Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum! Bir hafta önce özellikle maçın ikinci yarısında müthiş bir futbol ortaya koyan Sivasspor (üstelikte adı-şanı olan bir takıma karşı), ama kapasite olarak kendiden çok çok altta olan bir takım karşısında da tel tel dökülüyor.
Ankaraspor maçını,Ankaraspor çok iyi takım olduğu için kazanmadı, biz bu maçta Sivasspor gibi oynamadığımız için kaybettik. Birde buna bazı teknik hatalar eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu.
Hatırlanacağı gibi geçen haftaki Fenerbahçe maçı sonrasında da,Balili`nin skor 0-0 solduğu zaman daha etkili olacağını, bu nedenle de Teknik Direktör Bülent Uygun`un bu futbolcuyu oyuna olmakta geciktiğini,daha doğrusu Balili ile oyuna başlamasının daha doğru olacağını belirtmiştim. Fener maçında bütün futbolcuların canla başla mücadele etmesi Balili`nin yokluğunu fazla aratmamıştı. Bülent hoca maça ileride yine Tum-Mehmet Yıldız ikilisiyle çıktı. Kendi sahasında üç puan için oynayacak olan Ankaraspor`un ileri çıkacağı ve geride boş alanlar bırakacağı belliyken neden Balili ile oyuna başlanmadı anlayamadım.
İkincisi ,maçta 2-0 geriye düşüyorsun ve oyundan bir forvet oyuncusu olan Tum`u çıkarıp,İbrahim`i alıyorsun. Bir hafta önce Fenerbahçe`ye karşı bütün kozlarını oynayıp forveti üçleyen Bülent hocanın bu tercihini de anlamış değilim.
Sonuçta, Sivasspor tam 12 deplasman maçı sonrasında yenilgiyle tanıştı. Bu açıdan bakıldığı zaman hem futbolcuları hemde teknik heyeti tebrik etmek gerekir,benim asıl üzüntüm,biraz gayret,biraz dikkat bu maçı almaya yeterdi,biz onu yapamadık..
Buradan bir çift sözde Sylla ve kaleci Petkoviç için söylemek istiyorum. Sylla maçın ilk yarısında boşu boşuna sarı kart görüyor. (Tehlikeli bir akın kesme filan yok) Hadi bu sarı kartı gördün,niye bile bile ikinci sarı kartı görmek için çabaladın? Sen bilmiyormusun yaptığın hareketin karşılığı Dünyanın her yerinde en azından sarı karttır. Sivasspor 10 kişi kaldığında maçın bitimine uzatmalarla birlikte neredeyse yarım saat vardı ve her şey olabilirdi. Ama zaten gününde olmayan Sivasspor 10 kişi kalınca tamamen maçı bıraktı.
Değerli kaleci hocası Murat Aksu`dan ricam, ne olur şu Petkoviç`e topu oyuna düzgün sokmayı öğret. Bir diğer ricamda geride olduğumuz zamanlarda bile yavaş hareket etmeyi bıraksın! Petkoviç için skorun kaç kaç olduğu önemli değil, zaman bize ilaç gibi lazım olsada çok yavaş hareket ediyor, onun bu huyunu bilmeyende „Sivasspor 1-0`lık yenilgiye razı“ diye düşünür.