gücüne göre oyun
Gururla seyrettim takımımı; sınırlı bütçesi, yepyeni kadrosu ile onurlu oynayan takımı gururla seyrettim. Gücünü bilmek çok önemli ama dizilişte bazı sorunlar olduğunu düşündüm. Dörtlü defans onun önünde ek iki kesici onların önünde hızlı hücum için oyun kurucu ve iki forvet. Defansı 4+2 ile kurup hızlı hücum yaparken uzun toplar atacak adam çok önemli. Genelde Hayrettin kullanıldı ama Hayrettin'in GS'nin güçlü kanadının karşısında o kadar çok işi vardı ki ne yapacağını şaşırdı. Golden önce yapılan değişiklikte İbrahim alınıp Mohammed oyuna girince 6-1-3 oynamaya başladık ama ben bu işten birşey anlamadım. Sorular;4+2 defansta büyük takımlardan bile(goldeki konsantrasyon kaybı hariç) gol yemek zor. Fakat orta sahada kuvvetli olup gol vuruşu yapacak forveti(Anderson) güçlü ve tek topla buluşmaya hazır tutmak lazım. Balili gibi hareketli forvet + tek vuruş forvet ile gol atmak zor. Ya ikiside hareketli forvet, ya tek vuruş santrofor üçlü orta saha yoksa bütün maçlarda 0-0 çok klasik olarak tabelamıza asılır. Eski Türk milli takımı gibi değil(karşısındakinin oyununa göre takım) kendi gücüne göre takım kurmak için hem maddi yönden hem de psikolojik olarak(ilk yıl) hazır değiliz. O zaman çok puan için Denny eklenip, güçlü orta saha ile hücum aramalıyız. Takımın iyileri Vedat, Hayrettin idi. Kırılma noktasındaki dikkat eksikliği puanı aldı götürdü, yazık oldu. Bakalım TS maçında Yattaranın kanatındaki Hayrettin çoklu görevde ne yapacak. Saygılarımla... Yine de gururla seyrettim takımımı.....
|