Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
İş bu noktaya kadar gelmemeliydi. Yani daha ligin 7. haftasında oynanacak olan bir maç öncesinde “Bu maç Sivas’ın son şansı” gibi düşünceler olmamalıydı. Fakat ne yazık ki şu anda herkes böyle düşünüyor. Antalyaspor maçıda kaybedilirse Sivasspor’un artık düzelemeyeceğini,hatta küme düşeceğini söylüyorlar.
Zaten bizim için asıl tehlikede bu! Yani henüz ligin 7. haftasında küme düşmekten söz edilmesi. Bunları konuşmak için henüz erken değil mi? Antalya maçını kazanırsak,”Ne bu iş tamam, Sivasspor artık kurtuldu” diyebiliriz,nede kaybedersek “ yandık,bittik!” demeliyiz.
Tabiki bu maçı kazanmak Sivasspor’da bir çok şeyleri değiştirir. En azından,futbolculara güven gelir,moral bulurlar,hepsinden önemlisi,Sivasspor’da henüz her şeyin bitmediğini göstermiş olurlar.
Futbolcuların işi kolay değil, Allah yardımcıları olsun. Ben şimdiden Antalya maçındaki duygularını tahmin edebiliyorum. Gol geciktiği takdirde takımda panik ve telaş başlayacak,birde buna tribünlerin uğultusu eklenecek. Buradan taraftarlara sesleniyorum. Maça zaten tedirgin ve morali bozuk çıkacak olan futbolcuları daha da gerecek hareketlerden kaçınılmalı. Top kaptırıldığı ve gol kaçırıldığı zaman uğultu yerine alkışlayarak onlara moral vermeli. Şu an içerisinde bulunduğumuz durum,küsecek,futbolculara kızacak durum değil. İnanıyorumki,sahada mücadele eden futbolcuları daha fazla germeyip,onlara destek olursak Antalya maçında patlama yaparız.Her şey bir galibiyete bakıyor. Sivasspor bu maçı kazandığı takdirde önü tamamen açılacak. Aylardır forma giymeyen Mehmet Yıldız,Milli maç nedeniyle verilecek aradanda yararlanarak bir sonraki maçta forma giyme şansıda bulacak.
Kısacası,panik ve talaş yapmadan Pazar günkü maçta takıma 90 dakika destek olmalıyız,özelliklede futbolcuları strese sokacak hareketlerden kaçınmalıyız.