Sivasspor Başkanı Mecun Otyakmaz Galatasaray'ı yeneceklerini kaydetti. Otyakmaz Yıldırım'la görüşmesini yanlış anlayanlara sert çıktı...
Sivasspor tarihinin en önemli maçlarından birene hafta sonu Galatasaray'a karşı oynayacak. Bu sezon şampiyonluk yarışında hep olan ve zirvede Fenerbahçe ile aynı puanda bulunan Sivasspor'un amacı lider Galatasaray'ı yenmek. Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz bu önemli maç öncesi sorularımızı içtenlikle yanıtladı...
Sayın Otyakmaz artık sona geldik diyebiliriz. Sivasspor hafta sonu çon önemli bir maça çıkıyor. Bu öneamli maç öncesi bazı dedikodular da var. Sivasspor-Galatasaray maçı hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?
Öncelikle teşekkür ederim. Sivasspor hafta sonu Galatasaray'ı yenerek bu sezonki başarılarını bir galibiyetle taçlandıracaktır. Sivasspor-Galatasaray maçı bizim için çok önemli bir karşılaşma. Biz hep şampiyonluğa oynadık yine şampiyonluğa oynuyoruz. Bizim maçımız bizim cephemizden çok önemli. Biz şu aşamada kendimize bakıyoruz. Kazanmamız gerekiyor ve kazanacağız...
Evet başkan. Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'la bu hafta içinde bir görüşmeniz oldu ve bu görüşmelere dedikodular üretti...
Siz de bilirsiniz ki ben bu görüşme için basına bir açıklama yaptım. Şimdi sana da söylüyorum Nusret. 'Öküz altında buzağı aranmasın' Bu görüşme altında bir neden aranıyorsa o zaman Adnan Polat-Hasan Doğan görüşmesini de manidar bulmak gerekir. Biz herkesi kendimiz gibi görüyoruz. Sayın Yıldırım'la sadece bu hafta görüşmedim. Her zaman görüşürüm ve yine de görüşeceğim. Galatasaray'la oynayacağımız maç Fenerbahçe'den çok bizi de ilgilendiriyor. 'Öküz altında buzağı aranmaz' . Aklı selim insan Sivas için bu maçın ne kadar önemli olduğunu bilir. Biz de biliyoruz zaten...
Sayın Otyakmaz takımda hava nasıl?
Takımın havası çok iyi. Hazırlıklarımız devam ediyor. Sadece takım olarak değil Sivas halkı olarak bu maça hazırlanıyoruz diyebilirim. Moralimiz son derece üst düzeyde...
Sayın Başkan Sivas bu sezon evinde Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye yenildi. Evinizde büyüklere kaybediyorsunuz. Ne dersiniz?
O maçları iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Ancak söyleyebilirim ki büyük bir tecrübe kazandık. Artık daha tecrübeli olduk. Galatasaray'ı yeneceğiz...
Sizin şampiyonlar ligine katılıp 'Sivas'a Chelsea'yi getireceğim' diye basına yansıyan bir demeciniz var. Belki Galatasaray'ı yenseniz bile 2. olamayacaksınız. Bu sözlerinizin bu kadar yaklaşmışken gerçekleşmemesi sizi üzer mi?
Evet Nusret. Üzülürüm ama biz zaten sıralamadaki konumumuzla Avrupa'da bu sezon oynayacağız. Şunu da söyleyeyim. Bugün bir basın mensubu arkadaş sizin söylediğiniz sözleri hatırlatarak bana bir Chelsea forması getirmiş teşekkür ederim. Biz bu yılki çıkışımızı ve başarımızı Galatasaray'ı yenerek pikiştirmek istiyoruz. Tek temennim Sivasspor'un gelecekte de böyle kalması...
Sayın başkan sezon başında ilk 3 gibi bir sıralama hedefiniz olmayabilirdi. Ancak görüldü ki Sivas bu sezon hep zirvede kaldı ve şampiyonluğu kovaladı.. Şampiyon olamazsanız ne düşünürsünüz? Sezon başında Sivasspor'un hedefi neydi?
Nusret biz kendimizi zaten şampiyon ilan ettik. Bize göre Sivasspor Galatasaray'ı yense de yenmese de şampiyondur. Sezon başındaki hedefimiz ilk 5'ti ve bu hedefimizi gerçekleştirdik. Ancak daha sezon bitmedi ve kazanılacak 6 puan var. Kazanalım görelim. Bakalım konumumuz ne oluyor. İnşallah gelecek sezonlardaki hedeflerimiz de gerçekleşir.
Çok teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.
Ben de teşekkür ederim...
tümsporözel