Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sezon sonunda mutlu sona ulaşmak için 10 puana ihtiyaçlarını olduğunu söyledi.
Ersun Yanal'ın istifasını değerlendiren Uygun, "Maalesef futbolumuz böyle. Bizlerin ceketi her zaman kapı arkasında alıp gitmek için asılıdır" dedi. Uygun, değerini bulan her oyuncuyu satabileceklerini ifade etti.
Trabzonspor galibiyeti sonrası verilen 2 günlük iznin ardından Sivasspor, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı. Antrenmana futbolcuların tamamı katıldı. Koşu çalışması ile başlayan antrenman, yarı sahada serbest çift kale maç ile son buldu. Şehir dışından dönen ve ayağınn tozu ile idman sahasına gelen teknik direktör Bülent Uygun, ligdeki durumları ve kalan haftalardaki şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.
Gaziantepspor maçının önem taşıdığını ifade eden Uygun, "Gaziantep Anadolu'nun hem güzide hem de güçlü bir takımı. Yeni bir yapılanma ile yeni sezonun planlamasını yapıyor. Sivasspor olarak inşallah kazanan taraf olup, hem sevenlerimizi hem de Anadolu'nun yükselen projesi olarak düşündüğümüz Sivasspor'u istediğimiz yere taşırız. Takdire şayan bir çalışma içerisindeyiz. Bunu sezon sonu geldiğinde perçinlemek adına şampiyonluğu arzu ediyoruz" dedi.
YANAL'IN İSTİFASI
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın istifasını değerlendiren Uygun, "Ersun hoca başarılı, bilimi futbolun içine sokan hocalarımızın başında geliyor. Başarıları tartışmasız. Maalesef Türkiye'nin sistemi bu. Hiçbirimiz göreve 25 yıl çalışacağız diye başlayamıyoruz. Ceketimiz kapı arkasında her zaman hazır. Bu hepimizin başına geliyor. İstemediğimiz olay ama yönetimlerin takdiri. Orada bir beklenti var ve bunun sonucunda yaratılan kaos, yapılan başarıyı gözardı ediyor. Trabzonsporlular da doğal olarak başarı ve şampiyonluk istiyor. Her iki tarafa da hayırlı olsun. İleride hem Trabzonspor'a hem de Ersun hocaya başarılar diliyorum" diye konuştu
Uygun, matemetiksel olarak devam ettiği sürece her takımın şansı olduğunu düşündüğünü, bu yolda kendilerinin de sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti. Uygun, "3 galibiyet ve bir beraberliğin bizi şampiyon yapacağına düşünüyorum. Şampiyonluğu kaybetsek bile bu başarımızdan dolayı herkes bizi takdirle karşılaşacaktır. 15 trilyonluk bütçeyle bu başarı çok değerli. Büyük takımlar sıkıntı stres yaşıyor. Bizim ise kazanıp kaybetme stresimiz yok. Biz insanların gönlünü kazanma peşinydeyiz. Her takımı karanfillerle karşıladık en güzel şekilde uğurladık. Ufak tefek şeylere isyan ederler kendi yaptıklarına baksınlar. Yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
"BENİM DE ALTERNATİFİM HAZIR"
Basında bazı futbolcuların bonservis bedelleri ile ilgili haberlere de değinen Uygun, "Her futbolcumuz satılıktır, ama asla adam satmayız. Değerini bulan, daha iyi yerlere gelecek olduğuna inandığımız oyuncumuzu verebiliriz. Hangi takım istiyorsa zamanı geldiğinde yönetim kurulumuzda değerlendirilir ve izin verilir. Sivasspor'da ben dahil hepimizin alternatifi vardır ve hazırdır" dedi.
SİVASSPOR KOLEJİ GELİYOR
Uygun, Trabzonspor maçında top toplayıcı olarak görev yapan 14 yaşındaki Ömer Faruk Uzunoğlu'nun oyuna katkısını da değerlendirerek, "Top toplayıcıların hepsi özeldir. Altyapıdaki en zeki oyunculardan biridir. Ben, Hakan Şükür dahil önemli oyuncuların bir çoğu alt yapıda top toplayıcılık yaptık. Hatta oradan aldığımız parayla simit ayran aldık. O ağabeylerini izlemek ayrı bir heyecan. O da top toplayıcının ne denli önemli olduğunu bu maçta gösterdi. Sivasspor altyapı binasını bir hafta içinde bitirmiş oluyoruz. Binlerce gencimize eğitim vereceğiz. 50 derslikli bir Sivasspor koleji projemiz var. O tamamlandığında burada kalan, eğitimini alan gençlerimizi yetiştirip Türk futboluna kazandıracağız." dedi.
SAHADA SAÇ TIRAŞI
Bu arada antrenman öncesinde Sivassporlu futbolcular, Trabzonspor maçında galibiyet konusunda iddiaya girdikleri masör ve malzemecileri saha ortasında makine ile tıraş etti. Mehmet Yıldız ve bazı oyuncular başta masör İsmail Öztürk olmak üzere, diğer çalışanların saçlarına makine ile tren yolu açtı. Yardımcı Antrenör Esat Karaberberoğlu ise makine ile çalışanların saçlarını traşını gerçekleştirdi. Çalışanların futbolcular ile Trabzanspor maçını kazanamayacakları yolunda iddiaya girdikleri öğrenildi.
DHA