmayalım ki onlar da insandır.(bu konuda espiri yapan da geri zekalıdır)
2. Maçlar polisin [B]asli[/B] ^görevi değildir ancak stad dışında çıkabilecek muhtemel olaylara karşı tedbir alır ama nerde taraftar maça saatinde gelir polis sabahtan görev alır yok misafir takımı al,yok evsahibi takımı al hakemi al taraftarı getir ..........maç biter taraftar evine gider polis getirdiği adamları geri götürür ondan sonra evine döner pek polis oruç tutmuyormu holigan kardeşim onun da sabrı yok mu yoksa o robotmu aslında ben senin zekandan şüphe ediyorum bi insan kendine nasıl holigan ismini takar bunu ancak cehaletine veriyorum zaten yazdıklarında tamamen önyargı dolu zaten cahil olmasan çift taraflı düşünerek yorum yapbilirdin.
4.O staddaki herkes bir amaç için orada bulunuyor taraftar takımını desteklemek için futbolcu hakem yönetici malzemeci sağlıkçı..........para kazanmak için polis ne için bulunuyor peki kanuni görevi olmadığı halde peki bunu hiç düşündünmü hemde bütün izinler iptal edilerek.
5.Amatör maçlarda bir hakem tek maça çıkar 25 ytl alır gider sağlıkçı iki maça çıkar 30 ytl alır gider saha komiseri aynı peki polis sabah 8 de sahaya girer akşam 6 da 5-6 tane maça çıkar gider ASLİ GÖREVİ OLMADIĞI HALDE
6. Araçları nerelere park edilip edilemeyeceğine belediyeyle birlikte karar alınır bunun sorumlusu neden araçlar için otopark yapmayan belediye değilde pois hiç bu yönden düşündünüz mü
Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir ben aslında senin gibi cahile cevap verecek biri değilim ama sitedeki hemşehrilerimi az da olsa bilgilendirmek için yazdım.
Şimdi hemen gelecek cevap ları biliyorum sen polismisin polis akrabasımısın dostumusun yarası olan gocunur gibi salakça cevaplar(0-6 yaş grubu)
Lütfen birşeylere cevap verirken objektif olalım empati kuralım at gözlüğüye bakmayalım.
her kurumda çürük elma vardır bu yüzden tamamını aynı kefeye koymayalım.
Bence bunu konuşana kadar neden sakarya, kocaeli eskişehir ,,bursa ,beşiktaş taraftarı gibi takımımızı destekliyemiyoruz sadece maçı izliyoruz organize bir şekilde tezahürat yapamıyoruz bunları konuşabiliriz.

furkancfc 21.09.2008 10:22

2-3 polisi dövecen daha yapabiliyorlar mı? Görelim. örn:çarşı gibi.

yener_sahin 21.09.2008 12:57

[QUOTE=furkancfc;415124]2-3 polisi dövecen daha yapabiliyorlar mı? Görelim. örn:çarşı gibi.[/QUOTE]

2-3 polisi dövecek misin?sonrada ortaya çıkıp adam diye gezeceksin öyle mi?Ben bu davranışa giren kişinin kanından şüphe duyarım.Senin kutsal saydığın değerlerin koruyuculuğunu yapan bir emniyet mensubuna sen nasıl el kaldırabilirsin sana soruyorum.

Sen çarşı değilsin.Çarşı dahi olsan adamların taklit edilecek başka şeyleri kalmadı da polis dövmelerini mi taklit edesin geldi.Bu söylediğin cümlenin alalade,düşünülmeden,boş beleş bir şekilde söylediği kanısındayım.

Senin baban polis olsa ve bir taraftar tarafında linç edilse.Ablan polis olsa kardeşin polis olsa kör bir zihniyet tarafında dayak atılsa hatası ne olursa olsun razı gelirmisin.Bu ülkede yasalar ve yürütme vardır.Bir polisden haksız muamele mi gördüğünü düşünüyorsun alırsın yaka numarasını gidersin adliyede hesaplaşırsın.Senin için yasa ne ise onun için de odur.Ceza verecek kurum asla sen olamazsın.Onun için bu zihniyete mensup kişilerin ayak takımı olduğunu herkes bilir.

Sana bu zihniyeti koyan ve bu tarz düşünmeni sağlayan ne bilmiyorum.Ama içler acısı bir durum.Bu zihniyeti taşıyanlar olayların akışını değiştirebilen güçde olanlar değil,olayların akışına kapılıp yokolup gidenlerdir.

Bağlı olduğun trübün grubu yiğido gençliğin sloganı emniyet mensublarıyla anlaşamadığında onları dövmek mi?Burda bir tek destek veren biz varız diye yazmasını bilenler sana polis dövmenimi söylüyorlar?Grubunuzun içinde salih düşünceli kişileri bu gibi ucuz ve basit söylemlerinizle kirletmeyin.Bir gruba bağlıysan o grubun senin tarafından örnek görüleceğinin bilincinde ol.Ben diğer grup üyeleride aynı görüşe mensuplarsa kesinlikle size artık bırakın saygı duymayı,öyle bir kimlikde taraftar grubu olduğunuzu dahi kabul etmeyeceğim.

furkancfc 21.09.2008 13:24

[QUOTE=yener_sahin;415197]2-3 polisi dövecek misin?sonrada ortaya çıkıp adam diye gezeceksin öyle mi?Ben bu davranışa giren kişinin kanından şüphe duyarım.Senin kutsal saydığın değerlerin koruyuculuğunu yapan bir emniyet mensubuna sen nasıl el kaldırabilirsin sana soruyorum.

