Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kendi sahamızda bize ters gelen bir takım, buna son vermek istiyoruz'' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2 Mayıs Çarşamba günü sahasında konuk edecek Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile önceki gün yaptıkları maçta mağlubiyeti hak etmediklerini belirten Çalımbay, hakemin karşılaşmanın sonucuna etki edecek kararlar verdiği görüşünü savundu.
İnanılmaz şekilde hakem hatalarına maruz kaldıklarını ifade eden Çalımbay, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile normal sezonda oynadığımız lig maçında da yine hakem hatalarına maruz kalmıştık. Öyle bir penaltıyı vermesi, daha dokunmadan en önemli oyuncumuzu atması, sanki bir kastı varmış gibi göründü bize. Mağlubiyete kesinlikle kılıf aramıyoruz ama hakemlerin de biraz dikkat etmesi gerekiyor. Ben o hakeme güvenmiyorum. İnanılmaz şekilde hata yaptı. Maçı tedirgin bir şekilde seyrettik, 'her an bir hata yapacak' diye bekledik. İnanılmaz şekilde hatalar yaptı, en iyi oyuncumuzu oyundan attı, oyunun kaderini de belirledi'' diye konuştu.
Çalımbay, Eneramo'nun penaltı kaçırmasıyla ilgili olarak da, ''Maalesef orada bir yanlış anlaşılma var. Herkes 'Eneramo'ya penaltı attırılır mı-' diye konuştu. Bizim penaltıcımız Rajnoch. Fakat kendisi iki tane gol atınca Rajnoch'tan topu istemiş. 'Ben atacağım, kendime güveniyorum' demiş ve maalesef arkadaşımız da vermiş. O an müdahale etmek sakıncalı olacağı için müdahale etmedik. Çok kısa sürede gelişti ve arkadaş da penaltıyı kaçırdı. Belki atsa onun da penaltı için tekrar kendine güveni gelecekti. Dediğimiz gibi o an Rajnoch'un çok büyük hatası var. Alıp kendisi atması gerekiyordu. O da bizim için şanssızlıktı. Bu maçta her türlü şanssızlığı yaşadık'' ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına tam kadro çıkacaklarını ancak oyuncu değişikliklerine gideceğini belirten Çalımbay, ''Tek amacımız bu maçları iyi bir şekilde bitirmek. Kendi sahamızda oynayacağımız iki maç var. Bunları kesinlikle galibiyetle bitirmemiz gerekiyor'' dedi.
Final niteliğinde bir maça çıkacaklarını ifade eden Çalımbay, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı kendi sahamızda bize ters gelen bir takım, buna son vermek istiyoruz. Bu gruptan da çıkmak istiyoruz. Oyuncular kapasitelerinin üzerine çıkacak, taraftar gelecek desteğini verecek, inşallah buradan alnımızın akıyla çıkacağız. Her şey bizim elimizde artık. Geçen sene daha kötü, daha zor durumdaydık, taraftar daha muhteşemdi, sonuna kadar gelip desteklediler. Bu sene sadece her maçımıza gelen bir grup var. Onun dışında maalesef bir destek olmadı'' diye konuştu.
Çalımbay, basın mensuplarının şike iddialarına ilişkin TFF'nin verdiği kararlarla alakalı görüşlerini sorması üzerine, şu yanıtı verdi:
''Bu konulara fazla girmek istemiyorum, herkes en hayırlısını yapacaktır. Bu sene hakikaten ne taraftar, ne futbolcular, ne de medya Süper Lig'den tat alabildi. Bu senenin iyi bitmesi gerekiyor, inşallah iyi bir şekilde bitecektir. Bu işi yapan büyüklerin iyi bir şekilde karar vereceklerine inanıyorum.''