Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Keyif Aldım
Alt 25.10.2008, 12:05   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Keyif Aldım

Usta Spor Yazarı ve MARATON Programı’nın yorumcusu Erman Toroğlu, Beşiktaş’ın Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

KEYİF ALDIM

İNÖNÜ Stadı’nda oynanan Bosna milli maçında Futbol Federasyonu, Beşiktaş seyircisine 3 bin 500 tane bilet dağıttı. Bu biletlerin büyük kısmını da bu Beşiktaş seyircisi satıp kendisine maddi çıkar sağlayınca, Sivas maçının son dakikasında, "İ... federasyon. O... çocuğu hakemler" diye bağırmaya başladı. Yani Futbol Federasyonu gördüğünüz gibi attığı silahla vuruldu.

Aslında maçın en doğru işini protokol tribünün sağ tarafındaki bir Beşiktaşlı seyirci yaptı. Sahaya ayakkabısının birini attı. Bülent Uygun da atılan ayakkabıyı tribündeki sahibine iade etti. Aslında ayakkabının manası şuydu: "Bugün pabuç pahalı."

Mustafa Denizli, Sivasspor’un hücum gücünün etkili olduğunu söylüyordu ama arka tarafında pozisyon bulmayı ümit ediyordu. Bülent Uygun, orta sahayı dörtleyince, Beşiktaş’ın bu alanda top yapma ve tehlikeli olma şansını öldürdü. Geçen haftanın iki flaş adamı Balili ile Sergio’yu bu yüzden yedek bıraktı. Nitekim oyun Bülent Uygun’un istediği şekilde yürüdü. Hatta maçın sonunda Faruk golü yapsa, belki de Bülent’in bütün planları tutacaktı.

Mehmet Yıldız çok diri ve kuvvetli bir oyuncu. Onu durdurmak için mutlak tutuyorlar ve çekiyorlar. Ama hakemler maalesef bunların bir kısmını Mehmet’in aleyhine kullanıyorlar. Yani Mehmet’in kuvvetli ve güçlü olması Türkiye standartları için dezavantaj. Çıtkırıldım olsa kendini yere bıraksa belki yırtacak ama maalesef Mehmet’in girdiği pozsiyonlarda ağırlıklı olarak düdükler onun aleyhinde çalınıyor. Neden? Çünkü Mehmet’in ağzı var dili yok. Bir kabahati de Sivas’ta oynaması. Düşünebiliyor musunuz, büyük takımın birininin santrforu olacak. Büyükşehir belediyenin asfalt silindirleri gibi ezer geçer, hiçbir hakem de bir şey yapamaz.

Seyirciye yakışmadı

Maçın geneline baktığımızda, teknik-taktik ve fizik mücadele olarak iyi bir maç oldu. Belki maç 1-1 bitti ama ben maçtan keyif aldım. Ama Beşiktaş seyircisinin maçın sonuna doğru hem Sivasspor’a, hem Futbol Federasyonu’na, hem hakemlere yaptığı küfürler hiç yakışmadı. Ne yapsın yani Sivasspor mücadele etmesin mi? Beşiktaş’a maçı bırakıp gitsin mi?

Beşiktaş takımının bir dezavantajı maçın yükü bütün futbolculara aynı binmiyor. Kimisi çok mücadele ediyor, kimisi az. Aslında seyircisi de onun gibi. O kadar kalabalık olmalarına rağmen ne hakem, ne maç, ne de rakip üzerinde etkileri yok. Tamamen kendilerini tatmin ediyorlar. Aynen Beşiktaş takımında bazı futbolcuların olduğu gibi. Sivasspor gibi 6-7 takım daha olsa Türkiye Ligi’nin şekli değişir. Sivasspor’un bütçesi belki de Beşiktaşlı iki futbolcunun maliyeti kadar ama organize doğru olunca ve iyi çalıştırılınca işte ortaya böyle bir takım çıkabiliyor.

Mustafa Hoca’nın ikinci maçı. Yani o da henüz cicim ayında. Bir ay sonra haliyle o da takım içindeki dengeleri net olarak kurmaya kalkacak ve işin rengi değişecek.

Dünkü maçı kim kazansa diğerine yazık olurdu. Maçın hakkı neticeyi yansıtıyor. Maçın hakemi pek etliye sütlüye karışmadı ama takdir haklarını hep Beşiktaş lehine kullandı. Sonunda da o takdir haklarını kullandığı seyirciden hakkını ve nasibini aldı.