Sen çarşı değilsin.Çarşı dahi olsan adamların taklit edilecek başka şeyleri kalmadı da polis dövmelerini mi taklit edesin geldi.Bu söylediğin cümlenin alalade,düşünülmeden,boş beleş bir şekilde söylediği kanısındayım.

Senin baban polis olsa ve bir taraftar tarafında linç edilse.Ablan polis olsa kardeşin polis olsa kör bir zihniyet tarafında dayak atılsa hatası ne olursa olsun razı gelirmisin.Bu ülkede yasalar ve yürütme vardır.Bir polisden haksız muamele mi gördüğünü düşünüyorsun alırsın yaka numarasını gidersin adliyede hesaplaşırsın.Senin için yasa ne ise onun için de odur.Ceza verecek kurum asla sen olamazsın.Onun için bu zihniyete mensup kişilerin ayak takımı olduğunu herkes bilir.

Sana bu zihniyeti koyan ve bu tarz düşünmeni sağlayan ne bilmiyorum.Ama içler acısı bir durum.Bu zihniyeti taşıyanlar olayların akışını değiştirebilen güçde olanlar değil,olayların akışına kapılıp yokolup gidenlerdir.

Bağlı olduğun trübün grubu yiğido gençliğin sloganı emniyet mensublarıyla anlaşamadığında onları dövmek mi?Burda bir tek destek veren biz varız diye yazmasını bilenler sana polis dövmenimi söylüyorlar?Grubunuzun içinde salih düşünceli kişileri bu gibi ucuz ve basit söylemlerinizle kirletmeyin.Bir gruba bağlıysan o grubun senin tarafından örnek görüleceğinin bilincinde ol.Ben diğer grup üyeleride aynı görüşe mensuplarsa kesinlikle size artık bırakın saygı duymayı,öyle bir kimlikde taraftar grubu olduğunuzu dahi kabul etmeyeceğim.[/QUOTE]

onlar bizim taraftarımızı dövünce bir şey yoq gardaş o ne olcak.

yener_sahin 21.09.2008 13:31

[QUOTE=furkancfc;415235]onlar bizim taraftarımızı dövünce bir şey yoq gardaş o ne olcak.[/QUOTE]

Bunca senedir maça giderim hiç bir emniyet mensubuyla ileri geri diyaloğum olmadı.Hiç birisine sözlü veya hakaret içeren eylemim de olmadı.Onların bana karşı uygunsuz bir hareketi de olursa zaten takılacağım tutumu cevabımda yazmıştım.

Örneğin dünki eskişehirspor maçında üzerimde onlarca eşya ile girdim.Fotorğaf makinamın 4 yedek pili cebimdeydi.Polis bunu buldu üzerimde bunları almam gerekiyor dedi.Bende o piller biletin iki katı fiyatında.Ayrıca sahaya pil atacak bir zihniyet olsam pil değil başka şeyler atarım dedim.Bu kadar kolay değerlendirme yapmayın lütfen dedim.İzin verdi içeri girdim.

Kimse yapmadığı bir eylem sonucunda ceza görmez.İlahi adalete de uymaz bu davranış.Siz doğru sandığınız hataları yaparsanız karşılığı gün gelir anladığınız dil dayak olur.Ben kendimi stadyumda kavga ve gürültüye girecek ucuz karekterli birisi olarak görmüyorum.Polislere zorluk çıkarılmayacağı taktirde onlarında bana kolaylık sağladığına onlarca kez şahit oldum.Ki bırakın polis akrabayı,polis tanıdığım yok benim.

furkancfc 21.09.2008 13:34

[QUOTE=yener_sahin;415243]Bunca senedir maça giderim hiç bir emniyet mensubuyla ileri geri diyaloğum olmadı.Hiç birisine sözlü veya hakaret içeren eylemim de olmadı.Onların bana karşı uygunsuz bir hareketi de olursa zaten takılacağım tutumu cevabımda yazmıştım.

Örneğin dünki eskişehirspor maçında üzerimde onlarca eşya ile girdim.Fotorğaf makinamın 4 yedek pili cebimdeydi.Polis bunu buldu üzerimde bunları almam gerekiyor dedi.Bende o piller biletin iki katı fiyatında.Ayrıca sahaya pil atacak bir zihniyet olsam pil değil başka şeyler atarım dedim.Bu kadar kolay değerlendirme yapmayın lütfen dedim.İzin verdi içeri girdim.

