‘İlk 5’te olacağız’
Geçen sezonun devre arasında geldiği Sivas’a kısa sürede uyum sağlayan Kamil Grosicki, performansıyla da birçok kulübün dikkatini çekti. İki kanatta da görev yapan ve Kırmızı-Beyazlılar’a büyük güç katan 24 yaşındaki futbolcu, FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı. Yiğidolar’la çıktığı 34 maçta 10 gol atan, 6 da asist yapan yıldız oyuncu, birçok konu hakkında görüş belirtti. Şimdi söz Grosicki’de...
‘İlk 5’te olacağız’
“Ligi ilk 5’te tamamlamak istiyoruz. Bunu da başarabilecek güçlü bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Her futbolcu öncelikli olarak takımıyla birlikte başarılı bir sezon geçirmeyi hedefler. Ben de şu an için sezon sonrasını düşünmüyorum. Gol atmak kadar attırmak da önemli. İyi bir kadromuz var. Yerli-yabancı çok iyi anlaşıyoruz. Kulübümüz üzerine düşeni yapıyor, biz de sahada bunun karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bu sezon kötü başladık ve iyi bitirdik. Ancak ikinci yarıda ilk yarıdan daha iyi bir Sivasspor olacak.”
Aklı Polonya’da!
“Her futbolcu gibi benim de hayallerim var. Nasıl Polonya’da her futbolcu Legia Warşova’da oynamak isterse, Türkiye’de de 3 büyüklerde oynamayı istemek kadar doğal bir duygu olamaz. Benim o kulüpler tarafından beğenilmem, istenmem de bana moral veriyor. Fakat önceliğim her zaman Sivasspor’un menfaatleri. Çünkü beni buraya getiren ve şans veren kulüp Sivasspor. 2012 için önceliğim de ülkemde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Polonya Milli Takımı’na çağırılıp, oynamak. Bu konuda görev bekliyorum. Umarım çağırılırım ve ülkemi en iyi şekilde temsil ederim.”
En çok şaşırdığı olay...
“Türkiye’deki Polonyalı oyunculardan Trabzonsporlu Adrian ile temasım var. Brozek kardeşlerin şanslarını zayıf görüyorum. Özellikle Pawel’in önünde Burak gibi güçlü ve golcü bir isim var. Türkiye’ye alıştım, yemeklerini seviyorum. En çok da mantı, tas kebap ve künefe favorilerim arasında. İlk geldiğimde beni en çok şaşırtan olaylardan biri; sezon başındaki maçımız öncesi kurban kesilmesiydi. Donup kalmıştım. Özel bir isteğim var: Basında Sivasspor’a daha çok yer vermeniz