Başkan Mecnun Odyakmaz, Balili'ye ırkçı saldırıların sürmesi halinde UEFA'ya gidebileceklerini söyledi.Teknik Direktör Bülent Uygun ise , “Gereksiz olaylar yaşandı. Maçla ilgili federasyon kararını bekliyoruz” dedi.
Yine dostluk mesajı!
Olaylı Trabzonspor maçı sonrasında Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, özellikle Balili’ye karşı ırkçı saldırılar yapıldığını belirtip, “Balili, Arap kökenli oyunculardan bu türk ırkçı saldırılara maruz kalabiliyor. Bu şekilde devam ederse, gerek federasyon nezdinde, gerekse UEFA nezdinden şikayette bulunabiliriz” dedi.
Trabzonsporlu Ayman’ın Balili’ye sert girmesinin ardından futbolcular arasında çıkan tartışmanın normal karşılanabileceğini kaydeden Odyakmaz, “Ancak taraftarların sahaya girip, futbolcularımıza saldırması hiç hoş değildi. Dost kulübümüz Trabzonspor’la oynadığımız maçta, böyle bir olayın yaşanması bizi derinden üzdü. Fakat, çıkan olaylar kesinlikle aradaki dostluk köprülerini bozmayacaktır. Ayrıca Arap-İsrail savaşının yeri Türkiye Ligi olmamalı. Bazı isimlerin, burada sadece futbol oynandığını öğrenmesi şart” ifadesini kullandı.
‘Bıçaklı taraftar vardı’
Trabzon maçında yaşanan olayları anlatan teknik direktör Bülent Uygun ise, “Taraftarlar sahaya girdi ve oyuncularımıza saldırdı. Biz de bunun üzerine durumu kontrol altında tutmak için, takımı soyunma odasına götürdük. Zaten hakem de karşılaşmayı tatil ettiğini açıkladı. Hakem, çıkış tünelinde bıçaklı bir adam gördüğü için maçı tatil etmiş. Tabii ki burada yaşananlar, onların da psikolojisini bozdu. Daha kötüsü, Trabzonspor Dergisi adına çalışan bir gazetecinin kamerasıyla masörümüze saldırması beni çok sinirlendirdi” dedi. Balili’ye düşmanca davranıldığını da ifade eden Uygun, “Olayların başladığı pozisyondan 2-3 dakika önce de Ayman, oyuncumuza dirsek attı. Zaten Balili’ye hep aynı şeyler yapılıyor. Bunlar çok yanlış” dedi. Tecrübeli hoca, “Maçla ilgili federasyondan ne gibi bir karar çıkmasını bekliyorsunuz?” sorusuna ise, “Dünyada bu tip olaylarla ilgili verilen kararlar ortada. Biz de o yönde bir karar bekliyoruz” yorumunu yaptı.
Balili: Bazen sorun oluyor
Ayman’ın sert müdahalesi sonrasında yerde kalan ve olayların başlangıcında acılar içinde kıvranan İsrailli futbolcu Balili ise, “Öncelikle ben futbolcuyum ve futbol oynamak için Türkiye’deyim. Bu ülkeyi gerçekten çok seviyorum. Zaman zaman bana karşı küfürler ediliyor. Ayman’ın yaptığı hareketi herkes gördü. Bu sadece futbol... Zaman zaman arap kökenli oyuncularla sorunlar yaşıyorum. Ama benim için herhangi bir problem yok. 4 yıldır bu ülkeyedim, burada çok iyi arkadaşlarım var. Ben işimi yapmaya devam edeceğim” açıklamasını yaptı.