Kimse yapmadığı bir eylem sonucunda ceza görmez.İlahi adalete de uymaz bu davranış.Siz doğru sandığınız hataları yaparsanız karşılığı gün gelir anladığınız dil dayak olur.Ben kendimi stadyumda kavga ve gürültüye girecek ucuz karekterli birisi olarak görmüyorum.Polislere zorluk çıkarılmayacağı taktirde onlarında bana kolaylık sağladığına onlarca kez şahit oldum.Ki bırakın polis akrabayı,polis tanıdığım yok benim.[/QU

iii

Yiğiter 21.09.2008 13:37

[B]bu konuda kimse polisleri savunmasın..hele hele sivasın maçını 4 eylülde izlememiş olanlar hiç savunmasın..![/B]

furkancfc 21.09.2008 13:41

[QUOTE=Yiğiter;415246][B]bu konuda kimse polisleri savunmasın..hele hele sivasın maçını 4 eylülde izlememiş olanlar hiç savunmasın..![/B][/QUOTE]

her maçda stadyumdayım ve bu konuyu bildiğim için böyle konuşuyorum.

yener_sahin 21.09.2008 13:48

[QUOTE=Yiğiter;415246][B]bu konuda kimse polisleri savunmasın..hele hele sivasın maçını 4 eylülde izlememiş olanlar hiç savunmasın..![/B][/QUOTE]

[B]''Bu konuda kimse polisleri savunmasın''[/B]

Bu sözden bir kaç anlam çıkar.
[B]1)Bu forum başlığında kimse polisleri savunmaasın..[/B]
Bu varsayım cevap dahi verilebilecek bir varsayım değildir.Burası özgür bir platform olduğundan herkes fikirlerini açık bir şekilde karşısındakinin haklarını ihlal etmeden saygı içerisinde dile getirebilir.

[B]2)Polisleri kimse savunmasın...[/B]
Bu da yaşanmış bir acı sonucunda kızgınlık ile dile getirilmiş bir sözdür.Nasıl ki bir polisin bütün taraftarları aynı kefeye koyarak değerlendirmesi yanlış bir tutumdur.Aynen onun gibi bütün polisleri aynı kefeye koyarak hepsi aynıdır yaftasını üzerlerine yapıştırmakda büyük bir yanılgıdır.

[B]''hele hele sivasın maçını 4 eylülde izlememiş olanlar hiç savunmasın.''[/B]

Emniyet mensuplarının koruyucusu değilim.Ama ortada bir haksız değerlendirme olduğu kanısındayım.Size bir kaç kişi emniyet mensuplarının hataları vardır.Ama bunlar bütün polislere maledilmemelidir diye cevap yazmış.Ama görüyorum ki siz onlara olan burukluğunuz ve onlara olan kırgınlığınız neticesinde fikirleriniz değişmemiş.Size az da olsa hak veriyorum.Ama doğru karar vermediğinizi de söylemek istiyorum.Kişilerin ve şahısların hataları kurumlara maal edilemez.Hatalar kişilere hastır.Ceza-i işlemde kuruma değil kişilere yapılır.Haksız bir işlem gördüğünüzü savunuyorsanız bunun cezası hepsini kötülemek değil gerekli mercilere başvurmaktır.

Örneğin eski Sivas Emniyet Müdürü Syn Celaleddin CERRAH'ın Sivasımıza olan güzel projelerini herkes bilir.Onun yaptığı güzel işler hala bir çok kişinin aklındadır.Şimdi tutup onu da kötülemek hangi vicdana sığar...Yaşın yanında kuruyu da yakmak yanılgıdır..

Yiğiter 21.09.2008 13:51

[B]bu başlıkta stadyumdaki görevli polislerden bahsediyoruz..ve önceki yazılan yazıları verilen örnekleri okudaysan statta görevli polisleri kimse savunmaz!![/B]

yener_sahin 21.09.2008 13:53

[QUOTE=furkancfc;415252]her maçda stadyumdayım ve bu konuyu bildiğim için böyle konuşuyorum.[/QUOTE]

Ben bursa-bjk maçlarını izleyen birisiyim.Ordaki polis tedbirlerini hayal dahi edemezsiniz.4 eylülde yaşanacak olaylar ordakinin kıvılcımı dahi olamaz.sadece maça gidilerek bu tarz yargılara varılamaz.

kangallı58 21.09.2008 13:56

bence emniyet duyarsız
Şampiyon sivasspor

yener_sahin 21.09.2008 13:58

[QUOTE=Yiğiter;415263][B]bu başlıkta stadyumdaki görevli polislerden bahsediyoruz..ve önceki yazılan yazıları verilen örnekleri okudaysan statta görevli polisleri kimse savunmaz!![/B][/QUOTE]

Öncelikle hepimiz müslümanız ve kul hakkında korkarız.Bütün bir stadyumdaki görevli emniyet mensubu polisler kötü olsa,bir tane iyi polis olsa hepsine kötü denilerek onun hakkı yenilmiş olur ve kul hakkı sayılır.

Burda verdiğiniz örneklerle de polisler kötülenemez.Sizin verdiğiniz kötü yöndeki örneklerin yanında onlarca kişi burda iyi izlenimlerini de yazabilir.Bu da hepsinin iyi olduğunu göstermez.

