SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Başımız sağolsun.. (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33542)

SivasSpor.Com 14.01.2012 01:00

Başımız sağolsun..

[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://e1201.hizliresim.com/t/g/1sy74.jpg[/img][/url]

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı [B]Rauf Denktaş[/B], hayatını kaybetti.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Büyük bir lideri kaybetmiş bulunuyoruz.. Sayın Denktaş’a Allah’tan rahmet, yavru vatanımız Kıbrıs halkı ve ulusumuza başsağlığı dileriz.

Sivasspor.com

kiNgSiZe58 14.01.2012 01:05

Cevap: Başımız sağolsun..

Başımız sağolsun..

GuVeN 14.01.2012 01:05

Bugün üzücü haberler aldık malesef . Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun..

adres58 14.01.2012 01:07

Türk ulusu yetiştirdiği bir büyük dava adamını kaybetti... Başımız sağolsun....

Salim58 14.01.2012 08:02

[B][I]Merhum Cumhurbaşkanı Denktaş'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu şaad,Mekanı cennet olsun.[/I][/B]

şarkışla 58 14.01.2012 08:12

Kendisini davasına adamış bir devlet adamını kaybettik.Bütün Türkiye nin başı sağolsun

izmirliyigido 14.01.2012 09:17

KKTC'nin Atatürk'ü kadar değerli büyük devlet adamı DENKTAŞ'a Allah'tan rahmet Türk ve Kıbrıs halkına başsağlığı diliyorum. Dünya siyaseti, büyük bir siyasetçiyi, dürüst bir politikacıyı ve kendini ülkesine adayan adaletli bir devlet adamını kaybetti..

.

Besyo_cu 14.01.2012 09:37

[B]Rabbimin rahmeti , mağfireti üzerine olsun. 1571, 1974 kıbrıs şehitleri , ve güllerin efendisi kendisine hoşgeldin rauf, hoşgeldin mücahit , hoşgeldin diyerek seslenmiştir. Mekanın Cennet ruhun Şaat olsun. İnna lillahi ve innea ileyhi raciun..[/B]

Kibrisli 14.01.2012 09:41

‎21 Nisan 2004- Ulusal Egemenlik Konferansı. Cumhurbaşkanı Denktaş Salonda. Annan Planının oylanmasına 3 gün var. Açılış Konuşmasını ben yapmıştım. Şöyleydi dün gibi hatırlıyorum. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yapıyoruz bu konferansı. 23 Nisan'a hep çocuk bayramı gözü ile bakılır. Ulusal Egemenlik yönü hep unutulur. Ama KKTC'nin Ulusal Egemenliğinin oylanacağı şu günlerde bu yönden bakmak en doğrusu olur. Egemenliğin bazı simgeleri vardır. Bayraktır, Topraktır, Sınırdır bir de Devlet Başkanıdır. Biz de Ulusal Egemenliğimizin Sembolü Rauf DENKTAŞ'ı bize Ulusal Egemenliği anlatması için davet ettik.
Bir Fotoğraf vardır geçmişten kalan, İstanbul Hukuk Fakültesinde Atatürk'ün gençlerle çekinmiş olduğu bir fotoğraf. Oradaki gençler çocuklarına torunlarına onlarca sene "Ben Atatürk'ü gördüm" diye büyük bir onurla gururla anlatmışlardır o günü... Ne mutlu bana ki benim gibi düşünen yüzlerce arkadaşım var burada biz de çocuklarımıza torunlarımıza "Ben Rauf DENKTAŞ"ı gördüm diye büyük bir gurur ile anlatacağız." sözüm bitmişti, döndüm Sayın Cumhurbaşkanım dedim bakmıyordu yüzüme, döndü yanakları ıslanmıştı. Ben de sadece Hoşgeldiniz diyebildim. Yaşadığım en önemli anlardan birisidir. Kendisi de konuşmasını tamamlayamadan inmişti kürsüden. Çünkü Annan Planına 3 gün vardı "Evladım yaşayacak mı ölecek mi diye bekliyorum" diyememişti bile.

