Süper Lig'in 11'inci haftasında Sivasspor kendi sahasında konuk ettiği Konyaspor'u Musa'nın attığı golle 1-0 mağlup ederek ligdeki puanını 21'e çıkardı.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 3 puan aldıkları için mutlu olduğunu söylerken, Mehmet Yıldız'a yapılan fauller için, "Maç içerisinde rakipler Mehmet'le halay çekiyor, hakemler görmüyor" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 1-0 biten maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Geçen hafta aldığımız mağlubiyet sonrası bu maç önemliydi.
Kazanmak istiyorduk. Hedefimiz yukarlara gitmekse içerideki maçları kazanmanız gerekiyordu. Zor geçeğini ve rakibin gücünü biliyorduk. Futbolcularım yürekleriyle oynadılar ve bunun karşılığında 3 puan almasını bildik. Bu anlamda devam ediyoruz. Maçın hakemleri ile ilgili geçen hafta konuşmuştum. Mehmet'i hakemler iyi etüt etmeye çalışmalı. 67'inci dakikada başladılar halay çekmeye bu devam etti. Son dakikada yapılan faul sonrası oyun başladı, gol oldu. Ama hakem oyunu durdurdu. Hakemler futbolu, futbolcu gibi hissederek oynatabilmeli. Hem futbolcular, hem taraftar zevk almalı" diye konuştu.
Uygun, bu sezon deplasmanda istedikleri sonuçları alamadıklarını da belirterek, "Elimizdeki kadro kısıtlı, 13 -14 kişilik kadro ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben şu ana kadar futbolcuların göstermiş olduğu performanstan dolayı mutluyum. Ben oynanan futboldan memnunum ve futbolcularımla gurur duyuyorum" dedi.
Sivasspor'un galibiyet golünü atan Musa Aydın, sonuca sevindiklerini belirterek, "Geçen hafta Antalya'da kötü bir oyunla bize yakışmayan mağlubiyet aldık. Bu hafta iyi bir konsantre ile üst sıralardan kopmamak adına 3 puan için maça çıktık. Oyuna iyi başladık ve golü de bulduk. Diğer pozisyonları değerlendiremedik, ama hedefimiz 3 puandı. Trabzon maçında çıkışımızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.
Sivassporlu Sedat Bayrak ise, şunları söyledi:
"Geçen hafta iyi futbol sergileyememiştik. 11 kişi iyi mücadele etmek amacında olan bir takımız. İki maçta bunu yapamamıştık. Bu maçta iyi futbolun yanı sıra iyi de mücadele ettik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik, 1-0 ile yetindik. Ligin ilk yarısının son haftalarına girerken üst sıralardan kopmamak adına iyi bir galibiyet oldu. Trabzon maçından da iyi bir netice alarak ilk yarıyı ilk 3'te bitirmek istiyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi göstererek ilk yarıyı lider bitirebilmek için de elimizden geleni yapacağız."