Örneğin dünki maçta taa sivasdan deplasmana gelen abimize iftarını açması için yemeğini staddaki görevli emniyet mensubu polis sipariş vermiştir.kendi cep telefonuyla bunu yapmıştır.Lütfen karalama kampanyanıza her kişiyi dahil etmeyin...

karyola 21.09.2008 14:00

demek oluyor ki herkes hem fikir sadece sakarya750 denen işbirlikçi hariç.

Yiğiter 21.09.2008 14:04

[QUOTE=yener_sahin;415269]Öncelikle hepimiz müslümanız ve kul hakkında korkarız.Bütün bir stadyumdaki görevli emniyet mensubu polisler kötü olsa,bir tane iyi polis olsa hepsine kötü denilerek onun hakkı yenilmiş olur ve kul hakkı sayılır.

Burda verdiğiniz örneklerle de polisler kötülenemez.Sizin verdiğiniz kötü yöndeki örneklerin yanında onlarca kişi burda iyi izlenimlerini de yazabilir.Bu da hepsinin iyi olduğunu göstermez.

Örneğin dünki maçta taa sivasdan deplasmana gelen abimize iftarını açması için yemeğini staddaki görevli emniyet mensubu polis sipariş vermiştir.kendi cep telefonuyla bunu yapmıştır.Lütfen karalama kampanyanıza her kişiyi dahil etmeyin...[/QUOTE]

[B]önceden söyledim yine saöyleyeim..eskişehirde bursada kimin ne yaptığını konuşmuyoruz burda bahsettiğimiz polisler "4 eylül stadında görevli polisler" dir..olayı saptırmana gerek yok..her maça giden bizleriz 4 eylüle,çekilen sıkıntıları,saçma sapan uygulamaları,çifte standartları yaşayan bizleriz..

kul hakkıkıysa önce onlar stada beleş adam sokmayı bıraksınlar..benim hakkım ne olacak..15 bin kişinin hakkı ne olacak..hepsi para verip giriyor maça..onlar beleşten adam sokuyor..benim bozuk paalarımı alıyor,içerdeki çaycıya 5 ytl veriyorsun,adam sana taş gibi 4.5 ytl veriyor,hepsi de bozuk para..bizim bahsettiğimiz şeyler bunlar..olay sapmasın!!![/B]

yener_sahin 21.09.2008 14:25

--->: -->: --->: -->: Ortamı Geren Emniyet Mensupl

[B]''önceden söyledim yine saöyleyeim..eskişehirde bursada kimin ne yaptığını konuşmuyoruz burda bahsettiğimiz polisler "4 eylül stadında görevli polisler" dir..''[/B]

madem burda bunlar konuşulmuyorda kişiler neden çarşı gibi polis dövelim nidaları atıyorlar.tarafınızda polislere karşı kötü söz söyleyen birisini neden uyarmıyorsunuz.es geçip görmemezlikden geliyorsunuz.

[B]''olayı saptırmana gerek yok..''[/B]
Sapkın bir karektere sahip birisi değilim ki olayları saptırayım.Size yalın bir dille izahat getiriyorum.Kendi gardaşını işbirlikcilikle suçlayan birisi sapkın olmuyorda burda bütün polislerin aynı kefeye konulmayacağını savunan birisi mi sapkın oluyor.Sadece gülüp geçiyorum.Cevaba bile değer bir söz değil.

[B]''her maça giden bizleriz 4 eylüle,çekilen sıkıntıları,saçma sapan uygulamaları,çifte standartları yaşayan bizleriz..''[/B]

Şimdi sana soruyorum.Elazığda okuyacaksın,Bursa da oturacaksın Sivaslı olacaksın.Final tatilleri vize tatillerini iple çekip Sivasa geleceksin,yetmedi elazığdan izmirli-kırşehirli-elazığlı kişileri bindirip arabaya sivasspor maçına gitireceksin.Yakın deplasmanların alayına gideceksin.Sonra birisi sana çıkıp bilip bilmeden diyecek ki her maça giden bizleriz.Bu cefayı bir tek biz biliyoruz.Güldürmeyin adamı.Yaşadıklarımı ben burda anlatsam sizlerin anlattıkları deve de kulak kalır.Ama ben hala diyorum herkes aynı kefede değerlendirilmez.yargı vardır ceza-i işlem orda uygulanır.

[B]''kul hakkıkıysa önce onlar stada beleş adam sokmayı bıraksınlar..benim hakkım ne olacak..15 bin kişinin hakkı ne olacak..hepsi para verip giriyor maça..onlar beleşten adam sokuyor..''[/B]

4 eylülde içeri 2-1 yapsınlar diye emniyet görevlilerine adeta yalvaran kişilere ben şahit oluyorum.Bugüne kadar hiç bir maça biletsiz girmedim girmem de.Aman abi içerde grup var,aman abi bağıracak adam lazım bilet yetmedi alan olmadı alamadık diye orda onların işlerini riske atacak şekilde yalvaranları da biliyorum.Burda onu yapanlar boy boy resimlerini koyup iş yapıyormuş gibi ahkam kesmesini de biliyorlar.
[B]
''benim bozuk paalarımı alıyor,içerdeki çaycıya 5 ytl veriyorsun,adam sana taş gibi 4.5 ytl veriyor''[/B]

Stada girerken bütün yanımdaki arkadaşlara şunu söylerim.yanınıza bozuk para almayın gereken ihtiyaçlarınızı dışarda giderin.Stadyumda sadece maçla ilgilenelim.Ama durum gerektirdiği gibi olmuyor bazen zaruri ihtiyaçlar zuhur ediyor ve almak gerekiyor.Bunun içinde bozuk paraları ben ayakkabımın içine koyarak sokuyorum.İçerde de atacak falan değilim.İhtiyacımı gideriyorum.

