Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

Seçenekler Arama Stil

M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum
Alt 25.09.2008, 09:35   #1
buraks58
Usta Yiğido

buraks58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

459 Mesajına 1.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 820 buraks58 FAZLA SÖZE GEREK YOKburaks58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum

Düşünebiliyor musunuz 'yıldız futbolcu' apoletini boynuna takabilmek için Carol Pecze'nin görevine son verilmesini bekledi. Şayet, iki sezon önce Sivasspor'da Slovak hocanın yerine menajer Bülent Uygun göreve getirilmese rakip savunmaları hallaç pamuğu gibi savuran bu müthiş gol adamını seyretme bahtiyarlığına erişemeyecektik.
Aslında o, teknik direktörlerin bakış açılarındaki uçurumu en iyi özetleyen örnek. Antalyaspor'dan "Bundan futbolcu olmaz." diye gönderilen, sayısız gel-git yaşadığı Sivasspor'da görmezden gelinen, ancak 25 yaşına geldiğinde keşfedilen bir yetenek.
Bakmayın öyle rakiplerini yıkıp geçtiğine. Öyle şişkin bir egoya sahip değil. "Bana haksızlık yapılıyor." cephesinden değil, "Ben de eksik olan bir şeyler var. Daha çok çalışmalıyım." penceresinden bakıyor hayata. İlle de büyük takımda oynamak gibi bir hırsa kapılmış değil. Tevekkülle karşılıyor olup biteni. Bir bakıma Sivas'tan kopmaya çok hevesli değil.
En büyük düşü Milli Takım. Orayı hak ettiğini düşünüyor. Ama Terim'in tercihlerine de saygı duyuyor. Bülent Uygun onun için bir 'abi'. Sivasspor'un başarısını 'bu ağabeylik ikliminin' bir tezahürü olarak görüyor. Üçüncü Lig'den gelen bir futbolcunun da başarılı olacağı iddia ediyor bu takımda.

İkinci Lig'de iken Sivasspor'dan gönderilip geri gelmişsin ve Antalyaspor'da da "Bundan futbolcu olmaz." denilerek istenmemişsin. Sen mi yeteneklerini göstermekte geciktin ya da futbolcudan anlama sorunu mu var teknik adamlarımızın?
Hocadan hocaya değişiyor bu. 4 sene yabancı hoca ile çalıştım; ancak forma giyemedim. Bülent Uygun'la birlikte son iki yıldır şans bulmaya başladım. Antalya'ya iyi transfer olarak gitmiştim. Yeni hoca geldi ve beni istemedi. O yüzden oradan Telekom'a döndüm. Süper Lig'e geç başladığım için de çok geç keşfedildim. 25 yaşında, direkt oynamaya başladım.

Her transfer döneminde en çok konuşulan ama transferi gerçekleşmeyen bir yıldızsın. Bonservis bedelin mi yüksek, sen mi Sivas'tan kopmak istemiyorsun, yoksa alıcılar mı istekli değil? 5 milyon Euro olarak açıklanan bonservisini çok bulan büyükler, 10 milyon Euro'ları yabancılara vermekten sakınmıyor ama...
Hepsi de etkili. Ben Sivas'ta mutluyum. İlla gitmek gibi bir amacım yok. Ama dört büyükler neden olmasın diye düşünüyorum. Bonservisimin yüksek olması, alıcıların bu yüzden çok fazla istekli davranmamaları gidişimi engelliyor. Büyüklerin tutumuna gelince; bu konuda yorum yapamam. Demek ki, bizi yeterli görmüyorlar. Ne diyebilirim ki.

"İleride transfer olursam unutamayacağım tek şey Sivasspor." diye açıklaman var. Bu nasıl bir aidiyet duygusu anlatır mısın?

Ben ilk Sivaspor'da profesyonel oldum. Burada büyüdüm. Kopmalarım oldu; ancak tekrar dönüp buraya geldim. 5-6 takımda oynadım; ama unutamayacağım tek takım Sivas.

Hayallerininin arasında Avrupa'da oynamak da var mı?

Önce Milli Takım'da oynamak istiyorum. İlk hayalim de bu.

Geçen sezon 33 maçta 14 golün 13 de asistin var. Bu sezon 4 maçta 3 gol attın, 2 asist yaptın. Milli Takım'da 18 dakika forma giydin. Bunun daha fazla olması gerektiğini düşünüyor musun?

Benim düşünmem bir şey ifade etmiyor maalesef. Orada bir hoca var. O karar veriyor. Performansımın yeterli olduğu kanaatindeyim. Demek ki yetmiyor. Daha çok çalışıp o formayı giyeceğiz. En büyük idealim Milli Takım'da kalıcı olmak. Galiba hocanın sistemine uymuyorum. Özeleştiri yaptığım zaman kendimde de çok fazla eksik bir şey göremiyorum.

Türkiye'de en çok beğendiğin son vuruş adamı hangisi?

Avrupa'da Shearer. Türkiye'den Ümit Karan ile Fatih Tekke.

Fizik gücüne herkes hayran. Bunun için özel bir çalışma yapı-yor musun? Bu çalışmaların belirli bir sistematiği var mı?

Sadece gol vuruşu için ekstra antrenman yaparım. Gücüme güç katmak için çalışmam. Bazen yardımcı hocalarla, bazen doğaçlama çalışırım. Belli bir proje içerisinde değil yani.

Ehli bir golcü antrenörünün eşliğinde çalışmak ister miydin?

Her golcü ister. Şu anki şartlarda hocalarımız yardımcı oluyor.

Rooney'den daha iyi olacağını düşünenler var. Katılıyor musun?

