Abdullah Yiğit / HÜRDOĞAN
İlahi “ Haber 7.com”. Bir haber yaptın Sivaslıların yüreğini ağızına getirdin!1 Nisan nedeniyle yapılan şaka habere Sivaslıların bir çoğunun inanmasıda çok ilginçti.
Dün sabahın erken saatlerinde telefonum çalmaya başladı ve neredeyse akşama kadar hiç susmadı. Arayan arayana.. Sabah ilk arayan ve eski sendikacı olan bir ağabeyim,Kanal 7’de sabah haberlerini izlerken “Sivasspor Kasımpaşa maçında cezalı Cvetkov’u oynattı, onun için hükmen yenik sayılacak” gibi bir haberin yer aldığını belirtip bir hayli ağır sözler söyledi.
Önce bunun bir Federasyonunun ve diğer üç büyüklerin oyunu olduğunu söyleyen bu değerli ağabeyim tam kendini kaybediyorduki! araya girdim ve “Bugün 1 Nisan onun için şaka yapmışlar rahat ol” diyerek sakinleştirdim (Tabi daha sonrada “ Böyle şakanının....”) diyerekte başka bir tepki gösterdi. Gün boyu benzer sorularla karşılaşıp benzer cevaplar verdim.
Dünün şaka günü olduğunu bir anda unutan hemşehrilerimizin bu kadar alıngan ve hassas olmasının bence en büyük nedeni, genellikle söylenen ‘ Üç büyükler varken bizi şampiyon yapmazlar” laflarıdır. Onun için bu konuda en küçük bir olay bile olduğu zaman insanların aklına hemen bunlar geliyor.
Tekrar yapılan şakaya dönecek olursak, ben bir Sivaslı olarak “Haber 7.com’a “ teşekkür ediyorum. Bazı hemşehrilerimizin yüreğini ağızına getirdiler ama,saat sabah 09.30 sularında o haberi okuyanların sayısının 60 bini geçtiğini görünce “reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye düşündüm,bilmiyorum haksızmıyım.
Bu şaka haber sayesinde dün Türkiye’de Sivasspor bir kez daha konuşuldu. Bu arada sözkonusu habere yapılan yorumlardada Sivasspor’un dostunu düşmanınıda anlamış olduk.
Sivasspor her zamankinden daha fazla dim dik ve inançlı. Allah’dan bir aksilik olmazsa pazar günü Beşiktaş’ıda yenip bu defada gerçekten adımızdan söz ettireceğiz. Hazır bu maçtan söz açılmışken merak ettiğim bir konuyuda sizinle paylaşlak istiyorum.
Kasımpaşa maçı sonrasında bile (Yani deplasmanda 4 atmamıza ve liderin sadece 2 puan gerisinde olmamıza rağmen) bazı televizyon kanallarında takımların şampiyonluk şansları konuşulurken hala Sivasspor’dan söz etmeyenlerin Beşiktaş maçından sonra ne söyleyeceklerini çok merak ediyorum! Beşiktaş’ın oynadığı futbol ortadayken ve Sivasspor’dan 3 puan gerideyken, nasıl oluyorda Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı konuşuluyor.