Ama kural bozuk para almayıp içerde vermek gerçekden çok saçma.Bunu bende doğru bulmuyorum.Bunun için yapılacak şey üst mercilerle iletişime geçmek.Su mu satıyorsun zor iş değil.Sahaya atacağını düşünüyorsan o anda ağzını aç ver.Kutunun tebbirini al.Bozuk para sistemine farklı bir yol ara.Bu konu da ben de sizinle hemfikirim.

ozer10 21.09.2008 14:33

bence hiç alakası bile yok onlar yanlış bişey yapmaktan dolayı korkuyorlar oda bazı taraflar için ters bi şey olarak anlaşılıyor emniyete haksızlık etmeyelim

Yiğiter 21.09.2008 14:36

[B]tartışmayı ekseninden çıkarıyorsun..kelimelere takılıyor tartışmanın özünden uzaklaşıyorsun..
benim bozuk parama el koyacaksın ,çaycının yüzlerce bozuk parayı elinde tutmasına izin vereceksin..işte burda duracaksın..orda sana stada bozuk para sokmama emri verildiyse çaycınınkini de alacaksın..içeri su alma talimatı verildiyse sucuya içerde rant yaptırmayacaksın..kimin foto makinasını alıyorsun kimininkini almıyorsun..makinanın markasına göre mi davranılıyor hayır..neye göre bilmiyorum..daha bursa maçında milletin suyunu içeri almadı ..çaycı da bir bardak suyu 75 ykr ye sattı rantını yaptı..ben bunlardan bahsediyorum.eğer su almak yasaksa yasaktır..çaycısı maycısı yok..mesele çifte standart uygulaması bazılarına haksız kazanc sağlanması..[/B]

yener_sahin 21.09.2008 14:42

Bir şey sormak istiyorum.Stada ne alınıp alınmayacağına karar veren polisler mi yoksa TFF mi?

Yiğiter 21.09.2008 14:49

[B]gerçekten ne demek istediğimi anlamıyorsun...

tabi ki tff yasak koyuyor..ama polisler bu yasağı keyfi uyguluyor..stadın içindeki sucuya rant sağlatıyor..sucudan alınan sular çok da iyi fırlatılır üstelik..maksat sucuya rant başka bir şey değil..bir bardak su 75 ykr..yuh!

maça biletsiz seyirci alma diyor tff..ve buna para cezası da veriyor..sivasspor kendininmiş gibi,stat babası malıymış gibi istedğini beleşe alıyor stada..burdan para kaybediyoruz,bir de tff biletsiz seyirci alındığı için para cezası veriyor..oh ne ala memleket..

eğer bir yasak varsa ki var..onu uygulayın..keyfi hareket etmeyin..mesele bu!![/B]

BOUN 21.09.2008 14:53

[QUOTE=yener_sahin;415335]Bir şey sormak istiyorum.Stada ne alınıp alınmayacağına karar veren polisler mi yoksa TFF mi?[/QUOTE]

Vallahi bunca yazıdan sonra merak ettim:

Baban polis?

Amcan polis?

Dayın polis?

Enişten polis?

Tutmadı mı? Sen polis okulundasın? Kardeşin polis okulunda?

Yine mi tutmadı? O halde sizin dükkanın en büyük müşteri grubu polisler? Hadi hadi bildim di mi? Var bi gelir kaynağı polisten belli!:)

Şaka bir yana bunca yazılanı çizileni, gerçeği görmek ve anlamak istemeden yazmışsın da yazmışsın ya, valla helal olsun!

yener_sahin 21.09.2008 14:59

[QUOTE=Yiğiter;415343][B]gerçekten ne demek istediğimi anlamıyorsun...

tabi ki tff yasak koyuyor..ama polisler bu yasağı keyfi uyguluyor..stadın içindeki sucuya rant sağlatıyor..sucudan alınan sular çok da iyi fırlatılır üstelik..maksat sucuya rant başka bir şey değil..bir bardak su 75 ykr..yuh!

maça biletsiz seyirci alma diyor tff..ve buna para cezası da veriyor..sivasspor kendininmiş gibi,stat babası malıymış gibi istedğini beleşe alıyor stada..burdan para kaybediyoruz,bir de tff biletsiz seyirci alındığı için para cezası veriyor..oh ne ala memleket..

eğer bir yasak varsa ki var..onu uygulayın..keyfi hareket etmeyin..mesele bu!![/B][/QUOTE]

hayır burda normal bir soru sordum size.O kadar anlattınız ki ben bile bildiğimden şüphe duydum acaba kuralları polisler mi koyuor diye ve size de sordum.ama sizin üslübunun hala beni suçlayan bir tavırla devam etti.lütfen karşınızdakine biraz daha saygılı olun.

yener_sahin 21.09.2008 15:01

[QUOTE=BOUN;415348]Vallahi bunca yazıdan sonra merak ettim:

Baban polis?

