2008-2009 sezonunda geride kalan ilk 3 haftada en genç kadroyla mücadele eden takım Denizlispor olurken, en yüksek yaş ortalamasına sahip takım ise Kocaelispor oldu.
Ligde oynadığı 3 karşılaşmada toplam 19 futbolcusuna yer veren Denizlispor'un sahada mücadele eden futbolcularının yaş ortalaması 23,57 olarak dikkat çekti.
Ligin en genç ikinci takımı ise, Hacettepe oldu. Hacettepe'de, forma giyen futbolcuların yaş ortalaması 23,58 olarak gerçekleşti.
EN YAŞLI EKİP KOCAELİSPOR
Turkcell Süper Lig'e bu sezon yeniden "Merhaba" diyen Kocaelispor, ligin yaş ortalaması en yüksek ekibi unvanını aldı. Kocaelispor, bu dönemde toplam 18 futbolcusuna forma şansı verirken, bu oyuncuların yaş ortalaması 27,88 oldu.
EN YAŞLI OYUNCU ROBERTO CARLOS
Turkcell Süper Lig'de ilk 3 hafta içinde forma giyen en yaşlı futbolcu ise Fenerbahçeli Roberto Carlos. Türkiye'deki tüm futbolcuların ''ağabey''i olan Carlos'u, 34 yaşındaki futbolcular Antalyasporlu Ömer Çatkıç ve Gençlerbirliği'nden Mısırlı oyuncu El Saka takip etti. Sivasspor ise yaş sıralamasına göre orta sıralarda seyretti. Yiğido’nun ortalaması ise 25,43 şeklinde.
Sivas'ın Sesi Gazetesi