LAYIK OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM
Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında bir grup Fenerbahçe taraftarının 4 Eylül Stadyumu’nda 'Mecnun başkan bu taraftar sizinle gurur duyuyor' şeklinde pankart asmasının ardından kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran Otyakmaz, “Benim geçmişte Fenerbahçe kongre üyesi olmam, Fenerbahçe taraftarı olmam arkadaşlara bu tip bir pankart asma gereği hissettirdi galiba” dedi.
Geçmişte Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu ancak şuanda Sivasspor Kulübü Başkanı olduğunu belirten Otyakmaz şunları kaydetti;
“Geçmiş de Fenerbahçe kongre üyesi olmam, Fenerbahçe taraftarı olmam arkadaşlara bu tip bir pankart açma gereği hissettirdi herhalde. Bildiğiniz gibi Türkiye liglerinde başkanlık yapan, diğer başka bir takımın geçmişte kongre üyesi olmuş, o takımın taraftarı olmuş çok sayıda başkanlarımız var. Bende onlardan bir tanesiyim. O yüzden böyle bir pankart asıldığını düşünüyorum. Ama akıllara başka bir şey gelmesin, ben Sivasspor’un başkanıyım. Sivaslılar beni bu onura layık görmüşler, bende onlara layık olmak için elimden gelen mücadeleyi veriyorum. Bu karşımda ki rakip Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kim olursa olsun, değişmez. Ben Sivasspor’un onuru için elimden gelen mücadeleyi yapıyorum.”
Sivas’ta olduğu gibi Ankara’da, İstanbul’da, Adana’da ve Rize’de de kendisine destek tezahüratlarında bulunulduğunu ve pankartlar açıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Otyakmaz “Sadece Sivasspor Başkanı olduğum dönemde futbolun içinde değildim. Bütün gençlik yıllarım futbolla iç içe geçti. Çok değerli dostluklar, ilişkiler tesis ettik. Onların yansıması diye düşünüyorum. Yani insanlara saygılı olursanız, her camiaya karşı onların da haklarını savunursanız, doğru insan olmaya gayret ederseniz, kimsenin hakkını yemezseniz onlarda size bir şekilde böyle iltifatlarda bulunurlar” dedi.
-TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİR-
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yabancı futbolcu sayısı artırılsın önerisi ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Otyakmaz, Türkiye liglerinde yabancı futbolcu sınırının kaldırılmasının Türk futboluna zarar vereceğini söyledi.
Otyakmaz “Türkiye liglerinde yabancı sayısı fazla olursa bu bir şekilde Türk futboluna yansıyacaktır. Daha doğrusu Milli Takım’a yansıyacaktır. Belki futbol kalitesinde bir artış söz konusu olabilir ama Milli Takım’a oyuncu bulmakta zorluk çekilebilir. O yüzden diyorum, Türkiye ligleri karşılaşmalarında 6 sınırında kalınabilir ama Avrupa’da oynayacak takımlarımızın kadrolarında daha fazla sayıda yabancı futbolcu bulundurulabilir” dedi.
Otyakmaz sözlerini şöyle sürdürdü;
“Öncelikle burada düşünmek zorunda olduğumuz bir Milli Takımımız var. Milli Takımımıza futbolcu gönderme açısından yabancı sayısının artması Milli Takımımız için bir handikap olarak gözüküyor ilk etapta. Fakat Avrupa Kupaları’nda da başarılı olmak istiyorsa bu takımlarımız onların diğer Avrupa takımların da olduğu gibi yabancı sayısının sınırlandırılmaması da, sınırlı olması da haksız bir rekabet ortamı sağlıyor. O yüzden şöyle düşünülebilir; Avrupa Kupalarına katılacak takımlarımıza yabancı kontenjanı artabilir. Mesela 10 yabancı transfer edebilirler ama Türkiye Liglerinde 6’dan fazla oynamasını Milli Takım açısından doğru bulmuyorum. Ama Avrupa Kupasına katılan, katılmaya hak eden takımlarımıza böyle bir transfer hakkının tanınması da mantıklı gibi geliyor bana" diye konuştu.
|