Amcan polis?

Dayın polis?

Enişten polis?

Tutmadı mı? Sen polis okulundasın? Kardeşin polis okulunda?

Yine mi tutmadı? O halde sizin dükkanın en büyük müşteri grubu polisler? Hadi hadi bildim di mi? Var bi gelir kaynağı polisten belli!:)

Şaka bir yana bunca yazılanı çizileni, gerçeği görmek ve anlamak istemeden yazmışsın da yazmışsın ya, valla helal olsun![/QUOTE]

yazdıklarımı okumaya erinen birisini Muhatab dahi almıyorum ...Gereken izahatı hiç bir tanıdığımın dahi olmadığı belirttim...

Yiğiter 21.09.2008 15:04

[B]ya tamam hadi ben haksızım,ben yanlış tespitlerde bulunuyorum..bunca insan da mı yanlış tespitte bulunuyor..bursa maçında polisle kavga edenler ne olacak..her maçta polisle kavga edenler ne olacak.onların hepsi mi yanlış..[/B]

yener_sahin 21.09.2008 15:06

[QUOTE=Yiğiter;415365][B]ya tamam hadi ben haksızım,ben yanlış tespitlerde bulunuyorum..bunca insan da mı yanlış tespitte bulunuyor..bursa maçında polisle kavga edenler ne olacak..her maçta polisle kavga edenler ne olacak.onların hepsi mi yanlış..[/B][/QUOTE]

sizinle aynı frekansdan konuşmuyoruz bunu anladım.Benim bunca söz söyleyip yazdığım izahati tutup başa getiriyorsanız artık sukut ikrardandır diyorum.artık şahsım tarafınızdan gönderdiğiniz mesajlara cevap verilmeyecek muhatab alınmayacaksınız.Ben fikirlerimi ve beyanatımı yazdım.saygılarımı sunuyorum yener şahin...

Yiğiter 21.09.2008 15:09

[QUOTE=holigan yiğido;411671]Maçın başlamasına 20 dakika var.yani iftar vakti yanımda oturan bi vatandaşla onun çaprazında oturan başkomiserin sonu hazin biten diyaloğu;
VATANDAŞ:beyfendi neden benim elimdeki su şişesi kapıda elimden alınırken siz elinizde su ile içeri giriyorsunuz.ben şimdi orucumu nasıl açacam.
BAŞKOMSER:banane nasıl açarsan aç
VATANDAŞ:ne demek banane bu yapılan sizin içinize siniyormu.
BAŞKOMSER:lafı uzatma yemeğimizi yiyelim
ama vatandaş dişli illa suyunu istiyor.derken mesele dahada uzamaya başladı.ne kadar müdahale edip araya girmek istesekte iş uzadı gitti ve sonunda bizim başkomser yanındaki iki polise emir vererek vatandaşın dışarı atılamasını ister.tabii bizde taraftar olarak buna müsade etmek istemedik ve olanlar malum vatandaşı yaka paça dışarı attılar.attıkları yetmedi maraton kapısında bide adamcağız polislerden dayak yedi(eminim içinizden gören vardır bunu)sonra karakola daha sonra ne oldu bilmiyorum.malum kapıda su ve benzeri şişe yada pet bardaklar içeriye alınmıyor.lakin dağıtılan kumanya içerisinde zaten paket meyve suları var.oda bir yana isteyen büfeden içeceğini tedarik edebiliyor.neden kapıdan alınmıyorda içeride üç katı fiatla kazıklanmak zorunda kalıyoruz ve eklemek istediğim bir şey daha daha önceki maçlarda istasyon caddesine park edilen araçlara müsade ediliyordu ama ne olduysa bu maçta bizim emmniyet coştu ve caddede ne kadar araç varsa anons bile etmeden onlarca araca ceza yazdılar.şimdi sorarım size sevgili yiğidolar hemen her maçta neden bu ve buna benzer polis vakalarıyla karşılaşıyoruz.suç bir taraftar olarak sivasımızın maçını izlemeye gitmekmi.yada sağduyu eksikliği yaşayan emniyet mensuplarındamı..?[/QUOTE]

[QUOTE=etzel1967;414306][B]Güvenlik önlemleri gerekli ama bizim polis bazen güvenlik önlemlerini [COLOR="red"]vatandaşa eziyet etmek[/COLOR] olarak algılıyor...

Çok üzücü bir dialog ve vatandaşa reva görülen keyfi bir uygulama...

