Devleri gerisinde bırakıp, Süper Lig'de zirveye yükselen Sivasspor`un hocası Bülent Uygun, iddialı konuştu: 'Sami Yen'den lider olarak dönmek istiyoruz.'
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir kent Sivas... Bir kısım çevreler ısrarla ‘Madımak olayı’yla anmaya çalışsa da, onlar bu olayın izlerini silmek için büyük bir çaba içindeler. Herkes gibi bu vahşet onlarda da derin bir iz yaratmış ve “Biz böyle değiliz” dercesine inanılmaz bir şekilde centilmenler... İşte bu kentin gencecik teknik direktörü Bülent Uygun, her söyleminde bir Atatürk sevgisiyle Sivas’ı ön plana çıkartmaya çalışıyor.
Sosyal sorumluluk bilinci
Bir teknik adam gibi değil, bir lider gibi sosyal sorumluluk taşıyarak bir çok projeye ön ayak oluyor. Tüm bunları yaparken, esas işini de dört dörtlük yerine getiriyor.
Kendisiyle Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarihi binada buluştuk ve söyleştik.. 4-5 yıldır Sivas’ta olduğunu ve kulübün içinde bulunduğu sorunları nasıl aştıklarını anlatırken heyecanını gizlemiyordu Uygun... Genç hocanın ağzından işte Sivasspor gerçekleri...
Birinci ilke mutluluk
Bu kulüpte para konuşulmaz. Yeni gelen futbolcular bile taksitlerini, maç başlarını almamıştır. Ama ağızlarını açmazlar. Çünkü güven veren, sözünün eri bir başkan ve yönetim vardır. Bu kulüpten gitseler bile, paralarını kuruşuna kadar alacaklarını biliyorlar. Sivas’ta birinci ilke mutluluktur. Tesislerimize gelin ve görün. Hiçbir futbolcu negatif değil. Kimilerinin adı transferde çok geçer, ama hiç de havaya girmez.
Ben gerçekçi konuştum
Ligin başında değil, 15. haftada liderliği yakaladık. Peşimizdeki üç takıma baktığımızda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı görüyoruz... Bu tablo gurur verici. “Biz şampiyonluk istemiyoruz” dedim ve bu yadırgandı. Ben hayalci değil, gerçekçi konuştum. Şu anda Sivaslılar’ın takıma olan tatkısı çok sınırlı. Eldeki imkanlarla gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz. 15 maç başı parasını alamayan bir ekip, harikalar yaratıyorsa, bu takım ruhunun eseridir.
Bu bir Anadolu İhtilali
Gelelim Galatasaray’la oynayacağımız maça... Rakip yaralı bir aslan! Liderliği kaybetmişler... Üstelik maç da Sami Yen’de. Ancak ben takımıma güveniyorum. Bizim oyun anlayışımız belli. 11 galibiyetin 8’i iç sahada... Büyük takımlara karşı daha iyi motive oluyoruz. Henüz yolun başındayız ve futbolda ‘Anadolu İhtilali’ yapmak için yola çıktık. Büyüklerle mücadele edip, büyük olunur. Biz de bunun için çabalıyoruz. Galatasaray’dan da korkmuyoruz.
Kurumsal yapılanma şart
Herkes Sivasspor’u konuşuyor... Bizler yıllarca ezilmiş insanların duygularını bu şekilde tatmin ediyoruz. O insanlar, bizlerle gurur duyuyor. İnşallah bir Sivasspor modeli oluşturup, örnek olacağız. Ama bunu sadece sportif değil, kurumsal anlamda da başarmak zorundayız. Zaten bir kısmını yapabilirsek, zirvede kalıcı oluruz. Öncelikle maddi kaynakları devamlı hale getirmeliyiz.
Sözün özü, taraftarlarımız cuma günü ekran başında ve tribünde bizi desteklesin. Onların sinerjisine ihtiyacımız var. Hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmek. İstanbul’dan zaferle dönüp, bu amaca ulaşacağız.
Tunç Kayacı - FANATİK