Çok teşekkür ederim böyle düşünenlere. Biraz daha kendimi geliştirirsem çok daha iyi golcü olacağıma inanıyorum.

Rakip savunmalarla boğuşuyorsun, tekme yiyorsun ama kendini kaybetmiyorsun. Bu kadar sakin olmayı nasıl başarıyorsun?

Maçları maç sabahı yaşamaya başlarım. İyi konsantre olurum, strese girmem. Maçtan önce kendimle konuşurum. Sakin olmayı telkin ederim kendime. Tepki verirsem bu hem bana, hem de takıma zarar verir. Bu bilinçle sahaya çıkarım.

Fener, Sivas'tan eli boş döner
Geçen sezon büyük maçlarda başarılı olamadınız. Bu haftaki Fenerbahçe maçıyla ilgili neler söylemek istersin?

Geçen sezon geride kaldı. Bu defa öyle olmayacağını düşünüyorum. Rakip F.Bahçe, gücü belli. Ama kendi seyircimiz önünde oynuyoruz. Kazanacağız.

Sivasspor, geçtiğimiz sezonki başarısını tekrar edebilecek mi? Birçok insan düşüş yaşayacağınızı düşünüyor.

Takımlar güçlendi ama biz de iyiyiz. İddia ediyorum, en az geçen yılki başarıyı tekrar ederiz. Üzerine bile çıkabiliriz.

Sivasspor'un transferleri genelde alt liglerden. Buna rağmen bu takım gücünü korumayı nasıl başarıyor?

Bizim takımda fazla isim futbolcu yok ama Bülent hocanın verdiği öz güven ve idmanlarda oturttuğu bir sistem var. İyi bir futbolcu bize 3 . Lig'den gelse de başarılı olur. Çünkü çok iyi bir hocamız var. Arkadaşlık mükemmel, oyun sistemimiz de bizi başarıya götürüyor.

Geçen yıl Sivas'ın kampını ziyaret ettiğimde Bülent Uygun'a 'abi' diye hitap edişin dikkatimi çekmişti. Başarıda Bülent hocanın sizin için bir teknik direktörden önce 'bir ağabey' oluşunun da rol oynadığını söyleyebilir miyiz?

Tabii ki. Bülent abi, hocamız olmadan önce menajerdi. Bize sürekli abi gibi yaklaştı. Ben resmi bir ortam olmadığı sürece kendisine abi diye hitap ederim. Bu onun bize verdiği değerden kaynaklanıyor. Onun samimi olmasından kaynaklanıyor. Onun yerinde başkası olsaydı asla bu başarıyı yakalayamazdık.

37.8 metreden en uzun kafa golü atan oyuncu rekorun var. Anlatır mısın?

Bülent abinin teknik direktör sıfatıyla takımın başında bulunduğu ilk karşılaşmaydı. Beşiktaş'a karşı oynuyorduk. Bana ilk defa görev verdi. Ben de o golü attım. Mesafe çok uzak olmasına rağmen gol için vurdum, gitti oldu.

RÖPORTAJ - HAYRİ BEŞER
25 Eylül 2008, Perşembe
--->: M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum
Alt 25.09.2008, 09:40   #2
bekiro0758
Yiğido

bekiro0758 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

134 Mesajına 177 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 676 bekiro0758 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum

tabikide mutlu ama sözleşmesini uzatsa daha güzel olacak ANTALYA uNdErGrNtT
Alt 25.09.2008, 09:42   #3
merkez_emre
Usta Yiğido

merkez_emre - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

470 Mesajına 1.011 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 917 merkez_emre COK SEVILEN BIR KISImerkez_emre COK SEVILEN BIR KISImerkez_emre COK SEVILEN BIR KISI

gercekden okulda sınıfta da alçakgönüllü bir abimiz...sivas ıcın soyledıklerı gercekden gusel...ama maclarda kendısıne cok guvenıyor pozısyonu olmamasına ragmen hep ıstıyor buda benden bi eleştiri olsun...

gideceksede 3 kucukler yerıne avrupa takımlarından bırısıne gıtmesı taraftarıyım
-->: M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum
Alt 25.09.2008, 10:18   #4
XXCakir58
Usta Yiğido

XXCakir58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

574 Mesajına 790 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 998 XXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOKXXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: M.Yıldız: Sivas'ta mutluyum

Insallah daha cok yillar Sivassporda olursun, daha cok goller atarsin, daha cok assistler yaparsin.
Galatasarayida tutmama ragmen diyorumki, umarim hem Gs, hemde diger büyüklere gelmesin, insallah daima Sivassporda kalirsin, cünkü seni dogru düzgün oynatmazlar.
Paylasim icin sagol.
Alt 25.09.2008, 10:27   #5
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1110 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
buraks58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
"İleride transfer olursam unutamayacağım tek şey Sivasspor." diye açıklaman var. Bu nasıl bir aidiyet duygusu anlatır mısın?

Ben ilk Sivaspor'da profesyonel oldum. Burada büyüdüm. Kopmalarım oldu; ancak tekrar dönüp buraya geldim. 5-6 takımda oynadım; ama unutamayacağım tek takım Sivas.
sende sivasın unutmayacağı ender oyunculardan birisi olacaksın...
ne mutluki bize senin gibi bir insan evladı futbolcumuz var...
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.09.2008, 11:00   #6
YiğidoGençlik
Usta Yiğido

YiğidoGençlik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

587 Mesajına 1.806 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 YiğidoGençlik BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Mehmet Yıldız Mehmet Yıldız Oleeyyyyy......
YiğidoGençlik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda YiğidoGençlik'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...