Bu gibi haksız hukuksuz eylemlere muhatap olan vatandaş [COLOR="red"]ilgili memuru derhal savcılığa şikayet etsin...[/COLOR]

Kimsenin [COLOR="red"]devletin verdiği yetkiyi keyfi olarak kullanma[/COLOR]ya hakkı yok...[/B][/QUOTE]

[QUOTE=kerami58;414307]GÜVENLİKLER HERKESE EŞİT DAWRANSALAR İÇİM YANMAZ ADAMINA GÖRE MUAMELE OLUYOR ÇOĞU ZAMAN...[/QUOTE]

[QUOTE=karyola;414624]ARKADAŞIM GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNDİN.ÇOK BASKI UYGULANIYOR.MİLLETİN AYAĞINI KESMEK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR.RAKİP TAKIM TARAFTARLARI ANA-AVRAT GİDİYOR SİVASSPOR TARAFTARI KARŞILIK VERİNCE HEMEN MÜDAHALE.POTANSİYEL SUÇLU GÖZÜYLE BAKIYORLAR.[/QUOTE]

[QUOTE=sensetik;414908]ben geçen sene derstten çıktım koşa koşa stada geldim maça almadılar 20 dk. geç kaldım diye ve utanmadan birde beni döveceklerdi nerdeyse...

o gün bidaha Sivasspor maçına gelmemek için yemin etmiştim ama işte Sivasspor aşkı...[/QUOTE]

[QUOTE=atamtürk;414946]adam arabasını prak edemiyor istasyon caddesinde ceza kesiliyor olur olmaza polisten laf yiyor dayak yiyor sonrada türübünler niye dolmuyor konuş konuş dur.[/QUOTE]

[QUOTE=kaya0758;414952][B][I]geçen senede maçlarda polislerin kabalığına, eminiyete yakışmayacak hareketlerine defalarca şahit oldum.
ve her defasında sivas polislerinden nefret ettim.[/I][/B][/QUOTE]

[QUOTE=sensetik;415023]peki ya içeride su çay vs... aldıktan sonra para üstünün bozuk olmasına ne dersin ??

saçmalık !!!!

o zaman stada girerken meden bozuk paralarımızı alıyorsunuz bunu açıklayın !!!!!

içeride satılan su atılmaya daha müsait değilmi??
falso bile verebilirsin yani :)

bu ülke böyle işte...çelişkiler ülkesi....
hiçbir şeyi adam akıllı yapamadığımız gibi futboluda elimize yüzümüze bulaştırıyoruz...[/QUOTE]

[QUOTE=FurkaN;415028][B]Her yerde bi rant var... Senin elindeki suyu alıyorlar içerideadamları kazanıyor, elindeki bozuk paraları alıyorlar adı yolsuzluklara karışan Kızılay kazanıyor... Yoksa yapılanların herhangi bir mantıkla ilgisi yoktur...

Sakarya750 nikli arkadaş büyük ihtimalle polis zira polis olmasa kimse bu kadar savunmaz polisleri....[/B][/QUOTE]

[QUOTE=FurkaN;415041][B]Kendilerini halkın üstünde görüyorlar biraz ne oldum delisi gibi bir durum var... Asla derdini anlatamazsın anlamak istemezler...[/B][/QUOTE]

[QUOTE=Rallim58;415052][B]Hocam açıkladın işte tek kelimeyle;

ÇELİŞKİLER ÜLKESİ

Hep kafama takılıp durur, cevabını bilen varsa açıklasın;

1- Girişte bozuk paralar yasak denir ve benim garibanım simit almış 5 ytl nin üzeri 4.5 ytl Furkan hocam'ın dediği Kızılaya gider. İçeri girer aynı garibim yine simit alır 4.5 ytl cebinde kalır. Dışarıdan içeri girişi yasak olan paranın içerdeki serbestliğinin gerekçesi.?

2- Girişte yasak diye alınmayan pet su şişelerine yasak diyen zihniyet içerde fahiş fiyatla vede fiziksel olarak pet şişeden daha tehlike arzeden adeta jilet gibi uç kısmı olan bardak petlerin satışı serbest..

AYRICA YASAKLAR, SADECE TARAFTARA YANİ YİĞİDOYA, TARAFTAR DIŞI OLAN HERKESE HERŞEY MÜBAH...

Yakında girişte sigara paketleride toplatılırsa kimse şaşmasın.

Dedinizya Hocam işte

ÇELİŞKİLER ÜLKESİNDEYİZ [/B][/QUOTE]

[B][COLOR="Red"]cevap verecen mi hala :)[/COLOR][/B]..................

SAKARYA750 21.09.2008 15:32

[QUOTE=FurkaN;415028][B]Her yerde bi rant var... Senin elindeki suyu alıyorlar içerideadamları kazanıyor, elindeki bozuk paraları alıyorlar adı yolsuzluklara karışan Kızılay kazanıyor... Yoksa yapılanların herhangi bir mantıkla ilgisi yoktur...

