Sivasspor’un başarılı futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, öğrenim gördüğü okulda anılarını tazeledi.
Kent merkezinde eğitim öğretim veren 4 Eylül İlköğretim Okulu’nda 1992-1995 yılları arasında eğitim öğrenim gören Sivasspor’un başarılı defans futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, 17 yıl sonra okulunu ziyaret ederek hem öğrencilerle bir araya geldi hem de anılarını tazeledi.
Öğrenim gördüğü sınıfa girerek o yıllarda oturduğu sırada oturan ve kara tahtaya “Şampiyon Sivasspor” yazan Yerlikaya, “Bu okulda çok güzel günlerim geçti. Güzel anılarım oldu. Şimdi bunları bir kez daha yaşamak imkansız. Ama buraya gelerek o atmosferi tekrar yaşadığım için mutluyum” dedi.
Yerlikaya kendi sınıfından çıktıktan sonra okulun spor salonunda öğrencilerle bir araya geldi. 4 Eylül İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Kezban Alper’in organize ettiği söyleşi programına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yerlikaya, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, “Bugün eğitim gördüğünüz bu sıraların kıymetini iyi bilin. Yıllar sonra ne kadar isterseniz isteyin bir daha bu sıralardaki anıları yaşayamıyorsunuz. Ben bugün buradayım ve çok mutluyum. Çünkü yıllarca eğitim gördüğüm bu okulda hem öğretmenlerimle bir araya geldim hem de anılarımı tazeledim” dedi.
4 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrenim gördüğü yıllarda futbola olan ilgisinin daha da arttığını ifade eden Hayrettin Yerlikaya, şu an okulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Ayşe Güzel’in de kendisinde emeğinin çok olduğunu söyledi. Türk futboluna kazandırılmasında öğretmenlerinin çok emeği olduğunu da dile getiren Yerlikaya, “Bizleri hayata hazırlayan ve meslek sahibi yapan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onların yönlendirmeleriyle biz meslek sahibi oluyoruz. O yüzden öğretmenlerimize vefa borcumuz çok” dedi.
Öğrencilerden Sevgi Seli
Hayrettin Yerlikaya’nın söyleşinde sözlerini sık sık “Sivas Seninle Gurur Duyuyor” diyerek kesen öğrenciler Yerlikaya’ya yoğun ilgi gösterdiler. Öğrenciler Yerlikaya’dan imza alabilmek için birbirleriyle adeta yarıştılar.
Süpriz Duygulandırdı
Öğrencilerle söyleşinin ardından Okul Müdürü Bedri Bayraktutan’ın sürpriz hediyesi Hayrettin Yerlikaya’yı duygulandırdı.
Okul müdürü Bayraktutan, Yerlikaya’ya öğrenim gördüğü yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı hediye ederek, “O yıllarda okulumuzun başarılı öğrencileri arasındaydın. Şimdi ise Süper Lige damgasını vuran ve 4 büyüklere meydan okuyan şehrimizin güzide takımında başarılı bir futbolcusun. İnşallah futbol hayatında okul hayatın gibi başarılarla dolu olur” dedi.
Yerlikaya ise aldığı hediye karşısında duygulanarak, “Bende dahi olmayan bu fotoğrafı ömrüm boyunca saklayacağım” dedi.
Sivasspor.org.tr