Teknik Direktör Bülent Uygun, gündeme oturan hakem hataları için formül önerdiğini belirtti. "Hakemlere aldıkları puana göre maaş ödenirse, hata yapmamak için daha dikkatli olurlar" diye konuştu.
Bülent Uygun: Hakemler puanlarına göre maaş alırlarsa, maçlardaki hataları azalır.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, gündeme oturan hakem hataları için formül önerdiğini belirtti. Uygun, öncelikle hakemlere puan verilmesi uygulamasına gidilmesi gerektiğini ifade ederek, "Hakemlere aldıkları puana göre maaş ödenirse, hata yapmamak için daha dikkatli olurlar" diye konuştu.
Uygun, Beşiktaş maçına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, ''Benim hedefim sadece iyi futbol, iyi futbolun karşılığında puan alabilmek'' dedi. Uygun Beşiktaş'ın Liverpool mağlubiyetine de çok üzüldüğünü belirtti.
-''PAF TAKIMLA ÇIKACAKLARINA İNANMIYORUM''-
Beşiktaş yönetiminin, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası protesto amacıyla Sivasspor maçına PAF takımın çıkacağı yönündeki açıklamasına ise Uygun, ''PAF takımla çıkacaklarına inanmıyorum. Onlar sadece bir tepki gösterisiydi. Dolayısıyla tepkilerini böyle bir şeye vererek, en azından onlara bir kamuoyu yaratmaktı'' dedi.
Uygun, Beşiktaş'ın Liverpool maçında da hakem hatası ile bir gol yediğini belirterek, ''Şimdi bu hakemi ne yapacağız, eleştirebilir miyiz? Şampiyonlar Ligi'ne katılamayabilir miyiz?'' dedi.
Türk hakemlerinin Avrupa'daki hakemlere göre daha başarılı olduğunu belirten Uygun, ''Ben iddia ediyorum Türk hakemleri Avrupa'daki hakemlerden on kat daha iyi. Olması gereken şey şu. Profesyonelleşmeleri gerekiyor. Biz nasıl profesyonelsek'' diye konuştu.
Hakemlere performanslarına göre ücret verilmesini ve Merkez Hakem Kurulu üyelerini kulüplerin seçmesini isteyen Uygun, kurul üyelerinin kulüpler tarafından seçilmesi halinde kulüplerin kararlara itiraz edemeyeceğini söyledi. Hakem hatalarının dünyanın her yerinde olduğunu belirten Uygun, profesyonelleşme ile bu hataların en aza indirileceğini ifade etti.
Sivas Devlet Hastanesi önündeki yaklaşık 50 araçlık otoparkın Sivas Belediyesi tarafından Sivasspor'a tahsis edilmesi ile ilgili de Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür eden Uygun, Sivasspor'un Sivas için önemine değinerek herkesi kulübe destek vermeye çağırdı.