Konferans yarım kalmıştı ama salon ayaktaydı, yarısı ağlıyor yarısı slogan atıyordu "Kıbrıs Türktür Türk Kalacak" Sonra yanına çağırdı beni "Başkan" dedi "Gel yanıma" yanında özel kalemi vardı, not al yarın evlat yanıma gelecek bir saat ver. Ertesi gün gittim köşke. Garip bir yerdi, bütün kapılar açık, herkes iç içe. Salonda bekledim, beklerken birşey dikkatimi çekti. Kahya geldi, portakal suyu istedim ama şive yakındı bize. Sordum Kahyası Sivaslı çıktı. Yanında durduğum odanında kapısı açıktı ve içeriden Denktaş'ın sesi geliyordu. İçeri aldılar.. Oturduk. Evlat dedi 2 gün kaldı plana ne olacağı belli ama sonrasında da yanımda ol. Bu onurdu ve ondan sonra 2 yıl daha yanındaydım ve o iki yılda da kapılar hiç kapanmadı, tüm müzakerelerde, büyük elçilerde, komutanlarda hiç kapanmadı ve ne konuşulsa şeffaftı, saklısı gizlisi yoktu. Seçime girmedi, bitti görevi, çekilmedi kenara. Devam etti davasına ki son cümlesi [B]“HRISTOFYAS” KKTC bağımsız bir Cumhuriyettir![/B]"di. Bütçesini kıstılar, portakal suyu yoktu ama kahyası yarı maaşa gelmişti yanına, bırakmadı yanlız onu tıpkı diğer yiğido gibi. Ve evet portakal suyu yoktu ama sıcak çay ile hoş sohbet vardı.

[B]"HRISTOFYAS!!!!! KKTC BAĞIMSIZ BİR CUMHURİYETTİR!!![/B]

okulsuz 14.01.2012 11:03

Allah rahmet eylesin.
Bu zamanda bir dava gütmek ve bu davayı son nefesine kadar, bunca olumsuzluğa rağmen sürdürmek gerçekten çok ciddi bir inancı gerektiriyor.
Mekanı cennet olsun inşallah.

kurtay58 14.01.2012 13:08

ALLAH'tan rahmet diliyorum, Büyük TÜRK MİLLETİ'nin başı sağolsun, yeri doldurulamayacak TÜRK liderlerinden birisiydi.

pover58 14.01.2012 13:18

kıbrıs türkünün yetiştirdigi vede yetiştirecegi en büyük dava adamı mücahit vefakar ve özgürlük abidesi vatan aşıgı çalışkan ancak kendi milleti tarafından son derece vefasızlıkla saygısızca eleştirilere ugramış hakkı yenmiş gerekli saygıyı görmemiş onlar için canını defalarca ortaya koymasına ragmen çabucak unutulmuş kazandıgı zaferlerin ve özgürlügün karşılıgını alamamış bir devlet adamını kayıp etmenin üzüntüsü içerisindeyiz.rahmetli yazıcıoglu kendisini çok sever ve sayarıdı.merhum denktaş sivası ziyaret eden tek cumhur başkanıydı.(TC) Cumhurbaşkanları haricindeki.VATAN BİR EVLADINI DAHA KAYBETTİ BAŞIMIZ SAGOLSUN.

Kokomo 14.01.2012 13:19

ABD'nin ve içerideki yaltakçılarının BOP (Büyük Ortadoğu Planına) ters düşen büyük bir devlet adamıydı.

Allah rahmet eylesin !

Ne Türkiye Cumhuriyeti ne de KKTC kimseye VERİLMEYECEKTİR !

gazi5858 14.01.2012 15:05

[B]Türk ulusunun başı soğolsun..Mekanın cennet olsun Rauf Denktaş..[/B]

gazi5858 14.01.2012 15:21

[B]Türk ulusunun başı sağolsun..Mekanın cennet olsun Rauf Denktaş..[/B]

sewaz58 14.01.2012 15:36

Nasıl acı bir gündür ki 13 Ocak Türklüğü iliklerine kadar hisseden iki güzel insanı alıp götürdü bizden.Ortak paydaları bu vatan olan yeri doldurulamayacak bu zatların vefatları da ortak oldu.Allah rahmet eylesin,mekanın cennet olsun bu millet bir gün seni unutsa da sen kendine özgü SİYASİ kimliğinle üzerine düşeni fazlasıyla yapıp aramızdan ayrıldın.İnşallah senin gibi büyük kişiliklerden feyz alanlarda bizler oluruz.Ulusumuzun başı sağolsun...

