Geçtiğimiz sezonu averajla 4. sırada bitirip Türkiye'yi Inter Toto'da temsil etme hakkı kazanan ve bu nedenle hazırlık dönemine erken başlayan Sivasspor, İzmit Kartepe kampında hazırlıklarını sürdürüyor. Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız, kulübe bazı talepler geldiğini duyduğunu belirtirken, "Her futbolcunun hayalinde İstanbul'da büyük bir takımda oynamak vardır" diyerek transferlere açık olduğu mesajını verdi. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, bugüne kadar yapılan tekliflerin Mehmet Yıldız'ın değerinin karşılığı olmadığını belirterek, "Mehmet Yıldız artık Sivasspor'un bir parçası" diyerek ancak çok uygun bir teklif geldiğinde takımdan ayrılabileceğini söyledi.
İlk hazırlık maçını dün akşam aynı yerde kamp yapan Azerbaycan'ın İnter Bakü takımı ile yapan ve 2-0 kaybeden Sivasspor, henüz işin başında oldukları mesajını verdi. Inter Toto için sezonu erken açtıklarını hatırlatan Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız, "Inter Toto nedeniyle sezonu diğer takımlardan daha erken açtık. İnşallah erken açmamazın semeresini maçlarda galip gelerek, en azından direkt katılamadığımız UEFA Kupası'na İnter Toto'da başarılı olarak katılmak istiyoruz. Bunun ilk etabı haftaya Cumartesi günü oynayacağımız maçla başlayacak. Oradan iyi bir skorla dönüp önümüzdeki maçlarda ilk turu geçmek istiyoruz" dedi.
TRANSFER OLABİLİR
Geçtiğimiz sezon da transferde adı en fazla konuşulan oyunculardan biri olan Mehmet Yıldız, şu ana kadar da kendisine bir teklif gelmediğini belirterek şunları söyledi:
"Bana gelen net bir teklif yok. Kulüpler arasında görüşüldüğünü duydum. Tabii her futbolcunun hayalinde İstanbul'da büyük bir takımda oynama ideali vardır. Şartlar gelişirse, hem kulübüm hem de benim menfaatlerim doğrultusunda bir transfer gelişirse ancak o zaman olur. Sivasspor'da çok güzel bir ortam var. iyi bir arkadaşlık var. Burada mutluyum. İki taraf da mutlu olacaksa ancak o şekilde gerçekleşir."
KADROMUZ ÇOK GENİŞ
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise takımın çalışmalarından memnun olduğunu, ayrıca İnter Toto'da da başarılı olacaklarına inandığını belirterek, "Transferde genç futbolcuları tercih ettik. Geçen yıl çok önemli futbolcularımız sakatlanmıştı. Onların yerine transfer yapmıştık. Onlar dönünce geniş bir kadromuz oldu. İnter Toto karşılaşmalarından sonra lige gireceğimiz kadromuz da netleşecek. Belki bir mevkide takviyeye ihtiyaç olabilir" diye konuştu.
MEHMET YILDIZ SİVASSPOR'UN PARÇASI
Başkan Otyakmaz, Mehmet Yıldız ile ilgili soruyu ise şöyle cevaplandırdı:
"Mehmet Yıldız'ın kadromuzda olmasından dolayı mutluyuz. Takımımızın çok önemli bir futbolcusu. Eğer Sivaspor'u tatmin edecek bir teklif gelmezse, onunla devam etmekten mutluluk duyarız. Gelen tekliflerin de Mehmet Yıldız'ın değerini bulmadığını düşünüyorum. Taş yerinde ağırdır. Bu sene de onu Sivasspor'da çok önemli görevler bekliyor. O uzun yılardır Sivasspor'da ve artık bizim bir parçamız. Bir problem olacağını düşünmüyorum."