Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Keskin sirke küpüne zarar
Sivasspor’un kaybettiği iki puandan ziyade, Türk spor basının düştüğü durum beni daha çok yaralıyor.
1-1 Galatasaray kupa maçından sonra dün hemen hemen bütün köşe yazarlarını okudum.
Aslında benim en çok merak ettiğim konu, hakemle ilgili yapılan yorumlardı.
Fakat ya çok az yapılmış, ya da hiç hakem konusuna değinilmemiş! Anlayamadığım bu insanların hepsi birden mi kör oldu?
Baros’un kabadayılık yapıp hakemin üzerine (hemde iki defa) yürümesini,son dakikalarda Emre’nin Billica’ya attığı silleyi nasıl görmezsiniz? Acaba diyorum, görmediler mi, yoksa görmezlikten mi geldiler? Tabiki ikincisi. Fakat aynı kalemşörler,Sivas’taki 2-0’lık maçta yardımcı hakemin niyetini bile okumamışlarmıydı? Kimisi Ümit Karan’ın kefili oldu, kimisi hakemin art niyetinden bahsetti! İşte bu kadar bilecen ve dikkatli basınımız ne hikmetse, yukarıda bahsettiğim ve tek gözle bile görülecek olayları görmüyor.
Beni asıl üzende bu zaten! İnsan bazen şunu düşünyor, ”Sivas hangi Ülkenin takımı?”
Özellikle üç büyüklerle yapılan maçlardaki yorumlar Milli maç edasıyla yapılıyor. Bu takımlardan birisi ”Türk takımı” diğeri ”yabancı takım”
Allah’a kurban olayım. Sizin gibi art niyetli insanlara ”Sivasspor’u yenme zevki yaşatmadı”
SAHA KAPANABİLİR
Yöneticilerinin hafta içerisinde yaptıkları tahrik dolu açıklamalardan sonra iyice dolan Galatasaray taraftarı,özellikle Balili oyuna girdikten sonra küfür ve ırkçılık içeren tezahüratlar yaptılar.
Bilindiği gibi UEFA ve TFF bu konuda son derece hassas. Bu maçın temsilcisi Aydın Özer’in ırkçı sloganları not ettiği söyleniyor. Eğer böyle ise kesinlikle Galatasaray bir maçını seyircisiz oynar. Bakın disiplin talimatının 41. maddesinin 10. fıkrası ne diyor? ”Aşağılayacağı nitelikteki tezahürat ırkçılık içerirse sorumlu kulüp ilk ihlalde maçı seyircisiz oynar”
Eee, ne demişler ”Keskin sirke küpüne zarar”