Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Taraftar

Taraftar SivasSpor Taraftarı hakkında yorumlar

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

BİRKAÇ ANEKDOT
Alt 16.03.2009, 17:01   #1
talha58
Usta Yiğido

talha58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

221 Mesajına 462 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 954 talha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart BİRKAÇ ANEKDOT

Uzun zamandır yazmıyordum bu nedenle tekrardan selamlar bütün arkadaşlara ve yeni katılanlara ..

Bilindiği gibi Bjk maçı kritik bir viraj ve şampiyonluğu belirlemede önemli olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Sivasspor'un görünümü ile ilgili birkaç noktaya değineceğim ;

1 - ) Bülent Hocamız bilindiği gibi cezalı ve önümüzde Bjk maçı var. Her zaman seyircinin çekirdekçiliğinden bahsediyoruz hayıflanıyoruz. Bülent Hocamız da seyirciye ayak uydurdu galiba, çekirdekçi oldu. Benim bir düşüncem var Bülent Hoca tribünlerde bizlerle beraber olsa hiç fena olmaz diye düşünüyorum. Mümkünse kendisini taraftarların arasına davet edelim ve beraber çekirdek yiyelim. Şaka bir yana çekirdekleri bi kenara bırakalım bu maçta takımımızı destekleyelim.

2 - ) Bir iki maçtır 58. dakikalarda biraz Trabzon'dan esinlenerek alıntı bir şov yapmaya çalışıyor taraftarlarımız. Fakat ben bu konuyla ilgili Erman Hocanın da dediği gibi bir hata yapıldığını düşünmekteyim. Taraftar sahadaki oyuna ayak uydurmalı. Takımı nerde hırslandıracağını nerde temponun düşürüleceğini iyi bilmeli. Örnek olarak bir iki üst üste atak yapar yapmaz hemen hareketlenip büyük bir uğultu ile rakibin daha fazla şaşırtılması gerekiyor. Bununla birlikte 58. dk şovu hem alıntı olduğundan hem farkımızı ortaya koymadığından hem de Trabzonlular gibi belki bütün stadın iştirak edeceği bir vaziyet alamayacağından farklı bir şekilde değerlendirilebilir. Mesela daha önceden ortaya atılan bütün stadın futbolcular gibi kenetlenip davullu zurnalı halay organizasyonu fikri üzerinde durulabilir.

3 - ) Çoğu taraftarlarımız özellikle orta yaş ve üzeri olan seyirciler tezahürat yapmaktan umumiyetle çekiniyorlar. Karizmalarının da sarsılacağını düşünerek tezahürata girmiyorlar Fakat sıra rakibe veya hakeme küfretmeye gelince bir anda sus pus oturan çoğu kişinin can havliyle bağırdığına çoğu kez şahit oldum. Öncelikle unutmamalıyız ki kalabalıklar şuursuz insan topluluklarıdır ve her gaza gelmek doğru değildir. O nedenle takımımızın prestij ve imaj kaybedeceği ortamlar hemen bertaraf edilmelidir. Bunu yapmanın yolu da dış etkenlerle uğraşmayı bırakarak kendi takımımızı desteklemekten geçmektedir.
Normalde tezahüratlara katılmayıp özellikle küfür edenler veya küfürlü tezahüratlarda bulunanlar bilmelidirki bu durum takımımız için bir avantaj değil bir dezavantajdır.

4 - ) Bilindiği gibi Çarşı grubu özellikle İnönü'de Bjk ile yaptığımız maçlarda olumsuz bir tavır takınmıştı. Bizim burada onlara karşılık vermek gibi bir çaba içerisinde olmak gibi bir yanlışa düşeceğimizi sanmıyorum. Tabiki onlara çiçek atalım veya güzel sözler söyleyelim demiyorum ama en azından olumsuz şeyler yapıp fırsat vermeyelim.

5 - ) Özellikle şampiyonlukta iddialı olmamız bazılarının canını fazlasıyla sıktığı için takımımızı değersiz veya tesadüfi gösterme , camiamızı küçük gösterme kampanyaları seziyorum. Buna biraz da biz fırsat veriyoruz. Başta maçlarda olan duruşumuzla , takıma olan bağlılığımızla ve desteğimizle Yiğido olmanın bir ayrıcalık olduğunu göstermeliyiz.

6 ) Bjk oyuncusu hemşehrimiz İbrahim Toraman bilindiği gibi 58 numara forma giyiyor ve iyi bir Sivaslı olduğuna şüphemiz yoktur. Kazandığını memleketinde değerlendiriyor olması bunun en iyi kanıtıdır. O nedenle kendisine sevgi gösterisinin yapılması iyi olur diye düşünüyorum.

7 - ) Alkışı hakeden diğer iki isim de bana göre Hakan Şükür ve Ümit Özat. Özellikle Sivas'ın şampiyon olmasını istiyorum diyen ve hep lehimizde konuşan Hakan Şükür ile futbola veda eden hemşehrimiz Ümit Özat için bir parantez açmamız güzel olacaktır.

8 - ) Birkaç cümle de yönetimden bahsetmek istiyorum. Özellikle yeni stad temeli atılacak Haziran ayında. Bu stadın emsallerinden çok farklı , taklit olmayan , benzer olmayan ve sadece Sivasspor'a has inşa edilmesi için adımlar atarlarsa Sivasspor taraftarları çok mutlu olacaktır.

