Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Sivaslı UYUMA !
Alt 16.04.2009, 09:35   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Sivaslı UYUMA !

Sivaslı UYUMA !

Bu işin şakası yok. Sivasspor, Türk futbol tarihinin akışını değiştirmek için emin adımlarla yoluna devam ediyor. Kolay değil, tam 13 haftadır ligin zirvesinde... Sivasspor'un bu başarısı, diğer Anadolu takımları için de ilham kaynağı oldu. Birçok Anadolu takımı yeni sezon için şimdiden hedefini şampiyonluk olarak açıklıyor. Eğer bu açıklama 3-5 yıl önce yapılsaydı herkes gülerdi. Fakat şimdi bir örnek var. "Sivas bunu yapıyor biz neden yapmayalım" deniyor. Kırmızı-beyazlı takım bu kadar önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanırken, ne yazık ki şehirde kesinlikle şampiyonluk havası yok. Sivas'a gelen ilk önce bunu söylüyor. Caddelerde ne doğru düzgün bayraklarla süslenmiş, ne de maç sonrası sevinç gösterleri yapılıyor. Şehirde sanki yıllardır şampiyonluğa alışıkmış gibi bir görüntü var.

Taraftar değil seyirciler
Mesela geçtiğimiz cumartesi son derece kritik Antalya maçı oynanıyor ve statta yaklaşık 12 bin seyirci var. "Seyirci" diyorum, "taraftar" değil. Bir de bu gelenler takıma destek verse neyse! Sadece 200-300 kişi takıma destek veriyor, diğerleri gol olunca ayağa kalkıp ağızlarını açıyor. Ya arkadaşlar, böyle bir hava bulmuşsunuz, daha ne istiyorsunuz? Şimdi Sivas'ta "Konya deplasmanına otobüs kampanyası" başlatıldı. Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde sadece iki duyarlı Sivaslı kampanyaya katılıp, taraftara iki otobüs tahsis etti. Sivaslının parasıyla milyonlar kazanan büyük marketler, bankalar ve şirketler nerede? Sivas'ta taraftara 15-20 otobüs tahsis edecek babayiğit yok mu? Ey sevgili Sivaslılar! Sizden sadece şunu düşünmenizi rica ediyorum: Acaba bugün sizin yerinizde olmak isteyen kaç milyon futbolsever var? Kararı siz verin...

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 14 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Sivaslı UYUMA !
Alt 16.04.2009, 09:48   #2
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1069 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Sivaslı UYUMA !

Ah ahhhhhhhhhhhhhhh....Ne güzel yazmışsın Abdullah Abi...
Aç gözünü Sivaslı, önünde tarihi bir fırsat var....
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.04.2009, 10:07   #3
spainloco
Yiğido

spainloco - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

77 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 spainloco isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Aynen katılıyorum abdullah abi.. Nede gzel yazmıssın
spainloco isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.04.2009, 10:15   #4
hiko58
Usta Yiğido

hiko58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

425 Mesajına 728 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 871 hiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDI

ne kadar iyi tespit. ellerine sağlık abdullah bey.bizde yıllarıdr söylüyoruz. film izler gibi maç izliyoruz statta. taraftar olmayı bir türlü beceremedik.ancak ellerimizde çekirdek tezahüret yok.destekleme yok. ama teknik drektör çok.herkes teknik heyet sanki.futbolcuya bağıran akıl veren bir sürü insan.hocaya bağıran kişiler.şunu oynat bunu çıkart diyenler. nolur arrtık sivaslı uyan. uyan ve takımını destekle.taraftar ol.bak kaç haftadır lidersin.şampiyonluğa gidiyorsun.daha ne istiyorsun.sivaslı esnaflar ne duruyorsunuz.herkes ama herkes uyanmalı bu uykudan. ama belkide onlarında suçu yok biliyormusunuz.yukarı tekkeden sürekli kafamıza ölü toprağı geliyorya belki onun sonucudr bu.kimbilir. derlerya üzerimize ölü tprağı sepilmiş.öylemi oluyor ne?????
hiko58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.04.2009, 10:21   #5
konartr58
Tecrübeli Yiğido

