Abdullah YİĞİT
spor@hurdogan.com 2011-09-22
Bıçak et'e değince
Sürekli sorarlar, hepte aynı cevabı veririm. Soru şu; “Niçin İstanbul takımlarına bu kadar antipati duyuyorsun” Cevabım ise “ Türk medyası bu takımlardan başkasını görmediği için ve Anadolu takımlarını başka ülkenin takımı gibi görüp ona göre yorum yaptıkları için” olur. Bunun son örneğini dün yapılan Fenerbahçe-Manisa maçından sonraki yorumlarda gördük. Maç akşamı spor programı yapan bütün kanallar, ertesi günde gazetelerde “Fenerbahçe'nin golü güme gitti!” gibi haberler vardı. 90. dakikada Semih'in attığı, ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol için hakeme veryansın eden haber ve yorumlar okudum. O pozisyonu izledim, tam bıçak sırtı! Ofsayt verilse de, verilmese de fazla bir şey söylenmez. Buna rağmen maçın hakemine inanılmaz tepki var, bundan sonra olacağı da geride.
Oysa aynı ligde Sivasspor-Eskişehir maçı oynandı. Bu maçta maç 0-0 iken Eneramo'nun atağı yanlış bayrakla kesildi, sonra yine Eskişehirli defans oyuncusu Eneramo'ya belinden sarılıp yere indirdi, sonra ofsayttan gol ve yine Sivas aleyhine alakasız bir penaltı. Maçın gidişatını direk ilgilendiren bu hatalı kararlar sadece bir takıma veriliyor, sonra çok cılız bir iki hakem eleştirisi, hatta bazıları “görmemiştir canım” diyerek olaya gayet insanı ve hoşgörülü bakıyor, ama söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman, bıçak sırtı bir kararda bile ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İşte bunun için ben bu takımları sevmiyorum, Sivaslı olup ta peşinden koşan yalakalara da hiçbir zaman hoşgörülü bakmam mümkün değildir.
BUGÜNKÜ MAÇ İYİ BİR ŞANS!
İlk iki haftada umduğunu bulamayan Sivasspor, ligdeki 3. maçını bu akşam Ankaragücü ile oynayacak. Sivasspor gibi sıkıntı içinde olan Ankaragücü ile maç yapılacak olması bizim için bir şanstır. Zira pazar günü ikinci defa 4 Eylül stadında kendi taraftarının önün çıkacak olan Sivasspor'a bugün alınacak üç puan ayrı bir moral olacaktır.
Dün öğle saatlerinde Sivasspor yardımcı hocası Bülent Albayrak ve bazı futbolcularla telefonla görüştüm. Bülent hoca her şeyin farkında olduklarını, henüz ligin başı olduğu içinde endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını ve Sivasspor'un bu maçla çıkışa geçeceğini söyledi. Bu akşamki maçta ilk onbirde forma giyecek üç isimle de, hem akşamki maçı, hem de bundan sonrasını konuştuk. Futbolcuların konuşmaları çok iddialıydı.” İlk iki haftada çok büyük talihsizlikler yaşadık, ama kendimizden şüphemiz yok, taraftarımız rahat olsun biz bu maça alacağız. Sivasspor çok kısa südre bu kötü günleri geride bırakarak ligde korkulan bir takım olacak” dediler. Tabi, bu akşam sahada mücadele edecek onlar, dolayısıyla bizim değil, onların ne düşündüğü ve nasıl oynayacağı önemli.
Sivasspor şu iki maçı (Ankaragücü ve Bursa) kazasız belasız atlatırsa her şey yoluna girecektir.
Şu anda herkesin bu takıma destek olma zamanı. Eleştiri yapılacaksa da bu yıkıcı değil, yapıcı ve yol gösterici, daha doğrusu iyi niyetli eleştiriler yapılması Sivasspor için en doğrusu olacaktır. Sivasspor'u gerçekten seviyor ve onun kısa sürede ayağa kalkmasını istiyorsak bunu yapmalıyız. Tabi çok çok azda olsa leş kargaları gibi Sivasspor'un üstüne gelmeye çalışanlar, yıkıcı, kasıtlı ve acımasızca eleştirenlerde olacaktır. Onlara zaten söyleyecek hiçbir şeyimiz olamaz, en iyisi muhatap almamaktır.