infial§ 14.01.2012 16:46

rauf denktaş uçmağa vardı, kıbrıs davasına omrunu vermıs buyuk bı devlet adamı,allah rahmet eylesin

bozatli58 14.01.2012 17:51

allahtan rahmet rahmet diler türkmiletine baş saglıgı dılerim

ünisivas 14.01.2012 19:32

tüm TÜRK MİLLETİNİN bası sağolsun ALLAH mekanını CENNET eylesin...

kamışlı58 14.01.2012 19:34

bütün türk milletinin başı sagolsun mekanı cennet olsun
yeri kolay kolay duldurulamayacak bir dava adamını kaybetmenin üzüntüsünü
yaşıyoruz

bulentt07 14.01.2012 20:36

Gencliginde halkını örgütleyen KKTC nin temellerini atan ve kuran kişi Mücahit liderimiz Büyük insan Mekanın cennet olsun.Seni cok özleyecegiz ..

üçyıldız58 14.01.2012 20:45

girdiğim her savaşı kazanmayabilirim ama düşmanlarım beni asla unutamaz
büyük dava adamı mekanın cennet olsun

HALIL 14.01.2012 21:13

butun turk millettinin basi sagolsun çok onemli bir politikacimizi kaybettik

Yigido DogaN 14.01.2012 23:47

ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN :(

basayev58 15.01.2012 03:57

Kimisi san icin sohret icin yasar,
Adim buyusun,sanim yurusun der...
Er meydanlarinda cefa cekmek yerine...
Sirca saraylarda keyf surmek ister,
Cafcafli sofralarda baskoseye goz diker
Saksaklanmak,alkislanmak derdine duser...
Zor ise uzak durur,kolayin asinasi olur...
Kucuk dunyalarinda yasar kimisi,
Kimisi hayal kuramaz,
Mucadele edemez,
Elini tasin altina koyamaz,
Kimisi bir cift guzel goze,
Kimisi cift belikli saca,
Ince bele vurgun yasar,
Mecnun gelir,Kerem gider...
Cok azi ise oyle yasar ki...
Mecnunlugu memleket meselesinedir...
Adinin onune davasini koyar.
Canindan gecer...
Son nefesinde Vatanimda Vatanim der...
Abide sahsiyetler kitabinda altin harflerle adlari yazilir...
Ebu Feyz Elcibey'i...Cahar Dudayev'i...Osman Batur'u unutmayan gonuller Denktas'i nasil unutur?
Serefini,sahsiyetini,memleketini pazarlarda satanlar,
Vatanina toprak parcasi diye bakanlar Denktas'i ne anlar?
Senin icinde ayni cumleyi kurma vakti geldi...
Kibris'in,Turk Dunyasinin efsanevi lideri...
Olurse Ten Olur...

sivas_5201 15.01.2012 05:35

Omrunu turk davasina adamis ender insanlardan biriydi, mekani cennet olsun...

navruz58 15.01.2012 11:56

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun

infial§ 15.01.2012 16:05

rahmetlı denktas salı gunu lefkosa da defnedılecek

abircan 17.01.2012 12:56

Kıbrıs Türkünü eokacı ve enosis ci cetelere karşı vareden , adayı Türkten arındırmak isteyen emperyal ingiliz kanemicilerine ve yunan cuntalarına karşı 60 yıldan fazla mücadele etmiş bir önderdir, TÜRK Mİlletinin başı sağolsun , ebediyete uğurlarken seni, gözün arkada kalmasın DENKTAŞım, nur içinde yat.

ArifŞahin 17.01.2012 15:29

yanlışları da vardı doğruları da , Allah ameline göre ecrini versin.rahmet eylesin.

35gürün58 17.01.2012 22:20

ARSLAN BULUT - Yeniçağ 17.01.2012

TARİHİN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFTA GÖZÜ KAPALI ÇIKANLAR!

“Kuzey’in oğlu” Volkan Konak, 2003 yılında İstanbul Çağlayan meydanında düzenlediğimiz Kıbrıs mitingine katılım az olunca kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapmış ve “Üzülmeyin, tarihin çektiği fotoğrafta, bu mitingi desteklemeyenlerin gözü kapalı çıkacak” demişti.
Gerçekten öyle oldu. Zaman, KKTC halkına da doğru yolu gösterdi.