229 Mesajına 362 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 konartr58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

BİR GERÇEĞİ UNUTMAYALIM

Sivaslı anne ve babaların zihinlerinde hala yer eden bir olay var.kayseri ve Sivas maçı sonrasında yaşanan olaylar.O nednele çok anne baba için hala futbol denilince kavga akla gelmektedir.Sivaslı bu takıntısını henüz atmış değildir.Birçok orta yaşlı insan tanıyorum ki,oğlunu yanına alıp maça gelmektedir.Bundaki temel amaç çocuğunu olası bir kavgaya karışmasını engellemek.
futbol ve kavga bir arada gözüktüğü sürece Sivas'ta çok da taşkın bir taraftarlık beklemek yanlış.
bir diğer olumsuzluk ise,kim ne derse desin sivastaki taraftar gruplarının ya istanbul takımlarından birisinin alt şubesi gibi gözükmesi ya da siyasal yapılanmadır.
Antalya maçında bir partinin sloganlarını atan guruplar nasıl olacak da kitleleri harekete geçirebilecek ki.
Bu neden kaynaklanıyor diye düşündüğümüzde saha da sivasspor yönetimince başı boş bırakılma durumu var.Çünkü bunlara sahiplenilmek istendiğinde bu zaman taraftar gurupları bedeva bilet başta olmak üzere,özel formalar,deplasman maçlarında otobüs tahsisi gibi istekleri gelmektedir.taraftar guruplarının yapacağı bir yanlış hareket kontrolu zor olacağından takım sorumluluğu almak istemediğinden yönetimle taraftar arasında bağ oluşmamaktadır.
geçenlerde trabzon yönetimi sivasta otellerin pahalı olduğundan yakındı.Aslında bunun nedenini sonrasında düşündüm.İki temel nedeni vardı.trabzondan gelebilecek çok sayıda traftarın kontrolü zor olabilirdi.Bir diğer konu ise yönetim onları Sivas!a getirdiğinde büyük ekonomik külfetlere katlanmak durumunda kalacaktı.O nedenle basına hem kota uygulandığı hem de otellerin pahalılandırıldığını söyleyerek taraftarlarının sayısının az olmasını yeğlemişlerdir.
taraftarın eğitilmesi gerekiyor.O nednele de beden eğitimi hocalarının kontrolunda orta dereceli okullar için özel kontenjanlar uygulanabilir.Hatta bu guruplar 19 mayıs törenlerinde olduğu gibi bri takım tiribün shovları içinde hazırlatılabilir.
bir diğer önemli husus da şu.Sivas satadında taraftarı öncesinde motive edecek müzikler çalınmamktadır.sivas halay ekiplerinin halay gösterileri yapılamaktadır.Oysaki eskiden öyle değildi.Orta dereceli okullarımızın birçok halay ekipleri var.bunlar maç öncesi gösteri yapabilirler.Orasını düğün havasına dönüştürmek istiyorsak bunu yapmalıyız.
antalya maçında ki suskunluğun nedenlerini de gözlemledim.Biirncisi rahmetli yazıcıoğlunun ölümü nedeniyle oluşan matem havası.Bir yanda futbolcuların rahmetli Güneş'in fotğrafı öneünde resimler çekiliyorlar.Diğer yanda Yazıcıoğlunun şiirleri okunuyor.Oluşan bu matem havasının ardından hemen çoşku beklemek olur mu?hem o insanlara saygının bir gereği olarak hemde üzüntüden birden bire sevince geçmek insan doğasına aykırı olduğundan orada bir hüzün havası egemendi.Gol de geç gelince taraftar tedirginlik yaşamaya başladı bu nedenle de sustu.fenerbahçe ve trabzon maçları ile yeniden çoşkunun sağlanacağı kanısındayım.Çünkü oluşturulan matem havası da artık etkisini yitirecektir.Bir an öncede artık dükkanların vitrinlerine sivasspor posterleri asılmalıdır.matem havasından çıkıp çoşkuyu yeniden kazanmanın yolu buradan geçmektedir.
D:\Documents and Settings\Konar\Belgelerim\Siva s Sallan Gel Halayı - Sivas Görüntülü - Sivas Merkez Beştepe Harmancık Köyü.mht
önümüzdeki maçlarda artık sivaslı taraftar sallan gel halayı ile çoşturulmalıdır.trabzonun kobastısı bu şekilde susturulmalıdır.
konartr58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı konartr58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 16.04.2009, 10:27   #6
yigidozan
Yiğido