Sakarya750 nikli arkadaş büyük ihtimalle polis zira polis olmasa kimse bu kadar savunmaz polisleri....[/B][/QUOTE] polis elindeki bozuk parayı niye alıyor futbolcuya hakeme atma diye. su şişesi de aynı şekilde. içerde suyu polislermi satıyor. polis işini yapıyor akıllı durun sizde... ayrıca ben polis değilim...

yener_sahin 21.09.2008 15:33

[QUOTE=SAKARYA750;415398]polis elindeki bozuk parayı niye alıyor futbolcuya hakeme atma diye. su şişesi de aynı şekilde. içerde suyu polislermi satıyor. polis işini yapıyor akıllı durun sizde... ayrıca ben polis değilim...[/QUOTE]

inandıramazsın çünkü kendilerini doğru göstermek adına onlara kılıf lazım.manareyi çalan hesabı...

SAKARYA750 21.09.2008 15:40

[QUOTE=settar58;415106]Tüm hemşehrilerme selamlar.
^^Biliyorsan söyle alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar^^ demiş atalarımız ama nerde bizm insanımızda bu anlayış biz herşeyi biliriz bilmesekte yorum yaparız.
Öncelikle
1. Kanunları devlet koyar insanlar uysun diye uymayan polislerde vardır ama unutmayalım ki onlar da insandır.(bu konuda espiri yapan da geri zekalıdır)
2. Maçlar polisin [B]asli[/B] ^görevi değildir ancak stad dışında çıkabilecek muhtemel olaylara karşı tedbir alır ama nerde taraftar maça saatinde gelir polis sabahtan görev alır yok misafir takımı al,yok evsahibi takımı al hakemi al taraftarı getir ..........maç biter taraftar evine gider polis getirdiği adamları geri götürür ondan sonra evine döner pek polis oruç tutmuyormu holigan kardeşim onun da sabrı yok mu yoksa o robotmu aslında ben senin zekandan şüphe ediyorum bi insan kendine nasıl holigan ismini takar bunu ancak cehaletine veriyorum zaten yazdıklarında tamamen önyargı dolu zaten cahil olmasan çift taraflı düşünerek yorum yapbilirdin.
4.O staddaki herkes bir amaç için orada bulunuyor taraftar takımını desteklemek için futbolcu hakem yönetici malzemeci sağlıkçı..........para kazanmak için polis ne için bulunuyor peki kanuni görevi olmadığı halde peki bunu hiç düşündünmü hemde bütün izinler iptal edilerek.
5.Amatör maçlarda bir hakem tek maça çıkar 25 ytl alır gider sağlıkçı iki maça çıkar 30 ytl alır gider saha komiseri aynı peki polis sabah 8 de sahaya girer akşam 6 da 5-6 tane maça çıkar gider ASLİ GÖREVİ OLMADIĞI HALDE
6. Araçları nerelere park edilip edilemeyeceğine belediyeyle birlikte karar alınır bunun sorumlusu neden araçlar için otopark yapmayan belediye değilde pois hiç bu yönden düşündünüz mü
Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir ben aslında senin gibi cahile cevap verecek biri değilim ama sitedeki hemşehrilerimi az da olsa bilgilendirmek için yazdım.
Şimdi hemen gelecek cevap ları biliyorum sen polismisin polis akrabasımısın dostumusun yarası olan gocunur gibi salakça cevaplar(0-6 yaş grubu)
Lütfen birşeylere cevap verirken objektif olalım empati kuralım at gözlüğüye bakmayalım.
her kurumda çürük elma vardır bu yüzden tamamını aynı kefeye koymayalım.
Bence bunu konuşana kadar neden sakarya, kocaeli eskişehir ,,bursa ,beşiktaş taraftarı gibi takımımızı destekliyemiyoruz sadece maçı izliyoruz organize bir şekilde tezahürat yapamıyoruz bunları konuşabiliriz.[/QUOTE]

valla helal olsun çok doğru yazmışsın

1967_DERNEK_MUSTAFA 21.09.2008 15:46

[COLOR="Blue"][B]polis bizimdir bizim kalacak:)[/B][/COLOR]

SAKARYA750 21.09.2008 15:51

[QUOTE=furkancfc;415124]2-3 polisi dövecen daha yapabiliyorlar mı? Görelim. örn:çarşı gibi.[/QUOTE]
Al işte benim dediğim rezillik bu işte bu kafada 4 eylül stadında 100 kişi olsa Sivasspor taraftarı Türkiyenin en rezil taraftar grubu olur neden bu kafadaki 100 kişi yüzünden. birgün elbet yardıma polise ihtiyacın olacak senin olmasa ailenden birinin olacak. o zaman 155 i arar yada polis diye bağırırsan senden aş. kimse yok benim gözümde...

YuNuSPaSa58 21.09.2008 16:44

[QUOTE=gokhan5801;414294]HAKLISIN KARDEŞ STADTA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI ÖYLE DEĞİL Mİ İÇENLERE DÜDÜK ÇALARAK SÖNDÜRMELERİNİ İSTİYOR EMNİYET MENSUPLARI FAKAT KENDİLERİ PEK GÜZEL İÇİYORLAR.O ZAMAN KENDİLERİ KANUNU HÇE SAYIYORLAR.SENDE İÇMEYECEKSİN O ZAMAN BİR TABİR VARDIR İMAM VE CEMAAT MİSALİ.[/QUOTE]

Dediğimi yap ama yaptığımı yapma :D:D

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:19.