Tayyip Erdoğan, 2003 yılı başında, “Kıbrıs’ta 30-40 yıldır sürdürülen siyasetin sürdürülmesinden yana değilim. Siyaset sorun üretme değil, çözüm üretme sanatıdır” diyordu.
Dönemin Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu da “Bize güvence verilmişti ama Denktaş hâlâ direniyor” diye yakınıyordu.
Erdoğan’ın “Kıbrıs’ta Belçika modeli” diye 2002 seçimlerinden önce Yunanistan Başbakanı Simitis ile anlaştığını To Vima gazetesi yazmıştı. Bu durum ortaya çıkınca, Erdoğan Türk kamuoyunu rahatlatmak için bir demeç vermiş, ancak Simitis’e telefon ederek, “Daha önceki konuşmamız geçerlidir, burada söylediklerim iç kamuoyuna yöneliktir” demişti... Bunu da To Vima gazetesi yazmış ve Tayyip Erdoğan yalanlamamıştı.
Aynı günlerde Yunanistan Başbakanı Simitis “Yunan halkına bir müjdem var. Kıbrıs’tan sonra Ege, FIR hattı ve kıta sahanlığı konularında da anlaşma tamam. Bunun için Türk hükümeti yetkililerinden söz aldık” diyordu.
Erdoğan, “Eğer Kuzey Kıbrıs’ta 30 bin kişi aynı anda miting yapıyorsa, Kuzey Kıbrıs bir yerlere doğru gidiyor demektir” diyordu! Mitingi düzenleyenler, daha sonra Türkiye’ye “hastir” pankartı açacak olan gruplardı. Bu mitingler AB fonlarından destekleniyor ve katılanların çoğunu mecbur tutulan ortaokul öğrencileri oluşturuyordu.
Tayyip Erdoğan, Denktaş’ın danışmanlarını değiştirmesini istiyordu. Denktaş’ın danışmanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Kıbrıs davasına büyük hizmet verenlerden biriydi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Türkiye’nin AB hedefine engel olanların KKTC yönetiminde bulunamayacaklarına dair bir açıklama yapmıştı.
Denktaş görevden ayrıldıktan sonra Türkiye’de konferanslar verince Tayyip Erdoğan, kendisine “Git kendi memleketinde konuş” tarzında hitap edebilmişti. Oysa Denktaş, Kıbrıs’taki mücadelesinde, Tayyip Erdoğan’ın sonradan başbakanı olacağı ülkenin stratejik çıkarlarını koruyan adamdı.

Rauf Denktaş, Türk Mukavemet Teşkilâtı’nın kurucularındandır. Kıbrıs Türkleri’nin haklarını savunmak üzere kurulan bu teşkilât, Kıbrıslı mücahitlerin seçiminde, eğitilmesinde ve görevlendirilmesinde, Rum çetelere karşı Türk halkının savunulmasında ve nihayet 1974 harekâtında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hem istihbarat temin edilmesi hem de omuz omuza savaşta tarihi görevler yapmıştır.
Fakat bir gün gelecek KKTC Başbakanı olan Ferdi Sabit Soyer, Rauf Denktaş ve Derviş Eroğlu hakkında Ergenekon soruşturması yapılması için KKTC Başsavcılığı’na başvuracaktır..
Kurucusu olduğu devletin başbakanı, kendisini savcılığa şikayet edecektir..
Biz o zaman, “Bugün Denktaş’ın yargılanmasına izin verirseniz, yarın Atatürk’ü de yargılayacaksınız demektir. Evet KKTC küçük bir devlettir ama biliyorsunuz, Osmanlı beyliği de beylikler arasında en küçüğüydü, sonradan cihan devleti halini aldı. Dolayısıyla Denktaş, KKTC’nin Atatürk’üdür. Onun kılına dokunmaya kimse teşebbüs etmesin! Siyasi hırsın da bir sınırı vardır.
Denktaş, bayrak adamdır. Ay yıldızlı Türk bayrağının altında topladığı mücahitleriyle Kıbrıs’ta destan yazmıştır” diyorduk.
Nitekim, Denktaş’a dokunmaya cesaret edemediler. Cesaret edemeyişlerinin sebebi, Türk halkının tepkisinden korkmalarıydı. Yoksa, Türk’ün millî bayramlarına bile dokunanlar, Denktaş’ı tutuklamaktan da çekinmezlerdi.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 19:52.