yigidozan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

79 Mesajına 96 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 693 yigidozan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

aynen öyle. bu anlarn tadını çıkarmak heyecanıı yasamak lazım.aah orda olacaktım ki
Alt 16.04.2009, 10:31   #7
SEVDAMSIN58
Tecrübeli Yiğido

SEVDAMSIN58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

138 Mesajına 158 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 689 SEVDAMSIN58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

BAKIYORUMDA HERKES KATILIYOR BU FIKRE AMA SADECE KATILMAK YETMIYOR HERKES UZERINE DUSENI YAPMASI GEREKIYOR YAPTIGIMI SOYLEMEK ICIN SOYLEMIYORUM AMA BEN HER HAFTA IKI SEYIRCI GONDERIYORUM MACLARA KENDIM YURTDISINDA OLDUGUM ICIN GELEMESEMDE BENCE BU TAKIMA GUVENELIM BEN EN BASINDAN BERI BU TAKIMA GUVENIYORUM VE EMINIM SAMPIYONLUGU GETIRECEKLERDIR ARTI UMIT EDIYORUM EGER FENER MACINI GECERSEK KUPAYIDA ALACAGIZ TAKIMIMIZIN BU GUCU FAZLASIYLA VAR BUNUN ICIN OZELLIKLE BAZI FUTBOLCULARIMIZINDA ONE CIKIP KENDI PERFORMANSLARINI ORTAYA KOYMALARI GEREKIYOR OZELLIKLE MUSA BALILI KAMANAN GIBI OYUNCULARIN HALEN COK DUSUK PERFORMANSLA OYNADIKLARINI BELIRTIRKEN MOHAMMETTEN DE BIR ISTEGIM VAR EGER BU MESAJIMI BIRTURLU OKURSA ALLAH ASKINA FUTBOLUMU BURAKIR NE YAPARSA YAPSIN

AMA SAHAYA CIKIP TAKIMI MAHVETMEKTEN VAZGECSIN ALLAH ASKINA
SEVDAMSIN58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.04.2009, 11:04   #8
azgeç
Acemi Yiğido

33 Mesajına 52 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 647 azgeç FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

daha agır bi yazı beklerdim --- kanallarımızdada gerekli eleştiri yapılmıyor --- ayrı olan gruplar birleşmiyorsa stada hiç alınmamalı denmiyor --- formasız atkısız gelenler alınmasın denmiyor--- tembeller miskinler denmiyor ---DAHA AGIR YAZIN ARTIK SAYIN YAZARLAR
Alt 16.04.2009, 11:08   #9
korsan hüsam
Yiğido

korsan hüsam - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

28 Mesajına 31 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 620 korsan hüsam FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

BU TAKIM HEPİMİZİN ABDULLAH ABİ DOĞRU SÖYLÜYO ONU DİNLEYİN UYUMAYIN:
korsan hüsam isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda korsan hüsam'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 16.04.2009, 11:48   #10
xremix
Yiğido

xremix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

100 Mesajına 186 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 711 xremix Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

EY SİVASLI TAKIMINA SAHİPP ÇIK LÜTFENNNN,BU NASIL VURDUM DUYMAZLIK,SİZ HİÇ BURSA VE ESKİŞEHİR TARAFTARINI İZLEMİYORMUSUNUZ? TAKIMLARINININ İDDİASI OLMADIĞI HALDE STADYUMLARI TIKLIM TIKLIM VE 90 DAKİKA BOYUNCA ŞOV YAPIYORLAR TARAFTAR BÖYLE OLUR,LÜTFEN BU DURUMDA TAKIMIMIZ İÇİN ÖZVERİDE BULUNUNUN VE GERÇEKTEN SAHİP ÇIKIN .....
xremix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
sivaslı, uyuma