9 - ) Ayrıca Maraton tribünün üstünde "Anadolu'nun Yıllar süren sessizliğinin çığlığıdır Sivasspor" ibaresinin yan tarafındaki boşlukta özellikle şehrimizle ilgili bir yazı veya görsele ayrılarak dikkat çekilebilir.

10 - ) Son olarak takımın bu başarılarının şehre de olumlu olarak yansıması gerektiğini düşünüyorum . Bunun için çeşitli projeler düşünülmeli ve şehre dönüşü olacak şekilde kazandırılmalıdır. Mesela Sıcak Çermik Sivasspor'a verilebilir. Özellikle başta civardaki Tokatspor, Yozgatspor v.b. gibi takımlarla işbirliği içinde oranın yazın serin havası ve suyu sayesinde ilerde Kızılcahamam tarzı bir spor turizm merkezi olabileceği görülebilir.

Sözlerimi sloganlaşacağını düşündüğüm bir cümleyle bitiriyorum ve takımımıza Bjk maçında , şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.

BU DÜZENDE PİYON DEĞİL , ŞAMPİYON OL YİĞİDOM

talha58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 17 Kullanıcı talha58'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: BİRKAÇ ANEKDOT
Alt 16.03.2009, 17:05   #2
58_babacan_58
Usta Yiğido

58_babacan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.073 Mesajına 2.126 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 976 58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR58_babacan_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: BİRKAÇ ANEKDOT

HER ŞEYE RAĞMEN TEK TAKIM-TEK SES -TEK TARAFTAR ŞAMPİYON SİVASSPOR
Alt 16.03.2009, 17:11   #3
GokhanTurna
Usta Yiğido

GokhanTurna - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.808 Mesajına 3.804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1093 GokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer Anblick

Yazını büyük bi zevkle okudum abi iyi niyetle yazmısın tebrik ederim. İbrahim Toraman , Ümit Özat ve Hakan Şükürü açacagımız pankartlarla destekliyelim. Özellikle maçta İbrahime ilgi gösterelim tribüne çagıralım sonuçta sivaslı memleketini seven bi kardeşimiz
GokhanTurna isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.03.2009, 19:27   #4
talha58
Usta Yiğido

talha58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

221 Mesajına 462 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 954 talha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
GokhanTurna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yazını büyük bi zevkle okudum abi iyi niyetle yazmısın tebrik ederim. İbrahim Toraman , Ümit Özat ve Hakan Şükürü açacagımız pankartlarla destekliyelim. Özellikle maçta İbrahime ilgi gösterelim tribüne çagıralım sonuçta sivaslı memleketini seven bi kardeşimiz
Teşekkür ederim. Tabi sadece olarak düşünmemek lazım. Önemli olan dikkate almak.
talha58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.03.2009, 19:33   #5
kangallı58
Yiğido

kangallı58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

116 Mesajına 158 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 kangallı58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Çok güzel izah etmişsin kardesim gercekten iyi fikirler bunlar özellikle

7 - ) Alkışı hakeden diğer iki isim de bana göre Hakan Şükür ve Ümit Özat. Özellikle Sivas'ın şampiyon olmasını istiyorum diyen ve hep lehimizde konuşan Hakan Şükür ile futbola veda eden hemşehrimiz Ümit Özat için bir parantez açmamız güzel olacaktır.

mantıklı geldi..
kangallı58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.03.2009, 19:47   #6
myway
Usta Yiğido

978 Mesajına 2.692 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1096 myway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblick

Herkesin ortak hislerine cok guzel tercuman olmussun hocam emegine saglik...

Iznin olursa bu guzel yazini baska platformlarda da paylasmak isterim...
myway isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Bu Konuda myway'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 16.03.2009, 20:44   #7
etzel1967
Usta Yiğido

483 Mesajına 869 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 833 etzel1967 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

görüşlerine aynen katılıyorum................
etzel1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.03.2009, 21:02   #8
SANCAKTAR
Acemi Yiğido

SANCAKTAR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

22 Mesajına 55 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 632 SANCAKTAR FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

HOCAM SÖYLEDİKLERİNE KATILMAMAM MÜMKÜN DEĞİL,
EVET BU MAÇDADA MUHAKKAK SEYİRCİ VE KULÜP BAZI FARKLILIKLAR YARATMALI...
SANCAKTAR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.03.2009, 21:09   #9
Yiğiter
Usta Yiğido

Yiğiter - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.256 Mesajına 2.834 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1189 Yiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDI

Hocam güzel bir değerlendirme olmuş..
Özellikle kendimize özgü kutlamalar yapsak ne iyi olacak..
Ama pozisyon gereği heyecanlanıp ayağa kalkmamıza bile kızan insanlar oldukça..:(
Alt 16.03.2009, 21:31   #10
konartr58
Tecrübeli Yiğido

229 Mesajına 362 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 konartr58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ibrahim toraman hiçte sivaslılığını ortaya koymuyor.istanbuldaki maçta nerede ise sivaslı futbolcuları dövecek görüntüler sergilemesi hoş mu?dönüp dolaşacağı yer sivas.ona sivasa yatsın diyen yok.ama yırtınıp show yapmasına da gerek yok
konartr58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
anekdot, bİrkaÇ

Seçenekler Arama
Stil