ERMAN TOROĞLU / HÜRRİYET

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
--->: Keyif Aldım
Alt 25.10.2008, 12:40   #2
yigido yakup
Usta Yiğido

555 Mesajına 1.131 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yigido yakup ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart --->: Keyif Aldım

mac gercekten cok keyifli idi ama erman hocaninda dedigi gibi hakem ikili mücadelelerde hep sivasspor aleyhine kararlar verdi sivassporlu oyuncularin her pozisyonunda her sekilde besiktasa nasil avantaj sagliyorsa öyle kararlar verdi bazi besiktaslilar bunu iyi kullandilar sivasa gol pozisyonu olacak durumlarda sayin özkahya pozisyonlari kesti ve karari besiktas lehine verdi.HAKEM SÖYLENENLERI HAKETTI:
yigido yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Keyif Aldım
Alt 25.10.2008, 12:41   #3
izmirliyigido
Gast

Standart Cevap: Keyif Aldım

Ne diyeyim Erman hocam, ağzına sağlık. Vallahi o kadar güzel anlatmışsın ki, haklı olduğumuz durumda haksız gösteriliyorduk ama senin sayende gözler gerçek ve doğru noktalara çevrilmiş oldu.

Mehmet Yıldız konusunda son derece haklısın. Ona yapılan faullerin ancak 10'da 1'i çalınıyor. Adamlar 2 kişi durdurmaya çalışıyor, durduramayınca çarpıp kenileri düşüyor, bu sefer faulü Mehmet Yıldız yiyor. İstanbul'un 3 büyük takımından birisinde oynasaydı, diğer yıldızla gibi korunurdu. Ne yapalım adam boğa gibi durdurmak o kadar zorki.

Bu senede Yiğido rüzgarı esecek kimse merak etmesin. Şu anda gündemde olan Trabzonspor ve Bursaspor da, geçen haftaya kadar konuşulan Kayserispor ve G.Antepspor gibi yarıştan kopacaklar ama biz hep burada olacağız.

Futbolu futbol için, güzellikler için ve garip Sivas halkı için oynamaya devam edecğiz. Belki makus talihimizi böyle çevireceğiz.

.
Alt 25.10.2008, 13:12   #4
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 938 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

"
. . .
Maçın hakemi pek etliye sütlüye karışmadı ama takdir haklarını hep Beşiktaş lehine kullandı. Sonunda da o takdir haklarını kullandığı seyirciden hakkını ve nasibini aldı. "

On numara bir tespit...

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2008, 14:06   #5
ofozturk
Usta Yiğido

ofozturk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

272 Mesajına 494 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 890 ofozturk FAZLA SÖZE GEREK YOKofozturk FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Dağcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
"
. . .
Maçın hakemi pek etliye sütlüye karışmadı ama takdir haklarını hep Beşiktaş lehine kullandı. Sonunda da o takdir haklarını kullandığı seyirciden hakkını ve nasibini aldı. "

On numara bir tespit...
bence de erman hocadan süper bi tespit. helal be erman hoca.
ofozturk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2008, 14:23   #6
Arif Coşkun
Usta Yiğido

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

138 Mesajına 217 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 995 Arif Coşkun isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Hürriyet'te sabah okumuştum siteye taşımak güzel olmuş. Helal olsun Erman Toroğlu'na Doğru bir kalem.
Teşekkür ederiz.
Alt 25.10.2008, 13:22   #7
enesin
Acemi Yiğido

enesin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 enesin ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: Keyif Aldım

ağzına sağlık mükemmel yorumlar yapmıs
enesin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2008, 13:22   #8
Besyo_cu
Usta Yiğido

Besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2.819 Mesajına 8.169 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1326 Besyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende Zukunft

güzel yorumlamış erman hocam ama hatası var gecen haftanın yıldızı balili ve sergio demiş gecen maçta sergio oynamadıkı. 8taş taraftarı konusunda cok haklı özellikle macsonunda toplu halde mehmet yıldız a cok agır sözler söyledıler ama kimin ne oldugunu herkez iyi biliyor haksız yere uefa ya gitti sonuç daha gruplara bile kalamadan elendi mehmet yıldız da het oyuncusunu bjk nın sılındır gibi ezdi resmen toraman zapotocny ve sıvok u öldürdü bi oyuncuyu tutamamın ezikliğini kendı oyuncularına değilde kaptanımıza yansıttılar sonucta yenemediler ve inonude yenemeyeceklerde helal olsun yiğidoma bu gurur bizlere yeter...
Besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Keyif Aldım
Alt 25.10.2008, 16:25   #9
titizyiğido
Usta Yiğido

titizyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

307 Mesajına 439 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 815 titizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOKtitizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOKtitizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Keyif Aldım

evet hocam yine elimizden zor kurtuldular
Alt 25.10.2008, 16:32   #10
58 memo
Tecrübeli Yiğido

58 memo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

83 Mesajına 111 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 58 memo ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

maçın temposu yüksekti,güzel maç oldu
erman hoca güzel yorum yapmış